Galaxy Room på krydstogt med Norwegian Prima

Norwegian Prima: Gid, jeg var teenager!

Se test af nyt krydstogtskib fra Norwegian Cruise Line

Det nyeste skud på stammen hos Norwegian Cruise Line, Norwegian Prima, lever på alle måder op til sit navn. Hvis du har en familie med større børn og teens, der søger masser af aktiviteter, og samtidig vil nyde Caribiens sol, er Norwegian Prima intet mindre end en fest. Jeg fik lov til at tage med på den første rejse - ikke i Caribien, men fra Reykjavik til Amsterdam. Solen skinnede dog nok til, at jeg kunne forestille mig det hele. Og selv delfiner var der!  

Af Henrik Mølgaard, krydstogtekspert i Profil Rejser

Nyt mellemstort krydstogtskib

Med en længde på 294 meter og et maksimum på 3.099 gæster hører Norwegian Prima til de mellemstore krydstogtskibe. Men når det kommer til faciliteterne, kan det konkurrere med de største. Jeg vil tage dig med på en tur rundt til restauranter, boardwalk, pools og underholdning lige fra teater til virtual reality. Hold godt fast undervejs, for der er så meget at fortælle.

Læs mere om Norwegian Cruise Line

Nok den flotteste hovedrestaurant til søs

Lad os starte med at få lidt at spise. Norwegian Prima har 17 spisesteder, hvor de 11 er special- og betalingsrestauranter. Du har altså 6 gratis restauranter. Hovedrestauranten Hudson er intet mindre end fantastisk. Den ligger helt ude agter på skibet, så du har store vinduer hele vejen. Restauranten er virkelig stilfuld, og da bordene er sat op som i en hestesko langs vinduerne, har alle glæde af masser af lys og skønne udsigter. Det er en beliggenhed, der normalt ville være forbeholdt en specialrestaurant, men ikke på Norwegian Prima. Virkeligt imponerende. Jeg har aldrig set så flot en hovedrestaurant til søs.

Den skønne boardwalk på dæk 8

På mange krydstogtskibe skal du helt op på øverste dæk, hvis du vil gå en tur og have lys og luft. Det kan du også på Norwegian Prima, men Norwegian Prima har også en skøn boardwalk, Ocean Boulevard, på dæk 8, hvor du er tæt på havet. Her kan du gå hele vejen rundt om skibet. Flere restauranter vender ud mod boardwalken og skaber en hyggelig stemning af fortovscafeer. Den lange boardwalk bringer dig også til solstole og to mindre infinitypools, hvor du virkelig mærker nærkontakten til vandet. Det er enestående, at der er sat så meget plads af til det udendørs liv. Perfekt til Caribien, hvor Norwegian Prima fortrinsvis vil sejle.

Eksklusiv atmosfære

Jeg har allerede nævnt indretningen af hovedrestauranten Hudson. Stilfuld og lækker. Og det er ikke kun Hudson, der er sådan. Det er hele skibet. Fra din kahyt til de udendørs solstole både på din balkon og på soldækkene. Man fornemmer en super kvalitet i alt, og det er med til at give skibet en ganske særlig eksklusiv atmosfære. Og nu jeg har nævnt kahytten. Min balkonkahyt var på 18 m2, men den føltes meget større. Der er tænkt over alt.

Det vildeste diskotek i teatret

På mange krydstogtskibe er dansestederne små og ofte gemt væk, så kun få kommer forbi. På Norwegian Prima oplevede jeg den vildeste tranformation af teatret til en kæmpe danseoplevelse. Mange af stolerækkerne forsvinder ud i siden og efterlader et gigantisk dansegulv. Oppe i loftet glider et lysshow ned, som mest af alt minder om et rumskib. Og teatrets store digitale skærme fuldender totaloplevelsen. Igen er Norwegian Prima i stand til at tilbyde oplevelser og faciliteter, der er meget større end skibets fysiske størrelse lægger op til.

Krydstogt med Gocart og Virtual Reality

Nu er vi så for alvor nået til festen for større børn, teens og andre med hang til action. Har du større børn, og vil du gerne have dem med på krydstogt, så se nærmere på Norwegian Prima. Her er en gocart-bane i 3 etager! En hel afdeling, Galaxy Pavilion, med alle typer spil – både digitale og analoge - og virtual reality. Det er en verden for sig, hvor du nok kommer til at skulle lede efter ungerne et par gange. Eller hvorfor ikke selv gå med i festen? Personligt ville jeg ønske, jeg var teenager igen og skulle med Norwegian Prima. Skal du prøve den 10 etager høje rutsjebane The Drop, der starter med et frit fald og kan give down-force på 2,5 G? For de mindste er her et badeland, men det er ikke et af de største, hvis jeg skal være ærlig. Og det skal jeg. 

Fred til de voksne

Nu skal det jo ikke lyde som om, at hele Norwegian Prima er den rene fest. Der er bare de mest fantastiske områder, der er dedikeret til leg og dans. Resten af Norwegian Prima er fyldt med fred og forkælelse. Og vil du som voksen være helt sikker på at kunne slappe af i et børnefrit område, så kan du købe entre til Vibe Beach Club helt ude agter på dæk 17. Nyd roen.

Og så lige til sidst: Delfinerne

Noget af det skønne ved at tage på krydstogt er, at du får så mange forskellige oplevelser. Både dem, du venter, og dem, som overrasker dig totalt. En af dem fik jeg i Portland, England. Hele dagen, mens vi lå til kaj, legede en flok delfiner omkring skibet. En af dem tjekkede lige skibet nedefra for så at komme op som en raket gennem luften. Det var så vildt. Jeg glæder mig allerede til næste gang, jeg skal afsted.

Ring og hør mere om Norwegian Prima

Ring 70 100 200 og tal med Henrik eller en af hans kollegaer i Profil Rejsers krydstogt-team og hør mere om Norwegian Prima og andre krydstogter på de syv verdenshave. De kender skibe, ruter og aktuelle tilbud, og de er eksperter i at finde det helt rigtige krydstogt for dig ud fra dine ønsker.

Se krydstogter med Norwegian Prima

Fakta om Norwegian Prima

Mellemstort krydstogtskib

 • Længde: 294 m
 • Byggeår: 2022
 • Maks. antal gæster: 3.099
 • Antal ansatte: 1.506
Hvor mange gratis restauranter er der på Norwegian Prima?

Der er 6

 • Hudson (dæk 7), hovedrestaurant
 • The Commodore Room (dæk 6), hovedrestaurant
 • Indulge (dæk 8) Foot Hall
 • The Local Bar & Grill (dæk 8)
 • Surfside Café (dæk 17)
 • Explorations Cafe (Deck 12)
Hvor mange specialrestauranter er der på Norwegian Prima?

11 special- og betalingsrestauranter

 • Cagneys, Steakrestaurant (dæk 6)
 • Food Republic (dæk 17)
 • Hasuki, Teppanyaki (dæk 7)
 • Le Bistro (dæk 7)
 • Los Lobos, Mexicans (dæk 8)
 • Palomar, fiskerestaurant (dæk 17)
 • Nama, sushi restaurant (dæk 7)
 • Le Bistro (dæk 7)
 • Los Lobos, Mexicansk (dæk 8)
 • Palomar, fiskerestaurant (dæk 17)
 • Onda by Scarpetta, Italiensk (dæk 8)
Hvor mange pools er der på Norwegian Prima?

Tre pools og to spabade

Norwegian Prima har en pool på dæk 17 og to små infinity pools på dæk 8. Vandet er opvarmet og har en behagelig temperatur. Der er også 2 store spabade på dæk 17. Norwegian Prima har ikke indendørs pool.

Om Henrik Mølgaard

Krydstogtekspert hos Profil Rejser

Henrik har været i rejsebranchen siden 2008 og har arbejdet med salg af krydstogter i mere end 10 år. Henrik blev ansat i Profilrejser i 2015 og har her primært beskæftiget sig med salg og produktion af rejser. Henrik har været på mere end 20 krydstogter både arbejdsmæssigt og med familien, der altid nyder, hvordan faciliteterne tilfredsstiller både børn og voksne. At sejle tæt på flot natur med udsigt fra balkonen er helt specielt for Henrik, der altid er på udkig næste krydstogt.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.