Ekspedition på snescooter

Tag med på en rejse på over 400 km i Svalbard

Er du til rå natur, uendelige horisonter og store eventyr? Og er du fit for fight til at køre 400 km på snescooter gennem islandskaber og arktisk kulde? Så er du klar til ekspedition på Svalbard. Det er eventyret til dig, der i bund og grund burde have været polarforsker.

Højt mod nord

Mellem det nordlige Norges kyst og Nordpolen ligger øgruppen Svalbard med arktiske landskaber. De største øer er Spitsbergen, som udgør mere end halvdelen af Svalbards areal på 62.050 km2, Nordaustlandet, hvor 80% er dækket af is året rundt, samt Edgeøya og Barentsøya mod øst.

Snescooter, gastronomi og bålmad

På denne ekspedition er du på Spitsbergen. Foran venter en snescooterekspedition på 400-450 km, som vil tage dig gennem dybe dale, over store gletsjere og til det historiske russiske minesamfund i Barentsburg. Du starter på hotel i Longyearbyen, som du flyver til via Oslo.

Herfra går starten ud i vildmarken. Du mærker adrenalinen suse, mens du fører snescooteren gennem det ene betagende sceneri efter det andet! Når motoren slukker, oplever du den arktiske stilhed i de endeløse vidder, som indgyder en helt særlig fornemmelse af frihed og kontakt til naturen. Her er stille. Helt stille. Undervejs gennem islandskaberne overnatter du i en hytte.

Tilbage i Longyearbyen forkæles du med gourmetmiddag på hotellets restaurant og en ægte vildmarksaften i Camp Barents med bålmad og historier om Svalbards dyreliv, der omfatter bl.a. hvalrosser, hvaler, rensdyr, polarulve og isbjørne. Du har fortjent hver en bid og hver en historie.

Funken Lodge - et stykke historie på Svalbard

I Longyearbyen bor du på Funken Lodge, der har en uovertruffen udsigt til bjerget Sarkofagen og Longyeargletsjeren. Funken Lodge var oprindeligt hjem for ugifte funktionærer i Store Norske Spitsbergen Kulkompani. De var skarpt opdelt i mænd og kvinder. Bygningen var samtidig minens sociale samlingspunkt og stedet, hvor gæster blev modtaget og bespist.

Funken Lodge står nu moderniseret og indrettet med lækkert klassisk interiør overalt. Den gamle "Funktionærmessa", som de ansatte blot kaldte Funken, er i dag gourmetrestaurant. Endnu en skøn ting at glæde sig til. Det er blevet lidt bedre at være polarforsker.

Vil du også afsted til Svalbard?

Kribler det i fingre og tæer for at komme afsted, så tøv ikke med at tage fat i os. Profil Rejser har flere rejseeksperter som har et indgående kendskab til Svalbard, og som kan rådgive og hjælpe med at skræddersy en rejse, som indeholder lige præcis dét, du drømmer om. 

Ring til os på 77 33 55 00

Eller skriv til os via kontaktformularen HER

Tilbage til Rejseinspiration

Se forrige artikel

Se næste artikel

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.