Mexico strand

Vejret i Mexico

Hvornår er det bedst at rejse til Mexico?

Mexico er en skøn og spændende rejsedestination hele året rundt. Man skal blot være opmærksom på, at vejret kan variere efter sæson og destination.

Mexico er et stort og varieret land med ørkenområder i nord og tropisk klima i syd. Mexicos høje bjergkæder skiller landet i både subtropiske og tempererede klimazoner med varmere kyster og kolde bjergegne. Mexicos tropiske kyster og lavland vil typisk holde dagtemperaturer på mellem 24 og 33 grader, mens højderne i nord har generelt lavere temperaturer.

Temperatur og nedbør i Mexico City

De mest populære rejsemåneder i Mexico er den tørre sæson fra november til april. Her er vejret solrigt og tørt med behagelige temperaturer på 28-30 grader i det sydlige Mexico, mens temperaturerne i Mexico City og højlandet kan svinge mellem 21 og 27 grader.

I Mexico City og højlandet er der varmest oktober til maj med gennemsnittemperaturer på 29 og 35 grader, men vær opmærksom på at aftenerne kan være kølige pga. højderne (ned til 5-7 grader om natten).

Temperatur og nedbør på Yucantan-halvøen

Rejser du til Yucatan-halvøen, er perioden fra november til maj den optimale med dagtemperaturer på mellem 28 og 32 grader, men du kan sagtens rejse hertil om sommeren også. Her er priserne lavere, og der er færre turister.

Mexicos regnsæson

Regnsæsonen i Mexico spænder fra juni til oktober med mest nedbør i september. Det er imidlertid stadig en god rejseperiode, da nedbør oftest kommer som korte, kraftige byger om eftermiddagen. Yucatan har f.eks. i juli måned 11 solskinstimer dagligt og kun 5 nedbørsdage. Regnsæsonen er samtidig den varmeste periode i Mexico med temperaturer mellem 30 og 33 grader langs kysterne og 23 -27 grader i højlandet. Regnsæsonen er den mindst ”turistede” periode, og dermed en oplagt mulighed for at opdage det autentiske Mexico.

Fra september til oktober kan der forekomme risiko for tropiske storme langs østkysten og bla. Yucatán halvøen og delstaten Veracruz.

Din rejse - vores ansvar

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.