Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter i Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Vi anbefaler at du bestiller udflugterne hos Profil Rejser i god tid inden afrejsen, da mange udflugter kræver særligt udstyr, som lokalt forefindes i begrænset antal.
Børnepriser er gældende for børn under 12 år.

Stort set inkluderer alle udflugter transport fra og til dit indkvarteringssted. En del udflugter kræver et mindre antal deltagere, derfor tilrettelægges de præcise gennemførelser og tidspunkter kort før eller umiddelbart herefter ankomsten. Aflysninger kan forekomme, hvis der ikke er deltagere nok, ligesom lokale vejr- og klima forhold kan medføre aflysninger. Dette forekommer heldigvis sjældent; måtte uheldet være ude, vil du blive tilbudt en anden udflugt eller refundering.

Søndre Strømfjord byder på rigtigt mange forskellige udflugter, bemærk en del er årstids- og klimabestemte, f.eks. hundeslæde og nordlys.
Læs mere
Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

"Camp Ice Cap" på Indlandsisen | Kangerlussuaq

På denne spændende tur går du i Fridtjof Nansens og andre polarforskeres fodspor. Vi har 2 hele dage på Indlandsisen med en erfaren guide som turleder.
Vi ankommer til indlandsisen, og efter en ubesværet vandretur nås Camp Ice Cap. Lejren stilles op, og efterfølgende nydes en kop kaffe midt i indlandssiens ingenmandsland. Om natten sover vi i varme soveposer i det specielle telt. Næste dag byder på eventyr ud over alle grænser. Vi kommer til at opleve blandt andet gletsjerfloder og smeltevandssøer.

Inkluderet i prisen: 
Transport fra Kangerlussuaq til Indlandsisen og retur. Alt udstyr til overnatning og færden på is inkl. telt, sovepose, lagenpose, liggeunderlag, steigeisen, vandrestave etc. Fuld forplejning mad og drikkevarer. Erfaren guide og sikkerhedsudstyr.

Bemærk: Du skal selv medbringe vandrestøvler, min 40 liters rygsæk (kan lejes for kr. 100,-), vandflaske, solcreme og solbriller, vind- og vandtæt jakke og bukser, varmt undertøj, huer og vanter.

Varighed: 2 dage
Afgang: Dagligt (marts til oktober)

Voksen fra kr. 2.695
Barn fra kr. 2.695

Hundeslædetur 2 eller 4 timer | Kangerlussuaq

En hundeslædetur er en af vinterens store naturoplevelser.
10–12 logrende hunde trækker dig og din eventuelle rejsefælle samt slædekusken henover fjordisen, hvor imponerende scenarier åbenbarer sig. Husk at være godt klædt på.

Bemærk: Inkl. leje af slædetøj og varme støvler.

Prisen for 2 timers hundeslædetur er pr. person DKK 1645,- (barn DKK 1085,-).

Prisen for 4 timers hundeslædetur er pr. person DKK 2450,- (barn DKK 1695,-).

Varighed: 2 eller 4 timer
Afgang: Dagligt (januar til april)

Indlandsisen punkt 660 | Kangerlussuaq

Vi kører i special-køretøj igennem et smukt varieret område og ender 660 meter over havets overflade.

Undervejs passerer vi tæt ved Russell-gletsjer, et imponerende morænelandskab formet af isens evigt arbejdende front. Efter ca. 42 kilometers grusvejskørsel når vi frem til den mægtige indlandsis. Herfra er der let adgang ind på isen.  Vi tilbringer nogen tid i denne enorme isverden, før vi vender tilbage til vores køretøj - en stor oplevelse rigere. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr, moskusokser, og alt efter sæsonen, mange fuglearter og blomster. Vi gør flere fotostop undervejs og nyder udsigten til en kop kaffe.

Varighed: 4-5 timer
Afgang: Dagligt - undtagen januar måned

Voksen fra kr. 650
Barn fra kr. 425

Istur til Russel-gletsjeren | Kangerlussuaq

I et delvist off-road terræn, kører vi den spændende rute ind til den spektakulære Russell-gletsjer.

Med sin op til 60 meter lodrette isvægge er gletsjeren et imponerende skue. Om sommeren kan vi være heldige at se isen kælve – et syn du aldrig vil glemme. 

Omgivelserne er spektakulære, og der er gode chancer for at spotte moskusokser, måske endda fjeldryper og sneharer.

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 650
Barn fra kr. 425

Nordlysaften | Kangerlussuaq

Naturens eget luftige maleri – Nordlyset – har gennem alle tider fascineret mennesker.
I vinterens mørke kan du i Kangerlussuaq bare lægge nakken tilbage og nyde de grønne, lilla og rødlige farver, der som gardiner changerer henover himlen. Som en afslutning på turen serveres grønlandsk kaffe (med alkohol).

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt (oktober til april)

Voksen fra kr. 395
Barn fra kr. 225

Tundra-safari | Kangerlussuaq

Intet andet sted i Grønland er moskusokserne så talrige som i Kangerlussuaq. Moskusbestanden stammer oprindeligt fra en bestand i Nordøstgrønland, hvorfra 27 ungdyr blev sat ud i 1962.

Da vækstbetingelserne er særdeles gode i Kangerlussuaq, findes der i dag mere end 10.000 moskusokser. For at holde bestanden på et rimeligt niveau gives der hvert år tilladelse til at skyde et vist antal okser. 

På turen kører i bus gennem tundraen, og guiden fortæller om moskusoksen og dens historie. Vi tager på udkig efter moskusokser i området, men kan dog ikke garantere om vi ser nogle, da de lever vildt i et meget stort område. På turen kan vi også være heldige at se rensdyr, polarræve og sneharer.

En flot tur på tundraen, hvor man i klart vejr kan se helt ind til indlandsisen.

Bemærk: Turen gennemføres v. min. 4 deltagere. Prisen er inkl. guide og transport.

Varighed: 1,5 time
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 275
Barn fra kr. 200

Udflugtspakke | Kangerlussuaq

Sightseeing, museumsbesøg, tundratur, udflugt med special køretøj til Indlandsisen, 2 timers hundeslædetur inkl. leje af slædetøj og varme støvler, samt Nordlysarrangement med grønlandsk kaffe.
Vi anbefaler, du køber den samlede udflugtspakke bestående af de bedste udflugter:

Således skal du ikke bruge din tid på at vælge. Udflugterne fordeles henover den periode, du befinder dig i Kangerlussuaq.

For at finde ud af geografien kommer du hurtigt efter ankomst til vandrehjemmet Old Camp på en sightseeing, hvor der køres rundt i bygden og det nærliggende område. På den måde kan du orientere dig, når du drager alene på opdagelse. Varighed 1½ time. 

Kangerlussuaq har et spændende museum, der beskriver tiden fra basens tilblivelse i 1942, SAS tiden, den kolde krigs indflydelse Søndre Strømfjord som det hed den gang og de mange radarstationer, der blev bygget på Indlandsisen. Varighed en times tid.

Når du opholder sig i Kangerlussuaq, skal du udnytte chancen med en tur på den mægtige indlandsis. Den 42 km lange grusvej blev bygget på foranledning af folkevognsfabrikkerne, der havde en testbane 120 km inde på selv isen. Isvejen er for længst forsvundet, men grusvejen vedligeholdes, og der køres med 4-hjulstrækkere og store ombyggede lastbiler. Du kører gennem et fantastisk landskab – præget af tidligere tiders gletsjere og den nære beliggenhed af indlandsisen. Tag en kort vandretur på isen og oplev størrelsens uendelighed (varighed 5 timer).

De fleste forbinder hundeslæder med Grønland – og ganske rigtigt – udstyret med korrekt beklædning – slædetøj og varme støvler – kører du af sted på Kangerlussuaq Fjords tilfrosne vande. Der er ingen fare for at falde igennem. Ingen motorlarm – kun hundeglam og lyden af slædens meder mod isen (varighed 2 timer).

Nordlyset er imponerende og kan opleves lige udenfor døren. Vi kører dog af sted langt udenfor generende gade- og bygdelys. Guiden fortæller historier – nogle er sande, andre tvivlsomme. Afslutningsvis drikkes en kop grønlandsk kaffe - med alkohol (varighed 2 – 2½ timer).

 

Varighed: 12 timer (sammenlagt)
Afgang: Muligt i februar og marts

Voksen fra kr. 3.390
Barn fra kr. 2.240

Vandretur til Granatfjeldet | Kangerlussuaq

Med bil/bus bliver vi kørt til toppen af Tacan, bjerget syd for Kangerlussuaq, hvor vi nyder udsigten. Herfra går turen rundt om Store Saltsø.
På turen går vi mest nedad, selvom der selvfølgelig også er bakker opad. Efter ca. 2½ - 3 timer er vi fremme ved Granatfjeldet. Det er nu tid til at finde de medbragte hamre og mejsler frem (som vi hver især selv har båret), og begynde jagten på halvædelstenene - granater. Der bliver indimellem vores hamren tid til at spise den medbragte madpakke. Der er vandrefalke som yngler ved fjeldet, så måske er vi heldige at høre og se dem. Det hænder også ofte, at vi møder moskusokser i fjeldet. 

Nu hvor vi forhåbentlig har fået mere vægt i lommerne, går turen tilbage langs den smukke sø Lake Ferguson. Sandsynligvis ser vi den flotte Islom, som har reder langs søbredden. For enden af søen bliver vi hentet af en bil/bus, som kører os hjem.

Bemærk: Turen er ca. 15 km. Madpakke er inkluderet i prisen.

Varighed: 8 timer
Afgang: Dagligt (maj til september)

Voksen fra kr. 695
Barn fra kr. 450