Cambodia, Tatai Flod

Vejret i Cambodja

Hvornår er det bedst at rejse til Cambodja?

Vi anbefaler typisk at rejse til Cambodja mellem december og marts. Her er vejret for det meste tørt og solrigt – og med lav risiko for regn. I denne periode er gennemsnitstemperaturene mellem 25 og 30 °C Cambodja kan dog sagtens besøges hele året rundt. Regnsæsonen eller ”den grønne sæson”, som cambodianerne selv betegner den, begynder i april og mindskes i løbet af oktober måned. Oftest falder nedbøren i eftermiddagstimerne i kortvarig og kraftig styrtregn.

På trods af de våde indslag er det en stor oplevelse at rejse i Cambodja i regnsæsonen, hvor landet er særligt flot og grønt, og hvor cambodianerne fejrer monsunregnens frugtbarhed. Der er tilmed færre turister og hotelpriserne er typiske lavere.

Phnom Penh

Cambodia nærmest kvadratiske afgrænsning gør, at hele landet nærmest har ens vejr. De to monsunsæsoner, den nordøstlige og sydvestlige monsun, dominerer Cambodias klima, som kun har to reelle årstider. Gennemsnitstemperaturen i Cambodia ligger på 30-35 °C for hele året.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.