Hero 1

Icehotel

Icehotel, Lapland, Sverige

I det nordligste Sverige 200 km nord for polarcirklen ligger Icehotel langs Torne-elven langt ude i ødemarken.

Icehotel er både hotel og kunstudstilling. Hotellet består af både en varm og en kold del, og når foråret kommer, og sne og is langsomt begynder at smelte, sker dette også for en del af hotellets kolde afdeling, der vender tilbage til elven som vand. Når vinteren nærmer sig igen, og naturen fryser til, så ankommer særligt inviterede kunstnere fra hele verden og skaber nye værelser fyldt med kunst udskåret i isen.

Icehotel

Intet ophold på Icehotel er fuldendt uden en overnatning i et af isværelserne, som er udhugget i is og med en temperatur på -5 til -8 grader. Du holder dig varm, når du kryber ned i en termo-sovepose, og rensdyrskindet herunder beskytter mod kulden nedefra. Der er isværelser til rådighed året rundt i den del af hotellet, der holdes kold ved hjælp af særlige solpaneler, som omdanner solens varme stråler til kulde. Icehotel er ganske enkelt en del af naturen i Lapland.

Hotellets varme del byder på komfortable værelser og hytter indrettet i rustik skandinavisk stil med birketræ, hvor du kan slappe af oven på de mange store naturoplevelser.

De omkringliggende elve, fjelde, tundra og skove leverer ingredienserne til de velsmagende måltider på hotellet. Den varme restaurant byder på à la carte retter og en sammensat menu, som varierer fra måned til måned. På The Veranda sidder gæsterne sammen ved store træborde, mens to kokke tilbereder en 10-retters menu foran gæsterne, mens de forklarer om de lokale ingredienser. Den gamle træbygning The Old Homestead er bygget i år 1768 og er et populært sted til drinks og måltider. Om vinteren indtages disse ved det åbne ildsted. 

Efter en lækker middag kan du begive dig til den iskolde Icebar, hvor du aftenen igennem kan mingle med en farvestrålende drink i hånden omgivet af is.

  • Lufthavn: 15 km

Faciliteter

  • 3 restauranter
  • Isbar
  • Sauna
  • Massage
  • Udflugter

Relaterede rejser

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.