Efterårsferie 2024 Find din rejse her

Sådan får du den bedste efterårsferie

For de fleste af os er efterårsferien et dejligt afbræk på vej ind i en grå tid. Mange har højst en uge, og er der børn, så er nummeret på den uge formentlig 42. Det kan betyde, at der er flere begrænsninger, når du planlægger efterårsferie end sommerferie. I vores guide herunder får du vores anbefalinger til, hvordan du får netop den efterårsferie, du drømmer om og trænger til.

Vores rejserådgivere har besøgt alle de forskellige destinationer, vi har rejser til. Og de er derfor godt klædt på til at vejlede dig og sammensætte en rejse i efterårsferien, der passer præcis til dine og jeres behov. De er nemlig eksperter i at få drømmerejser til at gå i opfyldelse - helt uden brug af magi!  

V hjælper dig og dine kære godt på vej mod en fantastisk efterårsferie.

Ring til os på 77 33 55 00

Eller skriv til os via kontaktformularen HER

Tre grunde til du skal rejse med os

9 forslag til din rejse i efterårsferien

Hvad vil du opleve i efterårsferien?

Som altid starter planlægningen af din efterårsferie med, hvad du gerne vil opleve. Trænger du til sol, sand og varme for at lade batterierne op til vinteren? Vil du ud i fantastisk natur? På spaferie eller måske på et lille gourmetbreak nogle få dage? Skal det være romantik for to, en rejse med børn eller måske tre generationer sammen? Fortæl os, hvad du drømmer om, så kan vi sammensætte din efterårsferie med de oplevelser, du ønsker.

Hvor er der godt vejr i efterårsferien?

Danmark er jo ikke det eneste sted, hvor vejret skifter i oktober, så vejret spiller for mange en stor rolle i valget af destination. De destinationer, vi nævner i denne artikel, har alle et vejr, hvor du kan nyde en god efterårsferie. Dermed ikke sagt, at alt er som om sommeren. Men det behøver ikke være et problem. Selvfølgelig kan du mange steder opleve mere sol på sommerferie end på efterårsferie, men for mange er det mildere klima faktisk en fordel. Det er lidt blidere at vandre i Tramuntanabjergene på Mallorca eller i Samariakløften på Kreta i efteråret. Og at sole i Dubai. Nordthailands eventyr står også særligt smukt på denne del af året. Endelig er vejr jo kun et spørgsmål om påklædning, ikke?

Du kan holde op til 9 dages ferie på en uge

Er din efterårsferie begrænset til fx uge 42? Hvis du planlægger dine fly rigtigt, kan du faktisk få en dejlig lang ferie alligevel. Du kan jo tage afsted fredag aften eller lørdag morgen i uge 41 og trække hjemrejsen, så du først er hjemme om søndagen i uge 42. Det kræver selvfølgelig, at flyene passer, men tal med os om mulighederne. Når det er sagt, så kan et kort weekend break føles som flere ugers ferie, bare fordi du er væk fra dagligdagen. Det er ikke længden, der er afgørende, men indholdet. Og kan du lægge efterårsferien i andre uger end 42, vil du oftest opleve helt andre priser fx på fly.  

Efterårsferie i Europa

Kort ferie rimer jo fortrinligt med kort flyvetid. Og dermed også med efterårsferie i Europa. På Cypern og Kreta er der varmest, og en efterårsferie på Cyperns charmerende Columbia Beach Resort Pissouri med strand og suite eller Cretan Malias bohemestemning på Kreta er pludselig super eksotisk, når regnen siler ned derhjemme. Hele Middelhavet er dog relevant for en dejlig efterårsferie. Her er særligt Halkidiki i GrækenlandMallorca og Sicilien oplagte muligheder. I lavsæson er temperaturen stadig behagelig og sniger sig sjældent under de 20 grader om dagen. Lad os slutteligt også lokke dig med luksus i Andalusien eller hvalsafari på Tenerife… 

Se rejser til Europa

Efterårsferie i Det Indiske Ocean

Mauritius' strande og fantastiske hoteller er populære året rundt. Her er kun to timers tidsforskel, så tropeøen er perfekt til efterårsferie. Oplev Mauritius kulturarv og driverliv eller nyd det søde daseliv på det elegante strandresort, The Residence Mauritius. Også Zanzibar er velegnet til en uges ferie, og vejret er glimrende i efteråret. Skal du have en villa med pool og gourmeteventyr? Eller drømmer du om paradisstrande med skulpturelle klipper? Seychellerne har sin bedste sæson fra april til og med oktober. Endelig er Maldiverne oplagt med sine bedårende atoller. På Centara Grand Centara Grand Island Resort & Spa Maldives kan du endda dykke med hvalhajer og mantarokker! Selvom det er en periode med mere ustabilt vejr, er vejret generelt godt, og det samme er priserne i forhold til højsæsonen, der starter i december.

Se rejser til Det Indiske Ocean

Efterårsferie mod nord

Oktober er en ganske særlig sæson i de arktiske områder. Polarnatten har endnu ikke indfundet sig for alvor, mens den bedste sæson for nordlys allerede er i gang. Du kan derfor få kæmpe oplevelser på en efterårsferie mod nord. Den officielle sæson for nordlys på Island er oktober-marts. Island er en god destination til en efterårsferie, da langt de fleste aktiviteter stadig er åbne, og der er knapt så mange turister at dele scenerier og varme bade med. I Grønland er bedste sæson for nordlyset fra september til marts. Prøv fx vores sensommertur med dansk rejseleder. Færøerne er oplagt til en forlænget weekend med nordisk gastronomi og rå natur.

Se rejser til arktiske områder

Efterårsferie i Dubai

Dubai er i oktober på vej fra den meget varme sommer til vinterens mere milde varmegrader. Og efterårsferie i Dubai er meget populært. Flyvetiden på 6½ time er nemlig overskuelig selv for mindre børn, og en tidsforskel på kun 2 timer fuldender den nemme rejse. Meget af dagen vil blive brugt ved pool og strand, men tag også med på eventyr i ørkenen. Det kan stadig blive varmt midt på dagen, så udflugterne lægges om morgenen, så du kan være tilbage i palmernes skygge, før solen står højest på himlen. 

Se rejser til Dubai

Lad os skræddersy din efterårsferie

Tal med en rejserådgiver hos Profil Rejser om dine ønsker til efterårsferien. Vi skræddersyr rejsen til dig.

Ring til os på 77 33 55 00

Eller skriv til os via kontaktformularen HER

Ønsker du den ultimative forkælelse til lands og til vands, så kast også et blik på Bella Vista By Profil Rejser, der designer eksklusive rejser over hele verden.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.