Praktisk info

Praktisk information

Pas og visum

Se pas- og visumregler på din rejseplan.Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for visum, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Ankomst

Ved ankomst bliver du mødt af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med enten ”Profil Rejser” eller dit/dine navn(e).Check in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før og værelset ikke er klart, kan bagagen opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Vores lokale samarbejdspartner henter dig på hotellet. Og tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Vaccinationer

Inden rejsen bør du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer. Vi anbefaler i øvrigt, at du kontakter egen læge eller søger oplysninger på: www.rejseklinikken.dk

Rejseforsikring

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport. Profil Rejser samarbejder med Europæiske Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Costa Rica varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid.  Sommer: -8 timer / Vinter: -7 timer.

Påklædning

På rejser som inkluderer ture i regnskoven anbefales det, at medbringe tøj og ekstra sko som kan tåle vand og at blive beskidte. T-shirts, et par langærmede bluser og lange busker – ikke jeans da de er for varme og for længe om at tørre, og løstsiddende bomuldstøj er at foretrække. Og medbring gerne en lille rygsæk og en regn poncho/regnslag. Men ellers kan du gå klædt næsten 

Costa Rica

som du har lyst til. Det vil også være en god idé at medbringe en trøje til evt. kølige aftener og til at ”beskytte sig mod” aircondition og nattekulden i højderne. 

Valuta og kreditkort

Møntfoden i Costa Rica er Colón. Amerikanske Dollars (USD$) kan benyttes i de fleste større turistområder, og der gives retur i lokal valuta. Der findes ATM’er (hæveautomater) i de fleste store byer, og de anbefales at have lokal valuta til betaling i mindre byer og restauranter. Amerikanske dollars kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse. Det anbefales at medbringe US-dollars i mindre sedler – gerne max. 20-dollar-sedler, så I allerede ved ankomsten har kontanter. Kreditkort benyttes på de fleste større hoteller, restauranter og forretninger, og de mest anvendte er Visa, MasterCard/Eurocard og American Express.

Drikkepenge

I Costa Rica er det almindeligt og god skik, at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren osv. hvis du er tilfreds med servicen. På restauranter og barer lægges typisk 10-15% oven på regningen. 

Elektricitet

Costa Rica har 110 volt, og bruger primært de amerikanske stik med flade ben. Så husk at medbringe adaptersæt.

Vand

Vi anbefaler at du drikker vand på flaske og ikke fra hanen.

Afrejseskat

Alle rejsende skal betale en afrejseskat på USD 29 per person. Skatten betales i lufthavnen når der rejses hjem.

FIF!

Medbring en god kikkert og evt. medicin mod køresyge. Insektspray kan med fordel købes lokalt, da det som regel virker bedst.

Print her