Emerald Azzurra i Kotor, Montenegro

Emerald Azzurra – yachting og cool loungestemning

3 dages prøvetur i Middelhavet

Claus har prøvesejlet den nye yacht Emerald Azzurra. Den er 110 meter lang, hvis du finder tommestokken frem. Og uendelig, hvis du måler på følelsen af at være udvalgt til det gode liv. Tag med på 3 dages prøvetur her. Men før du læser videre, så sæt lige lidt stille guitarmusik på for stemningens skyld. Du skal nok få forklaringen til sidst.

Der er krydstogtskibe. Og så er der yachts

Jeg står på i havnen på Korfu. Det syn, der møder mig, fortæller alt om, hvad jeg er på vej til. Emerald Azzurra ligger side om side med et af de store, traditionelle krydstogtskibe. Det er en kontrast af de store. Emerald Azzurra nærmest råber ud til mig: Jeg er min egen. For lækker og skarp til det konventionelle. Kom og tag mig som jeg er. Lad os cruise sammen og nyde at være til. For livet er for kort til alt andet.

Oser af loungestemning

Hopper ombord. Pakker ud. Og ser mig omkring. Emerald Azzurra oser af loungestemning. Inde og ude. Bar, restaurant, poolområder og suiter. Overalt hersker en særlig chik stemning fyldt med komfort. Her er ikke tovværk lagt i sirlige spiraler, teak, messing og kaptajner med kasket. Emerald Azzurra har slet ikke brug for at skabe den slags referencer til de gamle søfarere. Emerald Azzurra er på alle måder en yacht, der siger velkommen til nutiden. Til forkælelse og livsstil. Moderne. Cool. Stilren. Når du kommer ind, bliver du mødt af stål og glas. Spejle og moderne kunst i malerier og skulpturer. Orkideer og grønne planter bryder det kølige look. Man kan godt være hot, selv om man er cool.

En oase for maks. 100 gæster

Emerald Azzurra har kun 100 passagerer, når skibet er fyldt. Med 110 meters længde kan du altså i princippet bede alle stille sig op efter hinanden med 1 meters mellemrum, og både forreste og bagerste er stadig ombord. Forestil dig samme øvelse på et skib med 5000 gæster. Der er 70 ansatte til de 100 gæster. De møder dig med hjertevarme lige fra matros til kaptajn. Han hedder i øvrigt Vincent, har arbejdet for Cunard og tager gerne imod på broen. Hotel manageren Pablo griber jævnligt sin guitar for at give et nummer i den store Amici Lounge og oppe på Sky Deck ved jacuzzien ved drinkstid. Bobler i vandet. Bobler i glasset. Musik og solnedgang. En god kombination.

Nærheden til vandet. Og stilheden

Sammenlignet med de større krydstogtskibe føler du en nærmest magisk nærhed med vandet på Emerald Azzurra. Det er som om, du kan række ud og klappe de lokale fisk. Du er i et med solopgange og nedgange, og du hører lyden når den smukke yacht skærer sig blidt gennem vandet, som om den svæver over vandene. Emerald Azzurra er samtidig præget af en utrolig nærmest meditativ stilhed. Selv i restauranten, hvor andre skibe kan være plaget af skramlen med tallerkener. Og i din kahyt, er der også bare total fred, når du lukker døren til balkonen. Sov godt.  

Emerald Azzurra
Emerald Azzurra

Masser af plads i kahyt

Nu vi er gået i kahytten, så lad os lige gennemgå den. Emerald Azzurras almindelige balkonkahytter på 26-28 m2 er vidunderligt funktionelle med masser af skuffer og skabe med bøjler. Her er også alle de elstik og usb-stik, du har brug for. Sengene er gode. Brusebadet stort. Og flydestolen med fodskammel absolut et plus, hvis du ikke lige er på balkonen, hvor der er to stole og et bord. Har du brug for mere plads, så hør om Deluxe Balcony Cabin, der er 10 m2 større. Måske en Yacht Suite på 67 m2 med stor terrasse og udsigt til kølvandet? Eller hvorfor ikke en Owner’s Suite på 111 m2 med udsigt fremad fra den enorme terrasse på dæk 5? Så får du også walk-in closet, spiseområde og stort badekar. 

God mad og dedikerede kokke

Maden på Emerald Azzurra lever op til forventningerne. Buffet til morgenmad og frokost - selvfølgelig kombineret med servering ved bordet af drikkevarer, omeletten du har bestil hos kokken og så videre. A la carte til aften. Alt er veltilberedt og præsenteret delikat. Her er rigeligt med grønt til kødretterne, og god balance mellem varmt og koldt samt mellem kød, fisk/skaldyr og de grønne retter. Har du allergier, ser kokkene det som en personlig udfordring at give dig de absolut bedste smagsoplevelser alligevel. Jeg rejste med en på sukkerfri diæt, og desserterne lavet specielt til hende var eminente. Gode vine og øl til maden er inkluderet. Der er også en café ved poolen (dæk 6) med snacks som pizzaer, der her hedder flat bred.  

Mine favoritsteder på Emerald Azzurra

Som altid på krydstogter finder du kongestederne for og agter. Ved poolen på dæk 6 og jacuzzien øverst på dæk 7. Nyd også den smukke Observation Lounge forrest på dæk 4, hvor du kan lave dig en kop kaffe og følge Emerald Azzurra live på et søkort. Slæng dig i de kæmpe loungemøbler ved poolen og i solstolene øverst. Nyd udsigten fra det store dæk foran broen på dæk 5. Men mest af alt, så se, om du en dag kan redde dig et af bordene helt ude ved rælingen i den udendørs del af restauranten. At sidde her med udsigt til kølvandet, er velgørende for sjælen. Jeg glemmer aldrig den smukke gule fugl, der pludselig landede på rælingen foran mig for at fortælle, at nu nærmede vi os Montenegro.

Oldtidsbyen Buthrotum

En del af en prøvesejlads er også at teste rederiets udflugter. I Albanien lagde vi til i Saranda, der nok aldrig kommer til at ligne Nice eller Cannes på afstand, men ikke langt derfra ligger oldtidsbyen Buthrotum (også kaldet Butrint) omgivet af den smukkeste natur. Vi havde en fortrinlig lokal guide, der gav indblik i både oldtiden og Albaniens kommunistiske tid, hvor landet var næsten lige så lukket, som Nordkorea er i dag. Du har en høretelefon i det ene øre og en ”Quietvox”, som du tager om halsen. Den lille enhed modtager, hvad guiden siger i sin mikrofon, og rækkevidden er virkeligt lang, så du kan slentre omkring uden at skulle gå skulder ved skulder i gruppen. Det fungerer perfekt.

Indsejlingen til Kotor

Den ene formiddag oplever vi en af de smukkeste indsejlinger i verden, den 28 km lange fjord ind til Kotor i Montenegro. Du har bjergsiderne på begge sider, og ved kysten ligger små landsbyer. Igen nyder man at være så tæt på vandet, og inde i Kotor nyder du at lægge til ved kajen, hvor et større skib måtte ligge for anker ude i bugten med tenderbåde sejlende i rutefart frem og tilbage. Du kommer bare tættere på oplevelserne med yacht. Emerald Azzurra kan f.eks. som et af de eneste gå helt ind i Venedig. Selve Kotor er utroligt hyggelig med en lokal udgave af den kinesiske mur op over bjerget og ned igen. Du kan vandre op langs muren til en fæstning øverst. Du kan også bare tage en Aperol Spritz på torvet.

Guitarkoncerten i Bogorodicin

Fik du sat guitarmusik på i starten? Her kommer forklaringen. Den sidste aften går vi ombord i en lille båd og sejler gennem fjorden mod en lille landsby. Det er mørkt, så jeg kan se den oplyste bymur på bjerget stråle som en glorie omkring Kotor. I en lille kirke venter nogle af Montenegros bedste guitarister på at give en helt igennem vidunderlig oplevelse med Ave Maria som højdepunktet. Guitarmusik i et kirkerum. Det bliver ikke smukkere. Og den fred, der spreder sig her, matcher så fint den fred, man føler på Emerald Azzurra. Ren magi. Det er ikke sikkert, der er guitarkoncert på næste cruise, for programmerne ændrer sig hele tiden, så det er bare et eksempel på, hvad du an være heldig at opleve. Glæd dig!

Tal med din krydstogtekspert om Emerald Azzurra

Ovenstående er blot få dages oplevelser på et krydstogt med Emerald Azzurra. Tal med din krydstogtekspert hos Profil Rejser Bella Vista på 70 236 236 og hør om et krydstogt med Emerald Azzurra, hvis du er til unikke rejser, yachts og cool loungestemning. Vær opmærksom på, at med blot 50 kahytter og suiter, bliver der hurtigt udsolgt, så hør om ledige afgange og bestil i rigtig god tid. 

Læs mere om Emerald Cruises 

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.