Nordlys Over Vand

Vejret i Island

Hvornår er det bedst at rejse til Island?

Vi anbefaler typisk en rejse til Island i perioden maj-september. Her får du en kølig, men mild sommer. Det er også i denne periode, du kan opleve midnatssol. Island kan dog sagtens besøges året rundt, og om vinteren er der mulighed for at opleve det ikoniske nordlys. Vil du opleve midnatssol, skal du besøge Island i juni-juli, hvor solen aldrig helt går ned. Til gengæld er der kun få timer med dagslys i vinterhalvåret.

Island befinder sig på grænsen mellem den tempererede og den polare klimazone og får varme fra Golfstrømmen. Derfor har Island kølige somre og relativt milde vintre. Temperaturerne ligger typisk mellem 15 °C om sommeren og ned til -5 °C om vinteren. Dog holder temperaturen sig ofte omkring frysepunktet i de koldeste måneder.

Vejret på Island

På Island opstår der tit pludselige forandringer i vejret, og derfor kan du opleve al slags vejr på én og samme dag. For eksempel kan det være solskin og forholdsvist varmt i vejret det ene øjeblik for derefter at blive pludseligt koldt, tåget eller regnfyldt det næste. 

Temperatur og nedbør året rundt på Island

Den viste klimatabel er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.