Kenya Big Five safari

Kenya - Amboseli, Kenya Lake Area, Masai Mara
 • Amboselis store elefantflokke
 • Safarikørsel med Kilimanjaro som kulisse
 • Det kenyanske landskab, små landsbyer og Great Rift Valley
 • Mulighed for tur i varmluftsballon over savannen 

Besøg tre af Kenyas nationalparker og oplev Kilimanjaros sneklædte tinder, store vandrende elefantflokke, fugleliv og flodhestefamilier samt Masai Maras endeløse savanne. Forlæng evt. rejsen med nogle dage på stranden ved Det Indske Ocean

Ved ankomst til Nairobi sættes kursen mod Amboseli Nationalpark, hvor Kilimanjaros sneklædte tinder danner kulissen de næste par dages safarioplevelser. Området tiltrækker store mængder vildt, specielt elefanter, som kan ses i flokke på op til hundrede.

Fra grænsen til Tanzania fortsætter I gennem den 6.000 km lange Great Rift Valley med vulkankratere, vandfald og små landsbyer til det frodige Lake distrikt omkring Lake Naivasha og Lake Nakuru. Sidste stop på rejsen er ved de store åbne vidder på Masa Mara sletten. 

Ud over et fantastisk og mangfoldigt dyreliv giver rejsen jer også mulighed for, at få et indblik i de høje og rødklædte masaiers dagligdag, levevis og kultur.  

Efter en eventyrlig safari er der mulighed for at besøge Karen Blixens Museum i Nairobi inden hjemrejse, eller forlængelse af rejsen til det smukke Indiske Ocean, hvor svajende palmer, varme vand, kridhvide strande, og verdens næst længste koralrev kan nydes som afslutning på eventyret.

Rejsen foregår i minibus med plads til maksimum 6 personer. Der er vinduesplads til alle, og minibussen har ”pop-up-tag”. 

Undervejs overnattes på gode og hyggelige lodges.

Hele safarituren ledes af en kompetent engelsktalende chauffør/guide, der øser af sig med sin store viden om områderne og dyrene. Safarien køres sammen med andre gæster. Ønskes en privat safari er dette også muligt. Ring og hør nærmere.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Kenya

Amboseli, Kenya Lake Area, Masai Mara

8 dage

fra kr. 13.675

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Amboseli Nationalpark Kenya Lake area

Rejser til Amboseli Nationalpark

Kilimanjaro rejser sig majestætisk som et bagtæppe for Kenyas måske mest sceniske safarilandskab, Amboseli Nationalpark. Amboseli er især kendt for sine elefanter, som der menes at være over 1000 af i parken, og de lever i små familiegrupper.

Læs mere
Amboseli Nationalpark Kenya Lake area Masai Mara

Rejser til Kenya Lake area

Kenya Lake area består blandt andet af de tre ferskvandssøer Lake Nakuru, Lake Naivasha og Lake Elementaita, alle er beliggende i Great Rift Valley ca. 2 timers kørsel nordvest for Nairobi. 

Læs mere
Kenya Lake area Masai Mara

Rejser til Masai Mara

En rejse til Masai Mara er en rejse til masaiernes land, den storslåede slette mellem Victoriasøen i vest og Rift Valley i øst. Reservatet ligger kun 270 km fra Nairobi i forlængelse af de berømte Serengeti sletter i Tanzania. Dyrene vandrer frit mellem de to lande og reservater. Landskabet består mest af åben græsslette og gennemstrømmes af Mara-floden.
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Safari - 5 nætter

Overnatning på safari lodges

Overnatning på safari lodges

Beliggenhed: Kenya, Safari

På denne rejse overnattes på flg. lodges:

Nætter  Sted  Lodge
2  Amboseli  Amboseli Sopa Lodge
 Lake Naivasha  Lake Naivasha Sopa Lodge
2  Masai Mara  Mara Sopa Lodge

 

 
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Nairobi
Dag 2
Amboseli
Dag 3
Amboseli
Dag 4
Lake Naivasha
Dag 5
Masai Mara
Dag 6
Masai Mara
Dag 7
Masai Mara - Danmark

Dag 1

Danmark - Nairobi

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med kurs mod Kenya. Undervejs er der mellemlanding og I skifter fly.


Læs mere

Dag 2

Amboseli

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Kenya og transport til Amboseli – ca. 4 timers kørsel (F, A)

Efter ankomsten til Nairobis Internationale lufthavn kører I til Somak Safari Lounge, hvor der er tid til at blive frisket lidt op og skifte tøj. Herefter fortsætter turen sydpå mod Amboseli Nationalpark der er beliggende ved foden af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. 

I når Amboseli og lodgen i god tid til den ventende frokost. Herefter er der tid til check in og et lille hvil inden turens første game drive – safarikøsel.

Dyrelivet er rigt, landskabet er afvekslende og utroligt smukt, ikke mindst fordi Kilimanjaro knejser sine 5.895 meter i horisonten. Blåt og ofte indhyllet i skyer står bjerget og synes at følge én hele vejen gennem Amboseli, selvom det egentlig ligger i Tanzania, 40 kilometer væk. 

Amboseli har navn efter parkens store sø, der på masaiernes sprog betyder "saltstøv". Søen er oftest aldeles udtørret og endog farbar. Da den har hørt til Rift Valleys mange sodasøer, indeholder jorden derfor mange salte, og græsset vokser sig ikke særlig højt. Det gør det nemmere at få øje på dyrene, og på en enkel safarikørsel kan I være heldige at spotte både de store flokke af slettevildt og bøfler, frække bavianer, adrætte geparder, farverige fugle og ikke mindst store flokke af elefanter.

Overnatning: Amboseli Sopa Lodge.


Læs mere

Dag 3

Amboseli

Hel dag med game drive ved foden af Kilimanjaro og afslapning ved poolen (M, F, A)

Hele dagen tilbringes I Amboseli hvor I tager på game drive to gange. Først tidligt om morgenen og igen hen på eftermiddagen. Midt på dagen kan I nyde udsigten over den åbne savanne fra lodgen og te en svalende dukkert i swimmingpoolen.

Overnatning: Amboseli Sopa Lodge


Læs mere

Dag 4

Lake Naivasha

Gennem Great Rift Vally til Lake Nakuru Nationalpark – ca. 5 timers kørsel (M, F, A)

Tidligt om morgenen forlader I Amboseli og kører mod Lake Naivasha. Turen går bl.a. gennem Great Rift Valley – verdens længste gravsænkning, som strækker sig over næsten 6.000 km fra Golanhøjderne i det nordlige Syrien gennem Jordan-dalen, Det Røde Hav og videre gennem Østafrika til den centrale del af Mozambique.

Ved ankomst til lodgen og efter check in, er resten af dagen til afslapning. Gå en tur i haven hvor der ofte ses giraffer, zebraer, gazeller og antiloper, eller måske I har lyst til en sen eftermiddags tur med båd, med mulighed for at komme tæt på nogle af områdets mange flodheste (mod tillæg og betales lokalt).

Overnatning: Lake Naivasha Sopa Lodge


Læs mere

Dag 5

Masai Mara

Gennem den kenyanske landskab til Masai Mara – ca. 5,5 timers kørsel (M, F, A)

Efter en tidlig morgenmad sættes turen mod sydvest til det verdenskendte Masai Mara Game Reserve. Køreturen bringer jer bl.a. gennem The Great Rift Valley og Narok – et af de to administrative centre for masaiernes land. Efterhånden tynder det ud mellem huse og småhytter og turen fortsætter igennem et utrolig smukt slettelandskab, der fuldt lever op til alle drømmebillederne om den afrikanske savanne, hvor kvægflokkene dominerer og hvor I inden længe sikkert vil se de første gazeller, zebraer og giraffer.

Frokosten spiser I på lodgen og når skyggerne igen bliver lange, begiver I jer ud på den store åbne savanne. Det er ikke mindst Maras store løvebestand med de flotte, sortmankede hanløver og de store elefantflokke, der skal holdes udkig efter. Men også de graciøse giraffer, spændstige antiloper og talrige andre større og mindre arter kalder på opmærksomheden. 

Overnatning: Mara Sopa Lodge


Læs mere

Dag 6

Masai Mara

En hel dag med safarikørsel og afslapning ved poolen (M, F, A)

Denne morgen er der mulighed for, mod ekstra betaling, af starte dagen med en tur i varmluftballon over savannen. Det er en enestående og unik oplevelse, at se solen stige op i horisonten, og kaste sine første varme stråler på dyrelivet under jer. Turen slutter med morgenmad som serveres på savannen.

Ellers står morgenen på game drive efterfulgt af morgenmad på campen. Herefter er der tid til afslapning ved poolen, eller I kan besøge en af områdets nærliggende Masailandsbyer (mod betaling).

På disse kanter lever masaierne i øvrigt ganske traditionelt, så I dag er der mulighed for at arrangere et besøg til en af de nærliggende landsbyer. I vil få lejlighed til at komme på nært hold af en interessant kultur, hvis fremtid desværre synes særdeles usikker. Mara er ikke blot masaiernes land, en moderne afrikansk stats fineste reservat og et eftertragtet mål for alverdens rejsende. Det er også en forlængelse af Serengeti-sletterne – et af de sidste sammenhængende naturområder, hvor vildtvandringerne hidtil har kunnet fortsætte uhindret af den moderne udvikling. 

Sidst på eftermiddagen er det igen tid til endnu et game drive. 

Overnatning: Mara Sopa Lodge 


Læs mere

Dag 7

Masai Mara - Danmark

Hjemrejse eller forlængelse af rejsen ved Mombasakysten eller på Zanzibar – ca. 5 timers kørsel (M)

Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til det smukke safarilandskab farvel og køre tilbage til Nairobi. Herfra kan I enten flyve tilbage til Danmark, eller I kan forlænge eventyret med nogle dage ved den 20 km lange hvide sandstrand i Mombasa eller på Zanzibar i Det Indiske Ocean.

Afhængigt af tidspunktet for hjemrejsen eller den videre rejse, er der i dag mulighed for, mod betaling, at besøge Karen Blixens Museum, som er beliggende i Baronessens tidligere kaffeplantage i en forstad til Nairobi. Forstaden hedder faktisk Karen, opkaldt efter den danske forfatterinde. På en tur rundt i huset og haven med udsigt til Ngong Hills får man et godt indblik i livet på farmen, og man kan mærke forfatterindens ånd blandt hendes møbler og malerier. 

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser