Teplantage

Vejret på Sri Lanka

Rejsevejret på Sri Lanka

Du kan rejse til Sri Lanka hele året, men da Sri Lanka er en ø og påvirket af havstrømme og monsuner, der kommer fra forskellige retninger i forskellige perioder, kan der være forhold i vejret, som du med fordel kan tage hensyn til, når du planlægger din rejse til Sri Lanka.

Det gælder især, hvis du ønsker nogle dage ved en strand, og hvis du ønsker at være der i de bedste sæsoner for f.eks. for at opleve hvaler eller elefanternes vandring, da de også er styret af vejr og klima på Sri Lanka.

Hvilket klima har Sri Lanka?

Sri Lanka ligger mellem 5° og 10° nord for ækvator. Derfor har Sri Lanka tropisk klima med temperaturer på 26-30 °C året rundt - i højlandet dog 15-20 °C. Badevandet holder en behagelig temperatur på 27 °C hele året. Med tropisk klima følger masser af sol, men også muligheden for at møde en byge, uanset om du er i den tørre eller våde periode. Sådan er troperne. På samme måde kan du også nyde dejligt vejr i de våde perioder.

Hvornår blæser monsunen på Sri Lanka?

Monsunen blæser fra nordøst i perioden december-januar og lidt ind i februar. Det betyder, at de østlige og nordlige kyster har mest nedbør og vind i denne periode, hvor det så er mest tørt i syd og vest.

I sommermånederne maj, juni, juli og august blæser monsunen fra sydvest. Derfor har de sydlige og vestlige kyster mest nedbør og vind om sommeren, mens der er mest tørt i nord og øst. Når monsunen står ind på en kyst, kan havet være uroligt, og badning fra visse strande frarådes i perioder. Tal med din rejserådgiver om de bedste strande på Sri Lanka, når du skal afsted.

Hvornår er bedste sæson på Sri Lanka?

Som nævnt er det korte svar: Hele året. Vinterhalvåret er højsæson med flest gæster. Men bedste sæson skal jo ses ud fra, hvad du gerne vil opleve. Vil du gerne på hvalsafari, er det bedst fra december til april, men vil du gerne se elefanternes vandring i Minneriya, skal det ske i den tørre periode, der er om sommeren. Det er nemlig vandhullerne og frodigheden – eller manglen på samme - der får dem til at vandre. Mange rejser til Sri Lanka går til Den Kulturelle trekant med bl.a. Løveklippen Sigirya. Her er oftest godt vejr med mest nedbør i fjerde kvartal, oktober-december.

Er der cykloner på Sri Lanka?

Sri Lanka ligger i krydset mellem Det Arabiske Hav, Den Bengalske Bugt og Det Indiske Ocean. Derfor er der en risiko for cykloner. Der går dog normalt flere år mellem, og hvis det sker, er det typisk i månederne december og januar. Heldigvis går cyklonerne oftest uden om Sri Lanka.

Batticaloa (øst)

Bedste tid at rejse: maj - september
Mellem oktober og januar rammer monsunen “Maha” de nordlige og østlige dele af Sri Lanka. I denne periode vil der være kraftige storme, regn- og tordenbyger.

Colombo (vest)

Bedste tid at rejse: december - marts
Hovedstaden Colombo bliver fra maj til august ramt af monsunen “Yala”, der kommer sydvest fra. I denne periode vil der være kraftige regn- og tordenbyger.

Din rejse - vores ansvar

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.