Klima

Vejret i USA

Vejrforholdene og klimaet i USA varierer meget fra nord til syd og fra øst til vest. Det er selvfølgelig helt naturligt, når man tænker på landets enorme areal med bjergkæder, ørkner og påvirkningen fra verdenshavene. Derfor må du forvente variation i vejret, alt efter hvilken stat i USA du rejser til.

Se alle vores inspirationsrejser til USA

I USA finder du områder med tropisk klima som på Hawaii og i Miami, og egne med tempereret klima som i den nordøstlige del af landet. Her kan du forvente en jævn fordeling af nedbør året rundt og kolde vintre oftest med store snemængder.

Hvornår er det bedst at rejse til New York?

USA's østkyst, og dermed også New York, har et tempereret klima. Ved kysten ligger gennemsnitstemperaturen på 12 grader. New York ligger faktisk på samme breddegrad som Madrid, hvilket betyder, at der om sommeren er ret høje temperaturer. I sommermånederne fra juni til og med september ligger temperaturen omkring de 25-30 grader. I efteråret kan du få en rigtig dejlig ferie med mildt klima, farvestrålende natur og Indian Summer. Bedste rejseperiode for dette er fra medio september til medio november. Vinterklimaet i New York er påvirket af bjergkæden Appalacherne. Fra december til marts ligger temperaturen omkring frysepunktet. Regnvejret i New York fordeler sig jævnt over hele året. Om sommeren er gennemsnitstemperaturen på 23 grader i New York.
Bliv inspireret til din rejse til New York 

Floridas milde klima

Særligt Florida i syd lever helt op til sit kælenavn ”The Sunshine State”, og staten tiltrækker mange gæster hvert år fra hele verden. På den aflange halvø Florida med Den Mexicanske Golf mod vest og Atlanterhavet mod øst er klimaet mildere end på mange andre (sub)tropiske destinationer, først og fremmest fordi du aldrig er langt fra havet, uanset hvor i Florida du opholder dig. 
Vejret varierer dog meget fra den nordlige til den sydlige del af Florida; nordligt og centralt i Florida hersker der et subtropisk klima, mens den sydligste del har et tropisk monsunklima. Du vil særligt om vinteren opleve store temperaturforskelle mellem syd og nord i Florida. I den sydlige del af Florida bliver det sjældent køligere en 18 grader (fra ca. West Palm Beach og mod syd). Mod nord, eksempelvist i Orlando kan der i vinterperioden af og til være temperaturer ned til 4-6 grader. Vinteren strækker sig fra december til februar. Den varme golfstrøm, der smyger sig langs Floridas kyster, gør, at badevandet ved eksempelvis Miami og Fort Lauderdale året rundt ligger mellem 22 og 32 grader.

Hvornår er det regntid i Florida?

Om sommeren vil du på grund af det tropiske monsunklima i Floridas sydlige del, kunne opleve høje temperaturer og store nedbørsmængder. Regntiden starter i maj og varer til september. Det er også om sommeren at dagstemperaturerne ligger på ca. 30 til 33 grader. Heldigvis falder regnen mest om natten i sommerperioden – og renser den meget varme luft. Så du kan forvente mange solskinstimer, også selvom du opholder dig i Florida i regnsæsonen.
Fra august til oktober kan den sydlige del af Florida rammes af storme og i sjældnere tilfælde orkaner. I årenes løb er orkanvarsling heldigvis blevet meget forbedret, og de amerikanske myndigheder informerer i god tid inden kraftige storme eller orkaner risikerer at ramme Florida.
Bliv inspireret til din Florida rejse

Klimaet i det centrale USA

Kontinentalklimaet gør sig gældende i størstedelen af USA. Det skyldes delvist den store afstand til havet i det meste af landet, men også på grund af Rocky Mountains bjergkædens afskærmende effekt over for vejrsystemerne. Dette giver store temperaturkontraster mellem sommer og vinter inde i landet. Således oplever du et kontinentalt steppeklima i det centrale USA med store temperaturudsving hele året, men kun beskedne mængder nedbør. 
Bliv inspireret til din kør-selv rejse i USA

Vejret i Californien og på USA's vestkyst

I den sydvestlige del af USA er der ørkenklima med meget høje temperaturer og kun en smule regn i løbet af året. De mest ekstreme forhold finder du i Death Valley i Californien, hvor der er målt 57 grader. Ellers har Californien et dejligt subtropisk middelhavsklima med lune, tørre somre og med milde, fugtige vintre. Ude langs Californiens kyst er vejret køligere, men stadig lunt og meget solrigt det meste af året, hvilket bl.a. giver området omkring Los Angeles et klima, der efter de flestes opfattelse betegnes som behageligt.
Bliv inspireret til din Californien rejse

Se vores klimatabeller her på siden for at få et overblik over nedbør og temperaturer året rundt på vores mest populære destinationer i USA. 

 

Klimatabellen her på siden viser den gennemsnitlige temperatur for hver af de pågældende måneder. Den er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.