Rejser til Khao Yai

  • Rejsetid

    ca. 14 timer

  • Bedste årstid

    november - april

  • Tidsforskel

    +5/+6 timer

Khao Yai er Thailands ældste nationalpark og en frodig, kølig urjungle med høje vandfald.

Khao Yai er berømt for sin store nationalpark, der er Thailands første. Det er en skøn og frodig, stedsegrøn park på UNESCO’s liste over fredede naturområder og dækker intet mindre end fire provinser. Her finder du høje vandfald, uendelige vandrestier og udsigter, der tager vejret fra dig.

Rejser til Khao Yai Nationalpark i Thailand - vilde elefanter i flok

Urjungle med sjældne dyrearter

Parken bebos af sky tigre, elefanter og farverige, tropiske fugle. Glem ikke, at Thailand har over 250 registrerede fuglearter, hvilket svarer til 10 procent af verdens fuglearter. På en to-timers vandretur kan du nå frem til Nong Pak Chee’s observationstårn, som er en god tidlig-morgen-udkigspost, hvis du gerne vil spotte fugle, der mæsker sig i insekter eller elefanter og hjorte, der slukker tørsten (der skal reserveres plads til observationstårnet). Det er dog vigtigt at forstå, at det betragtes som en absolut bonus at spotte parkens tigre og elefanter; de fleste gæster er glade for blot at beundre de skummende vandfald, der dræner toppen af Big Mountain.

Hvordan kommer man til Khao Yai?

Afstanden fra Bangkok til Khao Yai er cirka 200 km, og det tager omkring 2,5 timer at nå frem. Vi, hos Profil Rejser, arrangerer din private transport med chauffør til udkanten af nationalparken. Du bliver kørt direkte til og fra din hotel/resort.

Junglens vilde dyr

Det er her i Khao Yai Nationalpark, at du får de største chancer for at se gibbonaber. Her bor også omkring 250 vilde elefanter og store rovdyr som bjørne, leoparder og tigre. Khao Yai er kendt for sine mange farvestrålende næsehornsfugle. Husk en kikkert for at spotte både aber og nogle af de 250 fuglearter, som lever i Thailands store urjungle.

Hvad skal man opleve i junglen?

På trekkingture i junglen følges du med en lokal naturekspert, ansat af nationalparken, sammen med andre gæster samt en engelsktalende guide, som oversætter alt, hvad den lokale ekspert fortæller. Når man vandrer i junglen, skal man have iglesokker på for at være beskyttet mod de små blodsugere. En af de helt store oplevelser i junglen er flagermusgrotten, der ligger nord for Khao Yai Nationalpark. Her bor i omegnen af 1-2 millioner flagermus, der flyver ud efter føde ved solnedgang. De bruger hele natten på at jage føde, som hovedsageligt består af insekter. Vi stiller op ved indgangen til grotten og iagttager de mange flagermus' flugt på himmelen i tusmørket.

Lokal kultur ved junglen

Khao Yai er beliggende i Pak Chong-distriktet i Nakorn Ratchasima-provinsen. Provinsen byder på masser af turistattraktioner og aktiviteter såsom trekking, afslapning og en ældgammel by, der emmer af stemning og lokal kultur. Du kan nyde den originale, lokale mad og opleve håndværksarbejde, der er ganske unikt for området. 

Eksklusiv golf ved Khao Yai Nationalpark

Det er muligt at nyde golf ved Khao Yai Nationalpark på Kirimayas eksklusive 18-hullers championship-golfbane designet af Jack Niklaus og anlagt i naturlige omgivelser med panoramaudsigter over Khao Yais frodige, grønne landskab og bjerge. Se Kirimaya Golf Resort & Spa her

Khao Yai - hvor skal man bo?

Khao Yai er dog ikke kun skovidyl, området består også af store græsarealer, mælkeproduktion, drueplantager og nogle af Thailands bedste feriesteder, hvor du får mulighed for at suge sanseindtrykkene til dig. Vi, hos Profil Rejser, tilbyder ophold på et skønt boutique-resort lige ved nationalparken hvor du bor i pagt med naturen og samtidigt med alle moderne bekvemmeligheder. Du kan også vælge at bo i et Eco Safari-telt, i en klynge af 4-6 telte omkring et bålsted eller i Loft Tree Houses hævet på pæle 4-6 meter over jorden. Se vores resorts i Khao Yai her

Khao Yai - hvilken årstid er bedst?

Du kan holde ferie i Khao Yai hele året rundt, også i regntiden. Om sommeren er der meget varmt om dagen, men køligt om natten. Om vinteren ligger gennemsnitstemperaturen på 22-23 grader. Læs mere om vejret i Thailand

Skal vi hjælpe dig?

Ønsker du at opleve en rigtig junglesafari i Khao Yai Nationalpark og et ophold i luksustelt eller bungalow i pagt med naturen på din næste Thailandsrejse, kan du lade dig inspirere af vores rejseforslag til Khao Yai herunder. Du kan også vælge at sende en rejseforespørgsel, så vil en af vores dygtige rejsekonsulenter hjælpe dig med at skræddersy din rejse helt efter dine ønsker og behov.

Send en rejseforespørgsel

Din rejse - vores ansvar

Læs mere
Vil du til Khao Yai?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Natascha, Rikke

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.