Klima

Vejret i Den Dominikanske Republik

Den bedste tid at rejse til Den Dominikanske Republik er fra november til april, hvor der er mindst regn og ingen risiko for orkaner.

Klimaet i Den Dominikanske Republik er tropisk med kun en smule temperatursvingninger i årets løb. 21 °C er den laveste temperatur, mens den i de varmeste måneder stiger til 31 °C. Badevandstemperaturen ligger mellem 26-29 °C, og luftfugtigheden er høj.

Den Dominikanske Republik ligger midt i det caribiske orkanbælte og oplever heftige storme mellem juni og november, hvor også størstedelen af regnen falder. Regnen er ret intens i Den Dominikanske Republik og rammer generelt mest nord og øst. I visse områder sydpå kan regnen dog skabe oversvømmelser i perioden maj til oktober. Men som regel er regnen overstået i løbet af kort tid efterfulgt af solskin, og derfor er det ikke helt værst at holde sin ferie her i regnsæsonen.

Klimatabellen her på siden viser den gennemsnitlige temperatur for hver af de pågældende måneder. Den er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.