Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning: Malaysia

Værd at vide før rejsen

Ankomst

Har du bestilt transport til hotellet, vil du ved ankomst blive mødt af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med enten ”Profil Rejser” eller dit/dine navn(e).

Check in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før, og værelset ikke er klart, kan bagagen opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Har du bestilt transport til lufthavnen vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Normalt har du værelset til sidst på formiddagen. Har du afrejse om aftenen og ønsker at beholde værelset, kan du betale for dette hjemmefra. Alternativ kan du spørge på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Pas og visum

Se pas- og visumregler på din rejseplan.

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for visum, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Vaccinationer

Inden rejsen bør du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer. Vi anbefaler i øvrigt, at du kontakter egen læge eller søger oplysninger på: www.rejseklinikken.dk

Rejseforsikring

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp.

Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.

Profil Rejser samarbejder med Europæiske Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Malaysia varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid.

Sommer: +6 timer / Vinter: +7 timer.

Påklædning

Malaysia er en blanding af mange forskellige kulturer, hvor malajer, kinesere og indere udgør den største befolkningsgruppe.

Shorts (ikke for korte), sommerkjoler, T-shirts og ærmeløse bluser kan for det meste anvendes, men vær opmærksom på beklædningen, når templer og helligdomme besøges. Her forlanges det, at tøjet dækker skuldre og knæ, og beklædningen må ikke være stødende.

Det vil også være en god idé at medbringe en trøje til evt. kølige aftener og til at ”beskytte sig mod” aircondition.

Valuta og kreditkort

Den lokale valuta hedder Malaysiske Ringgit (MYR). Valuta kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse.

Danske kroner kan veksles flere steder, men ellers anbefales det at der medbringes US-dollars eller Euro som så veksles til lokal valuta. Der kan hæves og veksles penge i lufthavnen eller i hæveautomater. Ligeledes kan kreditkort benyttes på de fleste hoteller samt større restauranter og forretninger.

Drikkepenge

I Malaysia er det almindeligt og god skik, at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren osv. Dog kun, hvis du er tilfreds med servicen. Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på 3-4 MYR. På restauranter og barer lægges typisk 5-10% oven på regningen.

Elektricitet

Malaysia har 230 volt som i Danmark. Flere steder er det også samme type stik som i Danmark, men da der findes flere forskellige typer stik, tilrådes det at medbringe et adaptersæt med varierende valgmuligheder.

Vand

For at være på den sikre side anbefaler vi, du kun drikker vand på flaske og ikke fra hanen.

Turistskat

Pr. 1. september 2017, har Malaysia indført en turistskat, der betyder, at gæster vil blive opkrævet 10 MYR pr. værelser pr. nat (betales direkte til hotellet ved check ind/ud).

Print her

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.