Sverige Lapland Icehotel

Det ægte Ishotel findes i Svensk Lapland

Et eventyr i Nordsverige

Helt oppe i Nordsverige, lige uden for minebyen Kiruna, ligger landsbyen Jukkasjärvi. Det siger dig måske ikke så meget, men landsbyen er berømt, fordi den de seneste 33 år har været hjemsted for verdens største og mest berømte Icehotel.

Icehotel

1989 var året, hvor Icehotel for første gang blev bygget i nordlysets skær. Det var det første af sin slags i verden. Jukkasjärvi ligger ud til Torne-elven. Hvert år i marts og april bliver gigantiske isblokke hugget ud af elven og sat på frys indtil november måned, hvor Icehotel opbygges over de næste seks uger. Når foråret begynder, smelter Icehotel og løber lige så stille tilbage i Torne-elven, men ikke Icehotel 365, som er det permanente ishotel i Jukkasjärvi, hvor teknikken og ikke naturen styrer nedkølingen af is og sne i rummene. Uanset om du bor på Icehotel eller Icehotel 365, er gennemsnitstemperaturen i værelserne minus 5 grader, og derfor anbefales du typisk én overnatning. Herefter tjekker du ind i hotellets ’warm-rooms’ med eget bad og toilet, så du har god tid til at opleve Laplands unikke natur.

Aldrig det samme design

Udvalgte skulptører og kunstnere fra hele verden bliver inviteret til Jukkasjärvi for at sætte deres midlertidige kunstnerpræg på Icehotel. Ingen design er ens, og alt fra elefanter til monstre og enhjørninger kigger ned på dig, når du kryber til køjs i din isseng. I gennemsnit tager det kunstnerne to uger at skabe deres isrum. Du skal dog ikke være bange for at få forfrysninger, for du sover på en ægte madras med blødt rensdyrskind som lagen og i en varm termisk sovepose.

Er du blevet statist i Disney-tegnefilmen ’Frost’?

Du skal gå på opdagelse i Icehotel og Icehotel 365, hvor der er bygget de smukkeste installationer, skulpturer og rum ud af is og sne – det er ligesom at være en del af Disney-tegnefilmen ’Frost’. Du får også mulighed for at udfordre din kreative side og lave din egen isskulptur med hammer og issyl. Der er selvfølgelig også en cocktail-isbar. Husk handskerne, så er det lidt mere behageligt at holde på isglasset.

Indtag det magiske vinterlandskab

Selvom Icehotel er en eventyrlig oplevelse, inviterer Laplands spektakulære natur også til aktive og spændende oplevelser. Både hundeslædetur og snescooter-safari er noget, du skal opleve. Hundeslæden har plads til hele familien. Du oplever en ægte hyggestemning og speciel følelse af frihed, alt imens de legesyge hunde fører dig sikkert gennem snedækkede skove og et fortryllende vinterlandskab. Når du har krydset den tilfrosne elv, er det pausetid, og mens hundene puster ud, står det hyggeligste samiske telt eller hytte klar med knitrende bålsted og lune ’kanelbullar’. Snescooter-safari er en vild oplevelse. Der er plads til to, og alle
snescooterne snor sig gennem træerne og ud på is-savannen, hvor målet er at se det dansende nordlys, da området er udnævnt til at være et af de bedste steder i verden at se naturfænomenet. Undervejs gøres stop ved en fin træhytte, hvor du sidder rundt om bålstedet i hytten og nyder en velsmagende rensdyrgryde, mens
guiden fortæller sine bedste røverhistorier.

Arktisk gastronomi

Du kan selvfølgelig vælge en Ice Menu, som består af fem retter lavet på lokale råvarer fra Lapland med f.eks. velsmagende rensdyr, elg og ørred. Hvis du er en ægte ’foodie’, så sørg for også at reservere bord på restaurant Veranda, der serverer en sublim 12-retters nordisk gastro-menu inkl. vine, som er inspireret af de
otte samiske sæsoner.

Du sover virkelig godt i minus 5 grader

Efter en lang og aktiv dag med frost i kinderne og maven fuld af lækker mad er du helt sikkert sengeklar! Når du har pakket dig ind i din termosovepose og slukket natlampen på isbordet, så gør dig selv den tjeneste at nyde stilheden, roen og den krystalklare luft. Tag et par ekstra dybe vejrtrækninger. Før du ved af det, vågner du mere udhvilet end nogensinde.

Er du blevet nysgerrig på at høre mere om Icehotel og Svensk Lapland?

Ring til os på 77 33 55 00

Eller skriv til os via kontaktformularen HER

 

Tilbage til Rejseinspiration

Se forrige artikel

Se næste artikel

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.