Grønland, Kangerlussuaq, Vejskilt, Snelandskab

Rejser til Kangerlussuaq

Kangerlussuaq

Kangerlussuaq er porten til Grønland. Her, inderst i fjorden af samme navn og lige nord for Polarcirklen, ligger den lille by med ca. 500 indbyggere med indlandsisen i ryggen. Der er kun ca. 4½ times flyvning fra København, og så snart du træder ud af flyet, venter dig en verden af kontraster.

Kangerlussuaq året rundt

Om vinteren kan du i Kangerlussuaq opleve syn, du aldrig glemmer, når nordlyset flammer hen over den frostklare nattehimmel som flotte lysshows. Du skal være den tålmodige type for at fange den kosmiske dans med kameraet, men hvis det lykkes, er indlandsisen og de kulørte huse i Kangerlussuaq den perfekte kulisse. Nordlyset skifter farve – ofte er det grønt, andre gange lilla eller rødt, men altid fascinerende.
I løbet af det sene forår blomstrer vegetationen op, og landskabet omkring Kangerlussuaq inviterer til vandreture i bakker og fjelde. Særligt i fjeldene finder du et rigt dyreliv af landpattedyr som rensdyr, polarræv og moskusokse med fuglene svævende i luften henover fjelde, fjorde og hav. Sammen med havets og fjordens dyr som hvaler, sæler og hvalrosser er de alle forbundet i et globalt økosystem.

Kangerlussuaq og moskusoksen

Særligt moskusokserne ynder at opholde sig omkring Kangerlussuaq. Her græsser mere end 10.000 dyr i det grønne fjeldlandskab nær indlandsisen. Du vil sjældent se isbjørne nær Kangerlussuaq, da det store pattedyr har sin gang i Nord- og Østgrønland, hvor den jager fra havisen. I Sydgrønland kommer den kun, når den driver med storisen og går i land. Den grønlandske isbjørn jager sæler og fugle, men i sommerperioden ser man den ofte på land, hvor den spiser planter.

Kangerlussuaq – hvor skal man bo?

I Kangerlussuaq / Søndre Strømfjord ligger to vandrehjem og et hotel. Vandrehjemmene er hyggelige, bad og toilet deles på gangen, og der er opholdsstue, hvor du kan hygge dig med andre gæster. Byens hotel er en del af lufthavnsbygningen, og her er der eget bad og toilet på værelserne. I forbindelse med hotellet findes en restaurant og et cafeteria. Herudover findes Restaurant Roklubben, der ligger ud til Lake Fergusson, hvor de serverer a la carte-menu hele sommeren og en fast menu om vinteren. Er du i Kangerlussuaq en søndag, må du ikke gå glip af den populære grønlandsbuffet. Transport til og fra Restaurant Roklubben er gratis. Se vandrehjem og hotel 

Grønland, Hundeslæde, Slædehunde, Slædetur, Kangerlussuaq, Natur

Skræddersyet specielt til dig

Fortæl os om dine rejseplaner, så finder vi de bedste muligheder, der opfylder netop dine ønsker og behov. Når du har sendt forespørgslen, kontakter vi dig hurtigst muligt til en indledende snak om din rejse.

Få et tilbud Ring til os: 77 33 55 00

Kangerlussuaq’s historie

Kangerlussuaq betyder ”store fjord”, og fjorden er med sine 170 km fra start til udløb også imponerende dyb. I bunden ligger den internationale lufthavn ca. 60 km nord for polarcirklen. Den er Grønlands hovedindfaldsport, hvor 80 % af alle rejsende til- og fra Grønland passerer igennem. Kangerlussuaq blev anlagt som luftbase i 1941 af amerikanerne og fik først civil status i 1992. Siden da er udviklingen gået stærkt, og i dag har byen i omegnen af 540 indbyggere, men helt tilbage til Saqqaq- kulturen for omkring 4000 år siden har fjorden været brugt af menneskene som sommerfangstplads. Siden da har både Dorset-kulturen og Thule-kulturen ligeledes benyttet Kangerlussuaq som fangstplads. Kanqerlussuaq har i dag Grønlands største hotel- og konferencecenter, og lufthavnen er beliggende i et meget naturskønt område med et rigt dyreliv kun 25 km fra indlandsisen.

Kangerlussuaq – hvad skal man opleve?

Terrænet omkring byen er let tilgængeligt og indbyder til vandring og cykelture. I de kolde måneder kan du fra Kangerlussuaq tage på hundeslædetur, køre en vild tur på snescooter og tage på isfiskeri. Om sommeren kan du stå på Indlandsisen og opleve det rige dyreliv omkring byen. Hvis du er heldig, kan du se både moskusokser, rensdyr, polarræve, falke og ørne. Grønlands indlandsis er et af verdens vidundere. Selvom en tur til Indlandsisen i dag er mulig for alle som ønsker at opleve den storslåede verden på isen, skal man stadig tage sig i agt. Gletsjervæggen kælver og pludselig falder en kæmpe isklods i den brusende elv, og kulden på isen om natten, når vinden pisker afsted, giver dig en fornemmelse for de store kræfter, der er i spil på indlandsisen. 

Har du brug for lidt variation, kan du prøve at sejle i kajak. Man ser Kangerlussuaq bagland fra en helt anden vinkel fra fjorden eller søerne, når man sejler i kajak. Spiller du golf, har Kangerlussuaq en 18-hullers bane kaldet "Sondie Artic Desert" med internationale mål. Se udflugter fra Kangerlussuaq her

Grønland, Kangerlussuaq, Vandrehjem, Old Camp

Kangerlussuaq – hvornår er bedst?

Den bedste årstid at besøge Kangerlussuaq er fra februar til oktober, hvor der er dagslys og flest aktiviteter i naturen. Læs mere om vejret i Grønland året rundt her

Vejret i Grønland
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.