Fra højlandets ’English tea’ til sletternes vilde elefanter

Sri Lanka - Negombo, Kandy, Nuwara Eliya
 • Højlandets farverige folklore på nært hold
 • Vilde elefanter i Udawalawe Nationalpark
 • Safari i Yala National Park på udkig efter leoparder
 • Rundrejsen er inkl. lokal engelsktalende guide

Du står i den åbne jeep og zoomer skarpt på de vilde elefanter. ’Klik’ – og et fantastisk øjeblik er foreviget. Tidligere på dagen smeltede dit hjerte totalt med de forældreløse elefantunger i Udawalawe Elephant Transit Home. Der arbejdes heldigvis hårdt for elefanternes frihed.

Tag på en uges oplevelsesrig rundrejse, hvor Sri Lankas smukke, mangeartede landskaber og rige dyreliv åbenbares for dig på spændende safariture. Du kommer også tæt på befolkningen og landets enestående kultur.

Fra højlandet til Udawalawe Nationalpark

Oplev farverig folklore i byen Kandy i højlandet og besøg bjergene omkring Nuwara Eliya, hvor velduftende teplantager pirrer næseborene. Udawalawe Nationalpark venter med vilde elefanter og på safarituren i Yala Nationalpark minder landskab og dyreliv lidt om den afrikanske savanne. Her kan du med lidt held spotte en leopard.

Farverig befolkning og kultur i Galle

Sidste stop på turen er den historiske kystby, Galle, som er på UNESCO's verdensarvliste. Undervejs på rundrejsen kommer du tæt på Sri Lankas farverige befolkning og kultur, og måske bliver netop det dit bedste ferieminde.

Forlæng rejsen med badeferie på Sri Lanka?

Du kan naturligvis forlænge opholdet på Sri Lanka med nogle afslappende dage ved stranden. Så har du tid til at at slappe af og lade alle indtrykkene fra rundrejsen bundfælde sig.

Kombinér Sri Lanka med badeferie på Maldiverne? 

Hvorfor ikke kombinere rundrejsen på Sri Lanka med en fantastisk badeferie i ø-paradiset Maldiverne. Slap af på kridhvide strande og udforsk det farverige og forunderlige liv under havets overflade. Kontakt os og vi giver et tilbud.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Sri Lanka

Negombo, Kandy, Nuwara Eliya

9 dage

fra kr. 13.090

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Negombo

Rejser til Negombo

Negombo er en større by i Sri Lanka, beliggende på vestkysten af øen ved mundingen af Negombo Lagoon i Western Province.
Læs mere
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Colombo, Sri Lanka
Dag 1
Negombo
Dag 3
Kandy
Dag 4
Nuwara Eliya
Dag 5
Udawalawe
Dag 6
Yala
Dag 7 - 9
Colombo

Dag 1

Danmark - Colombo, Sri Lanka

Dag 1: Danmark - Colombo

Afrejse Danmark med kurs mod Colombo, Srí Lanka.

Læs mere

Dag 1

Negombo

Dag 2: Colombo lufthavn - Negombo, ca. 30 minutters kørsel

Efter ankomst og indkvartering på hotellet er resten af dagen til fri disposition. Strandbyen Negombo er beliggende på vestkysten af øen ved mundingen af Negombo Lagoon. Byen er et af de store kommercielle knudepunkter i Sri Lanka og er kendt for sin gamle fiskeindustri med travle fiskemarkeder og lange gyldne sandsrande. Gå en tur ved kanalerne som løber gennem byen, oplev de små karakteristiske og farverige fiskerbåde og se fiskerfamiliernes små og enkle hjem. Tag evt. en sejltur på kanalerne eller besøg ruinerne ved Dutch Fort. Sidst på eftermiddagen anbefaler vi en gåtur langs stranden efterfulgt af en kold drink mens solen går ned.

Overnatning: Goldi Sands Hotel eller lign.

Læs mere

Dag 3

Kandy

Dag 3: Negombo – Kandy, ca. 3 timers kørsel

Efter en dejlig morgenmad forlades hotellet køreturen mod Kandy starter. Dagens først stop er ved Udawattakele Sancturay - et naturligt og næsten jungleagtigt skovområde med hundredår gamle knudrede træer lidt udenfor Kandy. En gåtur her er en spændende og smuk oplevelse, når solens stråler finder vej ned gennem trætoppene og danner smukke mønstre. Hvis I kunne tænke jer at udforske området på cykel, så kan det naturligvis også lade sig gøre.

Næste stop er Kandy, hovedstaden i bjerglandet, Sinhala kongernes højborg og på UNESCOs verdensarvsliste. Kandy var den sidste af hovedstæderne i det singalesiske kongedømme, og et væsentligt kulturelt centrum. Byen ligger 500 m.o.h. med bjergene og Maheveli-floden som smukkeste rammer. Her besøger du Temple of the Sacred Tooth Relic, "Tandens Tempel", der efter sigende huser en af buddhismens vigtigste relikvier, nemlig en af Buddhas kindtænder. Buddhister på Sri Lanka skal besøge dette tempel mindst én gang i deres liv. Gå også en tur rundt om søen og indsnus byens charme og atmosfære i de smalle gader. Om aftenen bydes på et kulturelt danse show med eksotisk musik, prægtige dragter og maskedans.

Overnatning: Gangula Villas eller lignende i Kandy.

Læs mere

Dag 4

Nuwara Eliya

Dag 4: Kandy – Nuwara Eliya, ca. 3 timers kørsel

I dag går turen til Nuwara Eliya, også kaldet "Little England", for byen bærer tydeligt præg af tidligere at have været "tilflugtssted" for englænderne, når det blev for varmt på resten af øen. Nuwara Eliya ligger pittoresk i 1890 meters højde omgivet af irgrønne te-plantager, smukke bjerge og brusende vandfald. I dette bjergområde oplever du et behageligt klima med klar, frisk bjergluft. Siden 1867, hvor den første tebusk blev plantet af en skotte, har Sri Lanka været verdenskendt for sin "Ceylon-te", og øen er i dag den fjerdestørste te-producent i verden. Vel fremme i Nuwara Eliya er resten af dagen fri til egen disposition. 

Overnatning: Galway Heights Hotel eller lignende.

Læs mere

Dag 5

Udawalawe

Dag 5: Nuwara Eliya - Udawalawe National Park, ca. 2½ times kørsel

Efter morgenmaden går dagens køretur mod Udawalawe nationalparken. Turen byder på mange smukke naturscenerier og undervejs gøres bl.a. stop ved det imponerende vandfald, Rawana Falls, hvorfra der er en betagende udsigt over øens sydligste del. Ad snoede bjergveje fortsættes over højlandsplateauet sydpå til den store Udawalawe National Park, kendt for sine omkring 500 vilde elefanter. 

Der er også tid til et besøg ved det nærliggende "Udawalawe Elephant Transit Home", der arbejder på at rehabilitere elefanter der har levet i fangenskab samt forældreløse elefantunger, så de efterfølgende kan leve et frit liv i nationalparken. Det sker i tæt samarbejde sponsoren, Land Rover samt organisationen "Born Free", som siden 2002 har støttet arbejdet med medicin, bygninger og udstyr. Således findes her f.eks. en elefant-ambulance og et dyrehospital.

Overnatning: Grand Udawalawe Safari Resort, Udawalawe.

Læs mere

Dag 6

Yala

Dag 6: Udawalawe National Park - Yala National Park, ca. 2½ times kørsel

Efter en tidlig, dejlig morgenmad går dagens etape mod Sri Lankas sydøstlige spids, hvor du over middag ankommer til Yala National Park. Nationalparken er Sri Lankas næststørste og nok mest kendte. Med de tidligere dages farverige og frodige tropescenerier på nethinden, ligger indtrykket af Yala faktisk slet ikke så fjernt fra den afrikanske savanne. Parken byder på et fantastisk fugleliv samt mulighed for at se elefanter, krokodiller, hjorte, vildsvin, vandbøfler, aber, bjørne og hvis du er heldig, leoparder. Yala National Park har verdens højeste koncentration af leoparder pr. kvadratkilometer i verden, men kattedyrene kan være meget svære at spotte. Eftermiddagens safaritur foregår i åben jeep ledsaget af en professionel og erfaren guide.

Overnatning: Oak Ray Wild Hotel i Tissamaharama eller lignende.

Læs mere

Dag 7 - 9

Colombo

Dag 7: Yala – Galle - Colombo eller dit hotel ved stranden, ca. 3 timers kørsel til Galle og i alt ca. 5 timers kørsel til Colombo

Dagen starter tidligt med endnu en safari i Yala National Park, hvor nye og spændende oplevelser venter. Derefter går turen langs sydkysten forbi smukke, øde strande, gennem små fiskerlandsbyer og med udsigt til uberørt natur. Hvis tiden tillader det, så gør evt. stop i i Dondra Head, Sri Lankas sydligste punkt eller i Weligama, hvor fiskere ernærer sig ved en helt usædvanlig form for fiskeri, som kun opleves på Sri Lanka. Styltefiskeri, også kaldet pælefiskeri, er en gammel tradition, der praktiseres af omkring 500 fiskerfamilier. Normalt fiskes ved solopgang eller solnedgang, og styltefiskerne balancerer på hver deres pæl 2 meter over havet og fisker. 

Besøg også den smukke, interessante og historiske by, Galle. Old Galle er et unikt eksempel på et velbevaret fort fra det 17. århundrede. Byens smalle gader oser af atmosfære, og her ses hollandske og britiske kolonibygninger som stadig er i brug. 

Så er det ved at være slut på en begivenhedsrig rundrejse. Herfra afhænger den videre tur af, om du ønsker at forlænge rejse med en badeferie på Sri Lanka, forlænge med en badeferie på Maldiverne eller flyve hjem. Hvis du forlænger med en badeferie på Sri Lanka så køres du til dit badehotel ved kysten. Hvis du flyver hjem efter rundrejsen eller fortsætter til Maldiverne for badeferie, så fortsætter dagens køretur mod Colombo for en sidste overnatning.

Overnatning: Lake Lodge eller lign. i Colombo

Dag 8: Colombo - Colombo lufthavn, køretid ca. 1 time

Efter morgenmad på hotellet køres du til lufthavnen, hvorfra hjemrejsen til Danmark påbegyndes.

Dag 9: Danmark

Ankomst til Danmark.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser