Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning: Marokko

Ankomst

Har du bestilt transport til dit hotel, vil du ved ankomst blive mødt af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med dit navn på (alternativt Profil Rejser).

Check-in på hotellet er oftest først muligt om eftermiddagen. Ankommer du tidligt, og er værelset ikke er klart, kan bagage opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Har du bestilt transport til lufthavnen vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt for afhentning vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Normalt skal check-out fra hotellet ske om formiddagen. Har du først afrejse om aftenen og ønsker at beholde værelset, kan du bestille dette hjemmefra. Alternativ kan du spørge direkte på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Pas og visum

Se pas- og visumregler på din rejseplan.

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for visum, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Vaccinationer

Inden rejsen skal du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer. Vi anbefaler, at du kontakter egen læge for rådgivning. Ifm. Covid-19 (pandemi) kan gælde særlige regler. Læs dine rejsedokumenter grundigt for information. 

Rejseforsikring

På ferien kan du blive syg, eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp.

Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som dækker tyveri, beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.

Har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, så hjælper vi gerne med både rådgivning og tegning af police.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Marokko varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid.

Sommer: -2 timer / Vinter: -1 time.

Påklædning

Marokko er muslimsk, og man bør udvise hensyn til den islamiske kultur. Ved kysterne bader man ikke topløs, og i byer bør man, særligt som kvinde, optræde tækkeligt. Dvs. med tildækket barm/skuldre/knæ. Generelt er afslappet påklædning accepteret overalt, men besøger man religiøse steder, bør man udvise respekt for de lokale forhold og skikke. 

Det er altid en god idé at medbringe en trøje til evt. kølige aftener og til at ”beskytte sig mod” aircondition.

Valuta og kreditkort

Den lokale valuta hedder Marokkanske Dirham (MAD). Det er ikke tilladt at ind- eller udføre marokkansk valuta. Ønsker du at have kontanter med dig så medbring USD eller EUR, da danske kroner kan være svære at veksle.

Det letteste er, at hæve penge i lufthavnen ved ankomst i de hæveautomater, der findes i ankomsthallen, når du har passeret sidste sikkerhedscheck med din bagage. Undgå de vekselkontorer du finder lufthavnen, da de ofte tager en høj kurs. Du finder også hæveautomater i alle større byer. Har du MAD i overskud ved hjemrejsen, kan de veksles om til EUR eller USD i afrejselufthavnen. Kreditkort kan benyttes på langt de fleste hoteller samt større restauranter og forretninger.

Drikkepenge

Det er almindeligt og god skik at give drikkepenge til chaufføren, rengøringsdamen, guiden, piccoloen, tjeneren osv. Dog kun, hvis du er tilfreds med servicen. Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på 10-20 MAD. På restauranter og café lægges typisk 10% oven på regningen.

Elektricitet

Marokko har 230 volt som i Danmark. Flere steder er det også samme type stik som i Danmark, men da der findes flere forskellige typer stik, tilrådes det at medbringe en adapter.  

Vand

For at være på den sikre side anbefaler vi, du kun drikker vand på flaske og ikke fra hanen.

 

Profil Rejser ønsker en god rejse!

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.