Færøerne, Vandretur, Gruppe, Skyer, Solnedgang

Fødselsdag og fejring på Færøerne

Hurraaaa!

Det vakte stor jubel, da et ellers vanligt halvtørt morgenmøde fyldt med informationer og endeløse tal, blev afsluttet med en kæmpe overraskelse:

Vi skulle til Færøerne!

Anledningen var Profil Rejsers fødselsdag, og hvad er mere oplagt for et rejsebureau end at fejre 40 flotte år med en rejse! Stemningen sitrede, og vi glædede os forventningsfyldt til at tage afsted. Heldigvis for os, der ikke havde været på Færøerne før, kunne vores kyndige eksperter svare på alle vores spørgsmål om Færøerne. Og jo de havde ret - det var en god ide at pakke vandreskoene og vindjakkerne med!

Ankomst til Færøerne

Næsten hele kontoret (35 stk.) steg vi ombord på flyet, der skulle tage os til Færøerne. Turen tog lidt under 2 timer med en landing, vi sent vil glemme! Dem med flyskræk kom i hvert fald endnu tættere på deres kollegaer…

Allerede fra da vi ankom til den lille lufthavn, blev vi bjergtaget af de grønne landskaber, som indhyllet i tåge blot blev endnu mere mytiske. En bus ventede på os i lufthavnen, og der gik ikke længe før vores færøske guide fik talt sig varm med den ene medrivende historie om Færøerne efter den anden.

Sulten begyndte at melde sig, og vores første møde med den blændende færøske laks ventede på den hyggelige Café Sørvágur. Med maverne fulde steg vi igen ombord på bussen, som tog os til små, charmerende bygder, strande med sort sand (!) og det fascinerende vandfald Múlafossur!  

Den første aften (og nat…)

Omkring klokken 18.00 ankom vi til Hotel Føroya, hvor vi blev indlogeret på moderne værelser med fri udsigt til de barske landskaber og Tórshavn. Her var lige tid nok til et hurtigt bad, inden vi skulle ud og spise på restaurant Áarstova. I de intime rammer blev vi forkælet med færøske specialiteter fra både hav og land, og det var en fornøjelse at dele de første indtryk fra rejsen med kollegaerne over mad og vin. Alt efter temperament blev aftenen afsluttet med en rask gåtur op mod hotellet (vi fortæller ikke hvem, der fór vild) eller én øl (det var flere…) i Torshavns natteliv. 

"There ain't no such thing as a free lunch"

Det skulle jo komme: Det faglige indslag! Efter en dejlig morgenmad og en kort tur i den friske luft (eller afslapning på værelset) var det tid til turens faglige element i et af hotellets gode konferencelokaler. Vi slap dog relativ billigt. Efter en kort introduktion til dagens opgave blev vi udstyret med pen og papir. Her skulle vi hver især beskrive vores oplevelse af Profil Rejser som arbejdsplads – på godt og ondt. De anonymiserede svar blev indhentet, og vi åndede lettede op. Nu skulle vi guides igennem det charmerende Torshavn!

Heimablídni hos Anna og Óli

Heimablídni er færøsk for hjemlig gæstfrihed, og rundt på næsten alle de 18 færøske øer, åbner færinger op for deres hjem til fantastiske måltider og opslugende fortællinger om deres liv og historie. Med åbne arme blev vi alle 35 modtaget af Anna og Óli i deres hyggelige hus med den vildeste udsigt til hav og fjeld. Mens Óli fortalte sjove og gribende anekdoter, serverede Anna og resten af familien den ene færøske specialitet efter den anden med alt fra saltet torsk til laks, lam og rabarber akkompagneret af førærsk snaps og lokale specialøl. 

En sidste vandring

En sidste prøvelse ventede tidligt søndag morgen. En vandretur på ca. 8,5 kilometer i de grønne fjelde. Med depoterne fyldt godt op fra morgenmadsbuffeten, snørede vi vandreskoene og begav os ud på tur. Den ene mageløse udsigt afløste den anden, og undervejs på ruten fik vi på kryds og tværs delt vores mange oplevelser fra en weekend vi sent vil glemme.

Færøerne - en anderledes firmarejse

Færøerne er kun to timers flyrejse væk fra København, og danner med sine dragende landskaber, levende fortællinger og gode restauranter et særdeles godt bud på en anderledes erhvervsrejse.

Kontakt os på 77 33 55 33 eller [email protected] for at høre mere.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.