Mand Paa Boeffel

Vejret i Vietnam

Rejsevejret i Vietnam

Vietnam egner sig til feriebesøg hele året rundt, men vil du undgå regnsæsonen, skal du kigge på det område, du rejser til. Skal du nordpå, er det bedst at rejse i sommerhalvåret, mens midten af landet er bedst mellem februar og august. Skal du besøge metropolen Ho Chi Minh eller Mekong-Deltaet i syd, anbefales det at vente til november-marts.

Vietnam har et subtropisk til tropisk monsunklima med varmt og fugtigt vejr hele året rundt. Der er dog væsentlig forskel på regntid de forskellige regioner imellem, og derfor inddeler man ofte landet i tre dele, når man taler om vejret. Nordpå har man for eksempel i vinterhalvåret set sne i bjergene, alt imens der sydpå var 32 °C og bragende sol.

Da Nang (midt)

Bedste tid at rejse: februar - august
Regnen falder i Da Nang mellem september og januar, og de værste regnskyl oplever man i oktober og november. I disse måneder kan man også opleve tyfoner, som rammer landet fra tid til anden. Temperaturen ligger mellem 25-35 °C, og luftfugtigheden ligger for det meste over 80 %. Men planlægger du at rejse til Da Nang i juni, juli eller august, kan du nyde, at luftfugtigheden falder til 60-65 %.

Ho Chi Minh City (syd)

Bedste tid at rejse: november - marts
Metropolen Ho Chi Minh City ligger i det sydlige Vietnam og kan besøges på alle tider af året. Regnsæsonen falder mellem maj og oktober, men der går ofte ikke mere end et par timer, før regnen er overstået. Uden for regnsæsonen kan temperaturen stige til de 39 °C, så regn derfor med et meget varmt og tropisk klima i perioden november til april. Op til regnsæsonens start stiger luftfugtigheden til maksimum, og derfor kan sightseeing i storbyen være ret udmattende. Mange foretrækker at besøge Ho Chi Minh i månederne november-januar, hvor luftfugtigheden er til at klare, og regnen knap så hyppig.

Din rejse - vores ansvar

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Kvinde Kigger På Ipad

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.