Marokko Vejr Billede, opstilling med tæppe, puder og bord i ørkenlandskab

Vejret i Marokko

Hvornår er det bedst at rejse til Marokko

Marokko byder på masser af solskinstimer, milde vintre og varme, tørre somre. Især forår og efterår er behageligt varme, og velegnede perioder at besøge landet i.


Langs kysterne og i de nordlige egne finder du et typisk Middelhavsklima, hvor sommervarmen mildnes af havbrisen. Kystbyernes temperaturer er typisk mellem 18-28 °C om sommeren, mens det længere inde i landet kan overstige de 35°C. I det sene forår og sommer kan Saharas varme, støvede vinde, lokalt kaldet sharqī, passerer bjergene og ramme lavlandet og helt ud til kystbyerne. Her stiger temperaturen dramatisk og ofte op til 41°C. Omkring Sahara-ørkenen bliver det ikke overraskende også utroligt varmt om sommeren.


Om vinteren moderes temperaturerne af havet, og den daglige vintertemperaturer her er mellem 8-17 °C. Længere væk fra kysten inde i landet falder temperaturen markant, og kan komme under frysepunktet. Vinternætterne er meget kolde i Sahara.

Marrakesh

Forårsmånederne marts, april og maj og efterårsmånederne september og november byder på gennemsnitstemperaturer mellem 14-23 °C. Juni, juli og august har gennemsnitstemperaturer mellem 24-28 °C, men kan byde på temperaturer helt oppe omkring 36 °C. Marts er den måned med gennemsnitligt flest dage med regn, mens den med mindst er juli.

Essaouira

Den vestlige kystby Essaouira har mere moderate temperaturer end Marrakesh, der befinder sig længere inde i landet. Sommermånederne juni, juli, august og september i Essaouira er gennemsnitlig mellem 21-23,4 °C med maks. temperaturer op til 27,1°C i den varmeste måned august. December er den måned med flest regndage og juli den med færrest.

Din rejse - vores ansvar

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.