Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning: Mauritius

Værd at vide før rejsen

Hvor ligger Mauritius?

Mauritius ligger i Det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Magagaskar.

Ankomst

Har du bestilt transport til hotellet, skal du ved ankomst gå gennem pas- og toldkontrollen til ankomsthallen. Her finder du ved skranke nr. 20 vores samarbejdspartner, Solis 360, som står for din videre transport til hotellet. Check in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før og værelset ikke er klart, kan bagagen opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Har du bestilt transport til lufthavnen vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Normalt har du værelset til sidst på formiddagen. Har du afrejse om aftenen og ønsker at beholde værelset, kan du betale for dette hjemmefra. Alternativ kan du spørge på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Pas og visum

Se pas- og visumregler på din rejseplan.

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for visum, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Vaccinationer

Inden rejsen bør du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer. Vi anbefaler i øvrigt, at du kontakter egen læge eller søger oplysninger på: www.rejseklinikken.dk

Rejseforsikring

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp.

Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.

Profil Rejser samarbejder med Gouda Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Mauritius varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid.

Sommer: +2 timer / Vinter: +3 timer.

Påklædning

Mauritius er en blanding af mange forskellige kulturer og religioner. Her er hinduer, kreolere, kinesere, muslimer og europæere. Du kan gå klædt (næsten) som du har lyst til. Dvs. shorts, badetøj, og bare tæer – uden problemer.

Generelt er påklædningen afslappet, men om aftenen er det kutyme, at klæde om til pænere tøj. Mænd bør have lange bukser og lukkede sko på i restaurant og lign. Tager du rundt på øen, og besøger en moske eller tempel, bør du være klædt tækkeligt, og som kvinde have tildækkede skuldre og ikke vise bare ben.

Det anbefales, at medbringe en trøje til evt. kølige aftener og til at ”beskytte sig" mod aircondition.

Valuta og kreditkort

Den lokale valuta hedder Mauritiske Rupee (MUR). Det er ikke muligt at veksle til MUR hjemmefra.

Danske kroner kan være svære at få vekslet, så det anbefales at medbringe US-dollars eller Euro som så veksles til lokal valuta. Der kan hæves og veksles penge i lufthavnen og i hæveautomater. Ligeledes kan kreditkort benyttes på alle hoteller samt i de fleste større restauranter og forretninger.

Drikkepenge

Ønsker du at give drikkepenge, er det muligt at få det trukket på kreditkortet, når du checker ud. Resortet har en fælles ”tipping pool”, så alle medarbejderne får del i drikkepengene. Det er frivilligt at give drikkepenge, men typisk lægges der 5-10% af regningens beløb.

Elektricitet

Mauritius har 220 volt som i Danmark. Enten et stik med to flade pinde eller et stik med tre runde pinde, så adapter skal bruges. På de fleste resorts er det muligt at låne en adapter, men har du flere ting, der skal lades op, fx kamera, iPad, telefon mv., er det en god idé selv at medbringe en adapter.

Vand

For at være på den sikre side anbefaler vi, du kun drikker vand på flaske og ikke fra hanen.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.