Rejs hele Island rundt på 15 dage

Island - Nordisland, Østisland, Sydisland, Vestisland
 • Den klassiske tur, hele Island rundt 
 • Varme kilder og gletsjere 
 • Snæfellsnes, Vesfjordene, Myvatn og Vatnajökull

Island - landet, hvor naturens store kræfter er i spil. Her har du den ultimative mulighed for at opleve Island hele vejen rundt.

Det er den islandske naturs kraft der gør, at rejseoplevelserne på den store ø bliver til noget ganske ekstraordinært. Man hopper ikke blot i en pool – man hopper i en geotermisk lagune. En afslappet spadseretur ændres til et trek over en glitrende gletsjer; og en stille nat udendørs kan blive helt spektakulær med udsigt til nordlysets bevægelser over himlen eller midnatssolens bløde, lyserøde nuancer.

Inspiration for kunstneriske sjæle

Den særegne natur udøver en stor effekt på mennesker – i Island finder du en meget stor koncentration af drømmere, forfattere, kunstnere og musikere, alle inspireret af omgivelserne. Du finder levende musik overalt, billedkunst, kunsthåndværk og et spændende køkken. 

En rejse med tid til at udforske

Til forskel fra 8 og 11 dages rundrejserne, giver denne 15 dages tur mere tid de enkelte steder. Her er chance for virkelig at udforske nogle af de områder vi beskriver. Desuden kan du også nå at snuse til Vestfjordene. Du bestemmer – det er dig, der skal til Island. Island rundt i egen udlejningsbil er en fantastisk måde at opleve og lære landet at kende på. Vi laver et forslag til en rute og det, du kan opleve på den undervejs.

Hvor skal du bo?

Overnatning foregår på Foss-hoteller eller tilsvarende standard. Hotellerne er forudbestilt, så nyd dagen og tjek ind, når det passer dig. Hotellerne er af 3-stjernet standard, morgenmaden er inklusiv, og alle værelser har eget bad/toilet. Fosshotellerne er af pæn standard og tilbyder et godt, solidt morgenmåltid med i prisen. Desuden har hotellerne restaurant, gratis wi-fi og eget bad og toilet. Værelserne rummer max. tre voksne. Enkelte hoteller har plads til to voksne og to børn på samme værelse. På vores kør-selv ture i Island bruger vi primært Fosshotel eller hoteller af samme standard.

Minimumsalder for at leje (og føre) bil i Island er 20 år, og føreren skal have haft kørekort i min. 1 år.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Island

Nordisland, Østisland, Sydisland, Vestisland

15 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Dagsprogram
Dag 1
Reykjavik
Dag 2
Reykholt
Dag 3
Snæfellsnes
Dag 4 - 5
Patreksfjördur
Dag 6 - 7
Isafjörður
Dag 8
Nordisland
Dag 9 - 10
Mývatn
Dag 11
Østisland
Dag 12
Vatnajökull
Dag 13 - 14
Sydkysten og Den Gyldne Cirkel

Dag 1

Reykjavik

Ankomst og Den Blå Lagune

Fly til Keflavik hvor bilen udleveres i lufthavnen. Så er I klar til Island – on the road. Det er oplagt at starte med at køre i Den Blå Lagune, det ligger nemlig kun 15 minutter fra lufthavnen. Nyd det 37-40 grader varme vand alt imens I kan nyde en kold drink fra baren. Det turkisblå vand står i flot kontrast til den sorte lava, der omgiver lagunen. Overnatning i Reykjavik 1 nat.

OBS - Blå Lagune SKAL bestilles hjemme og i rigtig god tid - hvis I ønsker at bade der.

Læs mere

Dag 2

Reykholt

Sagaernes dal - Hraunfossar - Barnafoss

Kør nordpå til sagaernes dal, Borgarfjördur, som man kender fra Egill Skallagrimssons saga. På vejen kan det godt betale sig at slå et smut ind over Thingvellir Nationalpark inden I kører nordpå gennem Hvalfjorden. Udforsk vandfaldene Hraunfossar og Barnafoss og Islands største varme kilde Deildartunguhver tæt på Reykholt. Overnatning på Hotel Reykholt. Hotellet har udendørs spabad til fri afbenyttelse.

Læs mere

Dag 3

Snæfellsnes

Den utrolig smukke halvø Snæfellsnes strækker sig langt ud i havet. På halvøens spids længst mod vest ligger Snæfellsjökull. Det er bla. her hvor Jules Vernes historie Rejsen til Jordens indre begynder. Snæfellsjökull gletsjeren er en populær og meget smuk seværdighed. På sydsiden af halvøen kan det anbefales af køre til Ytri Tunga, hvor sælerne ligger på klipperne tæt på land. I skal se basaltklipperne i havet ved Arnastapi og endelig en smuk rullestens-strand ved Djupalonssandur samt lavagrotten Vatnshellir ude på spidsen. Overnatning i Hellnar på Snæfellsnes.

 
Læs mere

Dag 4 - 5

Patreksfjördur

Dag 4 Vestfjordene

I skal sejle med en færge fra Stykkisholmur til Vestfjordene (færge overfart er inkl. – skal bestilles hjemmefra). Afgangen kl. 15.45 fra Stykkisholmur – ankomst Brjánslækur kl. 18.15. Så I har tid til at se nordkysten af Snæfellsnes. Overnatning på Hotel Vestfirdi (Patreksfjördur) 2 nætter

Dag 5 Látrabjarg og Raudarsandur

I dag har I tid til at køre ud til ”den røde strand” Raudarsandur og til Látrabjarg, der er nogle høje klipper – med udsigt lodret ned til havet. En helt unik oplevelse med masser af fugle

Læs mere

Dag 6 - 7

Isafjörður

Dag 6: Pukkelhvalsafari – Dynjandi

I skal køre nordpå, og vi anbefaler en pukkelhvalsafari med Jón i Arnarfjordur. Hvalerne kommer ofte meget tæt på her, da de svømmer ind i fjorden, der ikke er særlig bred. Herfra kan I besøge det smukke vandfald Dynjandi, på vej nordpå langs kysten, via små byer mod Isafjördur. Overnatning på hotel i Isafjördur, 2 nætter.

Dag 7: Isafjördur

I skal bevæge jer rundt i de små fjorde, langs stejle fjelde. Besøg eventuelt Fox Center undervejs, hvor de har Polarræve, eller tag et dyp i en varm kilde i Heydalur. Islands første botaniske have ligger tæt på Hotel Nupur i en af de små fjorde.

 

Læs mere

Dag 8

Nordisland

Retur mod "Hovedlandet"

I dag skal I syover, og forlader Vestfjordene. Det er en længere køretur ud og ind gennem de flotte fjorde med høje fjelde. Overnatning ved Blöndous eller tilsvarende.
Læs mere

Dag 9 - 10

Mývatn

Dag 9: Akureyri - Godafoss – Myvatn

I dag skal I mod Øst, og ende ved Myvatn. I kan tage turen gennem Skagarfjördur, hestenes dal. Besøge også det spændende Glaumbær museum nord for Varmahlid undervejs.

 
I kommer forbi det smukke vandfald Godafoss når I har passeret Akureyri – på vej til Myvatn. Dagen ender i Myvatn eller Husavik hvor I skal bo i 2 nætter.

Dag 10: Myvatn

Der er mange oplevelser i området, og rækkefølgen er op til jer. Her er blot et par stikord til hvad man kan opleve. De varme, boblende svovlkilder ved Námaskard, Myvatn Naturebaths, kaffe i cafeen Vogafjós, gåtur ved lava formationerne Dimmuborgir, skoven ved Höfdi og pseudokratre.

Læs mere

Dag 11

Østisland

Dag 11: Husavik – Àsbyrgi – Dettifoss – Østisland

Start eventuelt dagen med hvalsafari i Husavik, kør herefter østpå rundt om halvøen, som Husavik ligger på, til Sleipners hovaftryk Àsbyrgi – Europas mest kraftfulde vandfald Dettifoss. I ender på østlandet i den lille by Fáskrudsfjördur.

Læs mere

Dag 12

Vatnajökull

I fortsætter sydover langs de smukke østfjorde. Snup en islandsk hotdog på en lokale tankstation inden I ender for foden  af Islands største gletsjer Vatnajökull. I kommer fordi den imponerende gletsjerlagune, hvor isbjerge flyder rundt, og små nysgerrige sæler kigger frem. Overnatningen bliver lidt vest for Vatnajökull.

Læs mere

Dag 13 - 14

Sydkysten og Den Gyldne Cirkel

Dag 13: Sydkysten - gletsjere og vandfald

Fortsæt vestpå langs sydkysten, hvor vi anbefaler et stop ved Dyrholaey på den anden side af Vik samt de imponerende vandfald Skogarfoss og Seljalandsfoss. Seljalandsfoss kanman gå om bag ved og hvis I vil bade i en varm kilde kan I gøre et stop ved Seljavallalaug. Overnatning på Hotel Hekla eller Selfoss 2 nætter.

Dag 14: Den Gyldne Cirkel

Besøg vandfaldet Gullfoss, Geysirs varme kilder og Thingvellir Nationalpark – som er med på UNESCOs Verdensarvsliste over bevaringsværdige steder.

Dag 15: Hjemrejse

Såfremt I rejser til og fra Billund eller skal med et tidligt fly til København, vil den sidste nat være i Reykjavik eller Keflavik i stedet for den første. Turen går hjemad – mættet efter en uge med mange spændende oplevelser.

Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser