Hele Island rundt på 15 dage

Island - Nordisland, Østisland, Sydisland, Vestisland

 • Den klassiske cirkelrute med alle sagaøens naturvidundere
 • Varme kilder i landskabet og bad i Den Blå Lagune
 • Den mystiske Snæfellsnesgletsjer
 • Vestfjordene, Snæfellsnes, Myvatn, Borgarfjördur Eystri og Vatnajökull

Her har du den ultimative mulighed for virkelig at opleve Island helt intenst!

Til forskel fra 8 og 11 dages rundrejserne er der endnu mere tid de enkelte steder. Her giver vi jer chancen for virkelig at udforske nogle af de områder vi beskriver. Udover det kan du nå at snuse til Vestfjordene. Det er op til dig – vi kan sagtens fylde 15 dage ud uden Vestfjordene. Du bestemmer – det er dig der skal til Island. 

Island rundt i egen udlejningsbil, er en fantastisk måde at opleve og lære landet at kende. Overnatning foregår på Fosshoteller eller tilsvarende standard. Hotellerne er forudbestilt, så nyd dagen og tjek ind når det passer jer. Hotellerne er af 3 stjernet standard, morgenmaden er inklusiv og alle værelser har eget bad/toilet. Vi laver et forslag til rute og det man skal opleve undervejs.

Minimumsalder for at leje (og føre) bil i Island er 20 år, og føreren skal have haft kørekort i min. 1 år.

Overnatningsmuligheder

Foss Hotels

Fosshotel er en kæde af 3-stjernede hoteller på hele Island. Hotellerne er pæne standard hoteller, meden god solid morgenmad, og alle hotellerne har desuden restaurant. Der er gratis Wi-Fi på alle hotellerne. Alle værelser har eget bad og toilet, og værelserne rummer max. 3 voksne. Enkelte hoteller har plads til 2 voksne og 2 børn på samme værelse. På vores kør-selv ture i Island bruger vi primært Fosshotel, eller hoteller af samme standard

Læs mere

Rejseoverblik

 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG

Island

Nordisland, Østisland, Sydisland, Vestisland

14 nætter / 15 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Dagsprogram

Dag 1
Reykjavik
Dag 2
Reykholt
Dag 3
Snæfellsnes
Dag 4
Patreksfjördur
Dag 5 - 6
Isafjörður
Dag 7
Dalvik
Dag 8 - 9
Mývatn
Dag 10 - 11
Borgarfjörður Eystri
Dag 12
Vatnajökull
Dag 13 - 14
Selfoss

Dag 1

Reykjavik

Ankomst og Den Blå Lagune

Fly til Keflavik hvor bilen udleveres i lufthavnen. Så er I klar til Island – on the road. Det er oplagt at starte med at køre i Den Blå Lagune, det ligger nemlig kun 15 minutter fra lufthavnen. Nyd det 37-40 grader varme vand alt imens I kan nyde en kold drink fra baren. Det turkisblå vand står i flot kontrast til den sorte lava, der omgiver lagunen. Overnatning i Reykjavik 1 nat.


Læs mere

Dag 2

Reykholt

Sagaernes dal - Hraunfossar - Barnafoss

Kør nordpå til sagaernes dal, Borgarfjördur, som man kender fra Egill Skallagrimssons saga. På vejen kan det godt betale sig at slå et smut ind over Thingvellir Nationalpark inden I kører nordpå gennem Hvalfjorden. Udforsk vandfaldene Hraunfossar og Barnafoss og Islands største varme kilde Deildartunguhver tæt på Reykholt. Overnatning på Hotel Reykholt. Hotellet har udendørs spabad til fri afbenyttelse.

Læs mere

Dag 3

Snæfellsnes

Den utrolig smukke halvø Snæfellsnes strækker sig langt ud i havet. På halvøens spids længst mod vest ligger Snæfellsjökull. Det er bla. her hvor Jules Vernes historie Rejsen til Jordens indre begynder. Snæfellsjökull gletsjeren er en populær og meget smuk seværdighed. På sydsiden af halvøen kan det anbefales af køre til Ytri Tunga, hvor sælerne ligger på klipperne tæt på land. I skal se basaltklipperne i havet ved Arnastapi og endelig en smuk rullestens-strand ved Djupalonssandur samt en nyere lavagrotte ude på spidsen. Overnatning i Olafsvik eller Stykkisholmur på nordsiden af Snæfellsnes.


Læs mere

Dag 4

Patreksfjördur

Látrabjarg – Raudarsandur 

I skal sejle med en færge fra Stykkisholmur til Vestfjordene (færge overfart ikke inkl. – skal bestilles hjemmefra). Afgangen er kl. 09.00 fra Stykkisholmur – ankomst Brjánslækur kl. 12.15. Kør ud til ”den røde strand” Raudarsandur og til Látrabjarg, der er nogle høje klipper – med udsigt lodret ned til havet. Overnatning på Hotel Vestfirdi (Patreksfjördur) 1 nat.
Læs mere

Dag 5 - 6

Isafjörður

Dag 5: Pukkelhvalsafari – Dynjandi

I skal køre nordpå, og vi anbefaler en pukkelhvalsafari med Jón i Arnarfjordur. Hvalerne kommer ofte meget tæt på her, da de svømmer ind i fjorden, der ikke er særlig bred. Herfra kan I besøge det smukke vandfald Dynjandi, på vej nordpå langs kysten, via små byer mod Isafjördur. Overnatning på hotel i Isafjördur, 2 nætter.

Dag 6: Isafjördur

I skal bevæge jer rundt i de små fjorde, langs stejle fjelde. Besøg eventuelt Fox Center undervejs, hvor de har Polarræve, eller tag et dyp i en varm kilde i Heydalur. Islands første botaniske have ligger tæt på Hotel Nupur i en af de små fjorde.


Læs mere

Dag 7

Dalvik

Glaumbær – Skagarfjördur – Dalvik 

I forlader Vestfjordene, ud og ind gennem de smukke fjorde, gennem Skagarfjördur, hestenes dal. Besøg det spændende Glaumbær museum, inden I ender dagen ved Dalvik. Overnatning Hotel Dalvik, 1 nat.

Læs mere

Dag 8 - 9

Mývatn

Dag 8: Akureyri - Godafoss – Myvatn

Det kan anbefales at starte dagen med hvalsafari i Dalvik inden I kører mod sydøst. Gør et kort stop ved det smukke vandfald Godafoss når I har passeret Akureyri – på vej til Myvatn. Der er mange oplevelser i området, og rækkefølgen er op til jer. Her er blot et par stikord til hvad man kan opleve. De varme, boblende svovlkilder ved Námaskard, Myvatn Naturebaths, kaffe i cafeen Vogafjós, gåtur ved lava formationerne Dimmuborgir, skoven ved Höfdi og pseudokratre. Dagen ender i Laugar eller Husavik hvor I skal bo i 2 nætter.

Dag 9: Myvatn

Dagen bruges til flere oplevelser i området – og det I ikke nåede i går.


Læs mere

Dag 10 - 11

Borgarfjörður Eystri

Dag 10: Husavik – Àsbyrgi – Dettifoss – Østisland

Start eventuelt dagen med hvalsafari i Husavik, kør herefter østpå rundt om halvøen, som Husavik ligger på, til Sleipners hovaftryk Àsbyrgi – Europas mest kraftfulde vandfald Dettifoss. I ender på østlandet ved Egilsstadir og vores anbefaling vil være at overnatte i Borgarfjördur Eystri de næste to nætter. Der er knap en times kørsel herud fra Egilsstadir – første strækning er helt fladt ud mod havet, men de sidste 20 kilometer skal i op over et bjergpas – utrolig smukt.

Dag 11: Borgarfjördur Eystri, en lille gemt perle

Merete, på vores kontor, boede i den lille by Borgarfjördur Eystri for godt 20 år siden, så enhver der taler med hende om en tur Island rundt, får ikke lov at smutte uden om dette unikke og smukke sted. Hele denne dag bruges på at opleve en af Islands mindste byer, som er kendt for sine meget farverige fjelde, og fra maj til start august kan man komme ganske tæt på en stor koloni af søpapegøjer. Brug dagen til en vandretur i fjeldet eller læn jer tilbage og nyd roen.


Læs mere

Dag 12

Vatnajökull

Kør tilbage over fjeldet via Egilsstadir. Snup en islandsk hotdog på den lokale tankstation Söluskálin (uuhhmm) inden I fortsætter sydover. Følg vejen over det smukke bjergpas Öxi ned for foden af Islands største gletsjer Vatnajökull.


Læs mere

Dag 13 - 14

Selfoss

Dag 13: Sydkysten - gletsjere og vandfald

Den østlige del af sydkysten er præget af de mange gletsjertunger og her kan man blandt andet opleve gletsjerlagunen Jökulsálon, hvor isen bliver “spyttet ud” – hold også øje med sælerne, der hygger sig og svømmer ganske tæt på kanten. Fortsæt vestpå langs sydkysten, hvor vi anbefaler et stop ved Dyrholaey på den anden side af Vik samt de imponerende vandfald Skogarfoss og Seljalandsfoss. Seljalandsfoss kanman gå om bag ved og hvis I vil bade i en varm kilde kan I gøre et stop ved Seljavallalaug. Overnatning på Hotel Hekla eller Selfoss 2 nætter.

Dag 14: Den Gyldne Cirkel

Besøg vandfaldet Gullfoss, Geysirs varme kilder og Thingvellir Nationalpark – som er med på UNESCOs Verdensarvsliste over bevaringsværdige steder.

Dag 15: Hjemrejse

Såfremt I rejser til og fra Billund eller skal med et tidligt fly til København, vil den sidste nat være i Reykjavik eller Keflavik i stedet for den første. Turen går hjemad – mættet efter en uge med mange spændende oplevelser.


Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser