Nyd de bedste hoteller på din rejse til Maldiverne

Rejsevejledning: Maldiverne

Værd at vide før rejsen

Ankomst

Har du bestilt transport til hotellet, vil du ved ankomst blive mødt af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med enten ”Profil Rejser” eller dit/dine navn(e).

Vigtigt: Hvis du skal med vandfly, må der maksimum medbringes 20 kg bagage i alt pr. person.

Check in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før og værelset ikke er klart, kan bagagen opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Har du bestilt transport til lufthavnen, vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen

Normalt har du værelset til sidst på formiddagen. Har du afrejse om aftenen og ønsker at beholde værelset, kan du betale for dette hjemmefra. Alternativt kan du spørge på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Pas og visum

Se pas- og visumregler på din rejseplan.

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for visum, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Vaccinationer

Inden rejsen bør du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer. Vi anbefaler i øvrigt, at du kontakter egen læge eller søger oplysninger på: www.rejseklinikken.dk

Rejseforsikring

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp.

Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.

Profil Rejser samarbejder med Gouda Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Maldiverne varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid.

Sommer: +3 timer / Vinter: +4 timer.

For at udnytte dagslyset har nogle af øerne "Island Time", der som regel er 1 time længere fremme end i hovedstaden Male.

Påklædning

Maldiverne er muslimsk, men når du er på øen/dit resort, kan du gå klædt næsten, som du har lyst til. Dvs. shorts, badetøj, bare tæer osv.

Der vil være enkelte steder og restauranter, hvor det gerne ses, at man som herre har lange bukser på om aftenen. Generelt er afslappet påklædning accepteret overalt, men tager du på besøg på en lokal ø, bør man som kvinde have tildækkede skuldre og ikke vise bare ben.

Det vil også være en god idé at medbringe en trøje til evt. kølige aftener og til at ”beskytte sig mod” aircondition.

Valuta og kreditkort

Den lokale valuta hedder Maldiviske Ruffiyaa (MVR). På de forskellige resorts er priserne i USD eller EUR, og der kan betales med kreditkort. Der er derfor ikke behov for at veksle til lokal valuta.

Drikkepenge

Ønsker du at give drikkepenge, er det muligt at få det trukket på kreditkortet, når du checker ud. Resortet har en fælles ”tipping pool”, så alle medarbejderne får del i drikkepengene. Det er frivilligt at give drikkepenge, men typisk lægges der 5-10% af regningens beløb.

Elektricitet

Maldiverne har 230 volt som i Danmark. Enten et stik med to flade pinde eller et stik med tre runde pinde, så adapter skal bruges. På de fleste resorts er det muligt at låne en adapter, men har du flere ting, der skal lades op, fx kamera, iPad, telefon mv., er det en god idé selv at medbringe en adapter.

Vand

For at være på den sikre side anbefaler vi, du kun drikker vand på flaske og ikke fra hanen.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.