Mand Paa Boeffel

Vejret i Vietnam

Rejsevejret i Vietnam

Vietnam egner sig til feriebesøg hele året rundt, men vil du undgå regnsæsonen, skal du kigge på det område, du rejser til. Skal du nordpå, er det bedst at rejse i sommerhalvåret, mens midten af landet er bedst mellem februar og august. Skal du besøge metropolen Ho Chi Minh eller Mekong-Deltaet i syd, anbefales det at vente til november-marts.

Vietnam har et subtropisk til tropisk monsunklima med varmt og fugtigt vejr hele året rundt. Der er dog væsentlig forskel på regntid de forskellige regioner imellem, og derfor inddeler man ofte landet i tre dele, når man taler om vejret. Nordpå har man for eksempel i vinterhalvåret set sne i bjergene, alt imens der sydpå var 32 °C og bragende sol.

Hanoi (nord)

Bedste tid at rejse: november - februar

Hanoi har et tropisk klima med høje temperaturer året rundt og tre skiftende sæsoner. Den sydvestlige monsun fra det Indiske Ocean former regnsæsonen med kraftige, men kortvarige regnskyl og høj fugtighed mellem juni og oktober. Nordøstmonunsen fra Siberien medbringer et koldt og tørt klima mellem november og februar. Mens monsunvindene skifter mellem marts og maj er her typisk varmt og fugtig, men uden regn. Perioden mellem november og februar er den mest populære, og anbefales med sine behagelige temperaturer og minimale regn. Du kan selvfølgelig også rejse til Nordvietnam uden for højsæsonen, og ofte vil der være gode besparelser på både hotel og ophold.

Ho Chi Minh City (syd)

Bedste tid at rejse: november - marts
Metropolen Ho Chi Minh City ligger i det sydlige Vietnam og kan besøges på alle tider af året. Regnsæsonen falder mellem maj og oktober, men der går ofte ikke mere end et par timer, før regnen er overstået. Uden for regnsæsonen kan temperaturen stige til de 39 °C, så regn derfor med et meget varmt og tropisk klima i perioden november til april. Ved begyndelsen af regnsæsonen når luftfugtigheden sit maksimum. Ho Chi Minh er særligt populær mellem november-januar, hvor luftfugtigheden er behagelig og regnen knap så hyppig.

Din rejse - vores ansvar

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.