Dyreliv i Grønland

Dyreliv i Grønland

Den hvide kæmpe mod nord kan synes kold og gold, men der er faktisk masser af dyreliv i sneen og i det kolde vand omkring Grønland. Her kan du opleve polarræve, sneugler, moskusokser og rensdyr. I havet er det verdens største pattedyr, hvalerne, som lever, spiser og leger i de kolde bølger. Du kan være heldig at se både blåhvaler, pukkelhvaler eller grønlandshvaler i farvandet omkring Grønland, og sommeren er det bedste tidspunkt at spotte dem på.

Et andet og blødere dyr, som mange forbinder med Grønland, er slædehunden. De varmklædte vovser har tidligere været vigtige fragtdyr i Grønland, og mange benytter stadig hundenes uovertrufne evne til at komme over indlandsisen. Det er en stor oplevelse at sætte sig til rette på slæden, godt pakket ind i rensdyrskind, og mærke frosten bide i kinderne, mens hundene pisker over den frosne jord.

Vi anbefaler at tage til Grønland, hvis du drømmer om at opleve

  • Slædehunde, som kører dig igennem det kolde landskab
  • Hvaler, fx de smukke, store pukkelhvaler
  • Dyr i vinterklæder, fx den hvide polarræv og en kridhvid sneugle

De bedste dyreoplevelser i Grønland

Her ser du nogle af de rejser, som vi har til Grønland. De har alle på den ene eller anden måde mulighed for at komme tæt på det arktiske dyreliv. Gå på opdagelse i dem herunder, og skriv eller ring til os, hvis du drømmer om at komme på eventyr mod nord.

Grønland, Pukkelhval, Hvalsafari, Natur
Video fra Greenland Cruises hval-safari d. 6. juni 2022.

Vi anbefaler

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.