Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning: Island

Værd at vide før rejsen

Her finder du praktisk information om din rejse til Island – lige til at printe ud. 

Det er nemt og bekvemt at rejse i Island – både i forhold til infrastruktur, sikkerhed og sprog. Profil Rejser hjælper dig med planlægningen, så du kan lade dig overrumple af Islands vilde natur – og ikke uforudsete problemer eller ekstra udgifter. 

Pas og visum

Dit pas skal være gyldigt under hele opholdet i Island. Der kræves ikke visum til Island for danske statsborgere. Bemærk: Det er dit eget ansvar at tjekke de aktuelle regler for pas og visum, da de kan ændre sig med kort varsel.

Fly til Island og bagage

Hvert flyselskab har forskellige regler for, hvor meget bagage du må have med. 

Det vil desuden fremgå af din billet, om du har tilkøbt ekstra bagage. 

Vi anbefaler check in senest 2 timer før afrejse. I Københavns lufthavn foregår check in i Terminal 3, i Billund og Keflavik er der kun 1 terminal.

Vaccinationer

Der er normalt ingen krav om vaccinationer ved rejser til Island. Tjek evt. med din egen læge, om der er særlige forhold, du skal være opmærksom på. 

Rejseforsikring

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp. Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.  

Profil Rejser samarbejder med Gouda Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, hjælper vi dig gerne med forsikringen. 

Tidsforskel på Island

Tidsforskellen mellem Danmark og Island varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid. Om sommeren er tidsforskellen -2 timer, om vinteren -1 time. 

Elektricitet på Island

Island har 220 volt som i Danmark og benytter samme stiktyper.

Vejr og klima på Island

Island ligger midt i Golfstrømmen og har derfor generelt milde temperaturer året rundt. Vejret på Island kan være omskifteligt; det ene øjeblik skinner solen, og pludselig kan det skifte over i dis, tåge, regn eller blæst. Sørg derfor altid for at klæde jer på i lag, så I kan justere efter vind og vejr. 

Gennemsnitstemperaturen ligger på -2 grader om vinteren og 8 grader om sommeren. Dog kan det blive meget varmere på steder, der ligger i læ. Luften er altid ren og frisk uanset årstid.  

Valuta, priser og drikkepenge på Island

Den islandske valuta hedder islandske kroner (forkortet ISK). Omregnet til islandsk valuta er 1 dansk krone ca. 19 islandske kroner. Det er de færreste banker i Danmark, der kan veksle til islandske kroner. Det er muligt at hæve i automater i Island eller betale med kort. Kreditkort modtages stort set overalt i Island. Der findes hæveautomater i de større byer. Her kan du hæve kontanter på VISA og Eurocard/Mastercard. 

Prisniveauet på Island er generelt en lille smule højere end i Danmark, men det kommer selvfølgelig an på hvordan du rejser, hvor du bor, og hvad du spiser, hvor meget du kommer til at bruge på rejsen til Island. Du er velkommen til at tage en snak med os og finde den helt rigtige rejse til dit budget. 

Det forventes ikke, at du giver drikkepenge, men som i Danmark er det god kutyme at give drikkepenge, hvis du har fået god betjening og maden været god. Det er også velanset at give tourguider drikkepenge, hvis du synes, at du har haft en god udflugt.

Sprog på Island

På Island er lokalsproget islandsk. Der undervises stadig i dansk i skolen, men de fleste foretrækker at tale engelsk med udlændinge – især de yngre generationer.

Toldregler på Island

Når du rejser til Island må du medbringe:

Derudover må du medbringe 200 cigaretter eller 250 g tobak. Se evt. regler på www.skat.dk (vær opmærksom på, at Island ikke regnes for et EU-land).

Har du andre spørgsmål om Island, så tag endelig bare fat i os – hos Profil Rejser er din rejse vores ansvar, og vi vil gøre alt for, at du er helt tryg både før og under turen til Island. 

 

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.