Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning: Seychellerne

Værd at vide før rejsen

Ankomst

Hvis du har bestilt transport til hotellet, bliver du budt velkommen af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med enten ”Profil Rejser” eller dit/dine navn(e).

Du bliver kørt til dit hotel, hvis du skal bo på Mahé. Skal du videre til andre øer, vil bliver du hjulpet til indenrigslufthavnen, helikopter-terminalen eller til havnen.

Check in på hotellerne er oftest først muligt om eftermiddagen. Ankommer du før, værelset er klar, kan du få opbevaret bagagen i receptionen.

Hjemrejse

Hvis du har bestilt transport til lufthavnen, bliver du hentet på hotellet af lokale samarbejdspartner. Du får tidspunktet at vide enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Normalt har du værelset til sidst på formiddagen. Skal du først rejse om aftenen, og ønsker du at beholde værelset, kan det ofte lade sig gøre mod et tillæg, hvis du aftaler det hjemmefra. Alternativt kan du spørge på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Pas og visum

Pas- og visumregler fremgår af din rejseplan. Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke reglerne for visum, da det kan ændre sig med kort varsel. Se mere på www.um.dk eller hør Seychellernes ambassade.

Vaccinationer

Inden rejsen bør du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer. Vi anbefaler, at du kontakter egen læge eller søger oplysninger på: www.rejseklinikken.dk

Rejseforsikring

Vi håber ikke, du får brug for det på din rejse til Seychellerne, men vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.

Profil Rejser samarbejder med Gouda Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, hjælper vi gerne.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Seychellerne varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid.

Sommer: +2 timer / Vinter: +3 timer.

Påklædning

Du kan gå klædt, (næsten) som du har lyst til. Dvs. shorts, badetøj, og bare tæer uden problemer. Generelt er påklædningen afslappet, men selvfølgelig også afhængig af standarden på det hotel, du vælger til din rejse. Se også under religion.

Religion på Seychellerne

Seychellerne er en blanding af mange forskellige kulturer, hvor befolkningen er af europæisk, arabisk, kinesisk, indisk og afrikansk afstamning.

De fleste på Seychellerne er katolikker. De lever fredeligt side om side med anglikanere, protestanter, muslimer, hinduer og bahai-troen. Tager du rundt og besøger kirker, templer og moskeer, forventes det, at du klæder dig med respekt for den pågældende religion. Det kan være tøj ned over knæet og tildækkede skuldre.

Valuta og kreditkort

Den lokale valuta hedder Seychelliske Rupee (SCR). Det er ikke muligt at veksle til SCR hjemmefra.

Danske kroner kan være svære at få vekslet, så det anbefales at medbringe US-dollars eller Euro, som så veksles til lokal valuta. Du kan hæve og veksle penge i lufthavnen og i hæveautomater. Du kan benytte kreditkort på de fleste hoteller samt i større restauranter og forretninger.

Drikkepenge

Ønsker du at give drikkepenge, er det muligt at få det trukket på kreditkortet, når du checker ud. De forskellige resorts har en fælles ”tipping pool”, så alle medarbejdere får del i drikkepengene. Det er frivilligt at give drikkepenge, men typisk lægges der 5-10% af regningens beløb.

Elektricitet

Seychellerne har 230 volt som i Danmark. Enten et stik med to flade pinde eller et stik med tre runde pinde. På de fleste hoteller kan du låne en adapter, men har du flere ting, der skal lades op, fx kamera, iPad, telefon mv., er det en god ide selv at medbringe en adapter.

Vand

For at være på den sikre side anbefaler vi, du kun drikker vand på flaske og ikke fra hanen.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.