Teplantage

Vejret på Sri Lanka

Rejsevejret på Sri Lanka

Sri Lanka er ideel til rejse hele året rundt, men vil man slippe for de værste storme, regn- og tordenbyger, anbefales det at besøge de vest- og sydlige dele mellem december og marts og de nord- og østlige dele mellem maj og september.

Sri Lanka ligger nord for ækvator, og derfor har landet et stabilt tropisk klima med temperaturer på 26-30 °C året rundt - i højlandet dog 15-20 °C.

Monsunen blæser nordøst fra i perioden december-januar, og i denne periode vil der derfor være tropiske regnskyl i øst- og nordlige kystbyer, mens det er sol og tørt i modsatte ende af den store ø. Fra maj til august blæser monsunen fra sydvest og rammer derfor denne side af øen mest, mens der i modsatte retning holder tørt med sol. Når monsunen står på, kan havet være uroligt, og badning fra visse strande frarådes i perioder. Badevandet holder en behagelig temperatur på 27 °C hele året.

Sri Lanka ligger i krydset mellem det arabiske hav, den bengalske bugt og det indiske ocean, og derfor er landet en sjælden gang imellem offer for cykloner. De rammer landet med flere års mellemrum og typisk i månederne december og januar. Men det er heldigvis oftest tilfældet, at cyklonerne går uden om Sri Lanka. 

Batticaloa (øst)

Bedste tid at rejse: maj - september
Mellem oktober og januar rammer monsunen “Maha” de nordlige og østlige dele af Sri Lanka. I denne periode vil der være kraftige storme, regn- og tordenbyger.

Colombo (vest)

Bedste tid at rejse: december - marts
Hovedstaden Colombo bliver fra maj til august ramt af monsunen “Yala”, der kommer sydvest fra. I denne periode vil der være kraftige regn- og tordenbyger.

Din rejse - vores ansvar

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Kvinde Kigger På Ipad

Få spændende rejsetilbud i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.