Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning: Zanzibar

Værd at vide før rejsen

Ankomst

Har du bestilt transport til hotellet, vil du ved ankomst blive mødt af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med enten ”Profil Rejser” eller dit/dine navn(e).

Check in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før, og værelset ikke er klart, kan bagagen opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Har du bestilt transport til lufthavnen, vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Normalt har du værelset til sidst på formiddagen. Har du afrejse om aftenen og ønsker at beholde værelset, kan du betale for dette hjemmefra. Alternativ kan du spørge på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Pas og visum

Se pas- og visumregler på din rejseplan.

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for visum, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Vaccinationer

Inden rejsen bør du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer. Vi anbefaler i øvrigt, at du kontakter egen læge eller søger oplysninger på: www.rejseklinikken.dk

Rejseforsikring

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp.

Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.

Profil Rejser samarbejder med Gouda Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Zanzibar varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid.

Sommer: +2 timer / Vinter: +3 timer.

Tidevand

Når du bor ved kysten, har tidevandet sin naturlige indvirkning afhængig af, hvor du opholder dig og på hvilke tidspunkter. På Zanzibar er tidevandseffekten så stor, at vandlinjen kan rykke flere hundrede meter ind og ud fra kysten. Så på en typisk stranddag kan man bade i havet halvdelen af dagen, og så benytte swimmingpool når det er lavvande.

Påklædning

Zanzibar er muslimsk og er en del af Tanzania. På hotellerne kan du gå klædt næsten som du har lyst til. Dvs. shorts, badetøj, bare tæer – ingen problemer.

Tager du rundt på øen eller skal du ind i en moske, et tempel eller lignende anbefales, at man som kvinde har shorts/nederdel der går til knæene og tildækkede skuldre. Det vil også være en god idé at medbringe en trøje til evt. kølige aftener og til at ”beskytte sig" mod aircondition.

Valuta og kreditkort

Den lokale valuta hedder Tanzaniske Shilling (TZS). Valuta kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse.

Danske kroner kan være svære at få vekslet, så det anbefales at medbringe US-dollars eller Euro som så veksles til lokal valuta. Der kan hæves og veksles penge i lufthavnen eller i hæveautomater. Ligeledes kan kreditkort benyttes på hotellerne og i de fleste større restauranter og forretninger.

Drikkepenge

I Tanzania er det almindeligt og god skik at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren osv. Dog kun, hvis du er tilfreds med servicen. Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på 1 USD. På restauranter og barer lægges typisk 5-10% oven på regningen.

Elektricitet

Zanzibar har 230 volt som i Danmark. Oftest er stik med tre pinde, så adapter skal bruges. På de fleste resorts er det muligt at låne en adapter, men har du flere ting, der skal lades op, fx kamera, iPad, telefon mv., er det en god ide selv at medbringe en adapter.

Vand

For at være på den sikre side anbefaler vi, du kun drikker vand på flaske og ikke fra hanen.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.