Giraffer Paa Savanne

Vejret i Kenya

Hvornår er det bedst at rejse til Kenya

Kenya kan besøges året rundt. Men vil du undgå de værste regnskyl, så hold dig til perioderne januar til marts eller august til oktober.

Kenya ligger midt på ækvator og har et tropisk klima. Derfor er det varmt året rundt med temperaturer mellem 21-32 °C, og dag og nat er lige lange. Det er varmt og fugtigt ved kysten, tempereret inde i landet og meget tørt nordpå. 

I sommermånederne får du et køligere rejsevejr i Nairobi. Her kan temperaturen komme ned på omkring de 20 °C om dagen og 15 °C om natten, hvad de lokale vil betegne som værende koldt. Langs kysten (Mombasa) er det endnu varmere, og de "kølige" sommermåneder når op på en gennemsnitstemperatur på 28 °C. 

Der er to regnsæsoner i Kenya, den “lange” regnsæson fra marts til juni og den korte i november og december. Regnskyl kommer i voldsomme mængder i løbet af et par timer, ofte om aftenen. Regnen er på trods af de to sæsoner noget uforudsigelig. Det betyder, at der kan forventes regn i marts, som først kommer i maj. Eller at der falder mere regn i den korte sæson, end der gjorde i den lange.

Nairobi (central)

I Nairobi får du et behageligt klima året rundt med en passende luftfugtighed. Temperaturen ligger mellem 20-27 °C, og regnen falder typisk om aftenen, når solen er gået ned. 

Mombasa (østkysten)

Ved kysten får du et meget varmt klima med temperaturer mellem 28-32 °C og en høj luftfugtighed. Luften ved kysten kommer fra Det Indiske Oceans monsunvinde, så det opvejer lidt for heden.

Din rejse - vores ansvar

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.