Krydstogt med Oceania Marina

Hvad laver en rejseleder i Oceania Cruises' luksus?

Påskekrydstogt med Oceania Marina og rejseleder Henning Vinter

Da Oceania Marina stod ud fra Venedig i april 2022, var Henning Vinter med som rejseleder for Profil Rejsers begejstrede gæster. Men hvad laver rejselederen egentlig på et krydstogt? Hvordan er livet på Oceania? Hvad var den største oplevelse? Hvorfor havde Henning taget Bülow-lakrids med? Og hvem vejer mest – skibet eller Henning? Læs videre få svar på dette og meget mere.

Velkommen i lufthavnen

Det er vigtigt for Henning med en god start på rejsen. Alle gæster fik derfor tilbuddet om at mødes et aftalt sted i Københavns Lufthavn før afrejsen, så Henning kunne introducere sig og være til rådighed fra første færd.

Nogle var dog meget erfarne rejsende med adgang til diverse lounges og de foretrak derfor at være her først. Men så blev der sagt hej i flyet i stedet, hvor Henning fortalte om mødested og det videre forløb på destinationen. Da flyet skulle forlades, gik Hennings kone forrest og Henning selv bagerst, så der var styr på tropperne.

”Det handler om tryghed”

Henning har været 40 år i rejsebranchen, og den store erfaring kommer gæsterne til gode.

”At rejse med rejseleder handler om tryghed”, fortæller Henning. ”Jeg er praktiske gris, problemløser, inspirator og god til sprog, så gæsterne hele tiden kan trække på mig. Hver dag uddelte jeg min egen avis på dansk dels med tips og viden baseret på en masse research lavet hjemmefra, dels med de vigtigste oplysninger fra skibets engelsksprogede avis oversat til dansk. Gæsterne fik også at vide på forhånd, hvilke af rederiets udflugter jeg ville være med på, så de kunne slutte sig til, hvis de ville”.

Op på lakridserne

Da gæsterne havde fået deres kahytter, ville Henning arrangere en rundtur på skibet, så alle følte sig hjemme. Han aftalte med skibets guest manager, at en fra personalet skulle vise rundt, så de fik alle de bedste tips dæk for dæk. Om det var den medbragte gave i form af chokoladekugler fra Bülow, der gjorde det, ved Henning ikke, men turen blev afsluttet med et glas bobler og kanapeer til hele gruppen på husets regning. Kan et krydstogt starte bedre?

Tænk, skibet vejer mere end Henning

Var det så på grund af Henning, at gæsterne var med? Nej. Selv om Henning gør alt for at skabe god stemning og naturligt kommer tæt på gæsterne, når der hygges og snakkes, så er Oceania Marina det, der vejer mest i gæsternes valg af netop denne rejse.

”Der er en fantastisk afslappet stemning, selv om det er den rene luksus”, fortæller Henning begejstret. ”Der er dejlige kahytter, og det søde personale yder en fantastisk service. Nogle gæster havde sejlet med Oceania flere gange, og det var fascinerende at se, at de kendte flere i personalet”.

Hvad var gæsterne mest begejstrede for?

”MIG”, svarer Henning med et grin. Og efter en kunstpause kommer så den virkelige historie. Det var maden. Gæsterne var med god grund vildt begejstrede. Henning havde base i hovedrestauranten, så man kunne spise med ham og høre om næste rejsemål. Men på Oceania betaler du ikke ekstra for at spise i specialrestauranterne, så gæsterne skulle naturligvis prøve det bedste fra det asiatiske, franske, italienske og amerikanske køkken på skift. ”Det er jo mad på højeste niveau”, siger Henning forstående.

Den største oplevelse

Den største oplevelse for Henning var Split med den gamle bydel bag bymuren.

”Det var fantastisk at gå rundt i de snævre gader med lækre butikker og tavernaer, og fascinerende som byen åbnede sig, da man kom ud til den dejlige havnepromenade”, fortæller Henning. At gå på bymuren i Dubrovnik og se ud over tagene og ned på de brostensbelagte gader hører til de store minder. Tænk, hvis vægge kunne tale. Der er så meget historie at berette her. En helt særlig historie kom ved en udstilling på Korfu, da Henning spurgte guiden om Dronning Anne Marie og Kong Konstantin.

”Tænk, det viste sig, at den villa vi stod i, havde de holdt ferie sammen i, og Prinsesse Alexia var født her. Sådan kan en fortælling pludselig få en ekstra dimension”.

Åh nej ...

Henning havde glædet sig usigeligt til Kotor i Montenegro med en af verdens smukkeste indsejlinger og den hyggelige middelalderby for enden af fjorden, men vejret ville det anderledes. Henning havde ellers forberedt en masse for gæsterne. Sådan er det nogle gange. Men Henning, vi kan heldigvis fortælle, at Oceania har mange krydstogter til Kotor, så du kan opleve den smukke by.

Se Oceania krydstogter til Kotor

Begejstrede gæster

Henning og hans kone Lotte, der var med på turen, modtog begejstrede sms'er fra gæsterne, da de kom hjem:

"Hej Henning og Lotte, Anja og jeg vil også sige mange tak for turen - vores første krydstogt var en stor succes!! Og tak for de hyggelige timer vi kunne tilbringe sammen 😀 Og som vi talte om, hvem ved om vi pludselig ses engang? Mvh Anja og Henrik"

"Kære begge to. Det var en dejlig tur med rigtig mange oplevelser. Vi trænger nu til en lille ferie, for der var jo noget at opleve hver eneste dag. Vi ses en anden gang 😘 Kh. Jahn og Karin"

Tal med din krydstogtekspert hos Profil Rejser, når du skal opleve Oceania Cruises.

Læs mere om Oceania Cruises

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.