Vejret i Malaysia

Rejsevejret i Malaysia

Det er meget forskelligt fra område til område, hvilken årstid der er bedst at rejse i Malaysia. Tjek de enkelte rejsemål i Malaysia for info om bedste rejseperioder. 

Malaysia ligger meget tæt på ækvator, og derfor er det et oplagt rejsemål året rundt. Temperaturen ligger generelt mellem 25-35 °C, og luftfugtigheden er høj. Når det kommer til regnsæson og monsuner, er det meget forskelligt fra område til område. På øerne vestpå slipper du for de værste regnskyl i perioden oktober til marts, mens det i øst er bedst at planlægge ferien fra marts til oktober. I Kuala Lumpur bør du holde dig til sommermånederne.

Langkawi

Bedste rejseperiode: oktober - marts

På Langkawi falder regnsæsonen mellem april-maj og igen i oktober-november. På rejser til Langkawi i disse perioder kan du opleve monsunregn og kraftig torden. Året rundt kan der være et par timers regn om aftenen, hvilket får luftfugtigheden til at falde lidt. 

Tioman

Bedste rejseperiode: marts - oktober 

Tioman har et varmt og fugtigt klima med solrige eftermiddage, varme aftentimer og lidt køligere nætter. Monsunen begynder i oktober måned og fortsætter hen til februar. Derfor er det bedst at rejse til Tioman i perioden marts til oktober.

Kuala Lumpur

Bedste rejseperiode: juni - august

Vejret i Kuala Lumpur varmt året rundt. December til februar er et par grader koldere, mens marts og april er de varmeste måneder. Men generelt skal du regne med 27-28 °C i dagtimerne året rundt. Luftfugtigheden er også høj i Kuala Lumpur, men falder en smule hen på eftermiddagen, hvor der også kan forventes regnskyl til at rense ud i den varme luft.

Monsunen rammer Kuala Lumpur mellem september og april, men da byen er omringet af bjerge, skal du ikke regne med lige så voldsomme monsuner som i andre steder i Malaysia.

Din rejse - vores ansvar

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.