Klima

Vejret i Alaska

Vejret i Alaska er kendt for at være iskoldt og barskt, men denne nordlige amerikanske stat har også en helt unik natur. Om sommeren omkring juni måned er der lyst i Alaska mellem 18 og 21 timer.

Rejser til Alaska

I den nordligste af de amerikanske stater, Alaska, finder du et subarktisk og arktisk klima, som byder på korte og kølige somre, mens vinteren er meget lang og kold. Vi anbefaler, at en rejse til Alaska foregår mellem maj-september måned, for at du kan få alle de fantastiske naturoplevelser med. 

Oplev Alaskas midnatssol om sommeren

Om sommeren er der midnatssol i den nordlige del af Alaska, og temperaturerne kan snige sig op over 16 grader inde i landet, men selv på denne årstid ligger temperaturen i de fleste områder under 10 grader om natten. Sommervejret er fugtigt og byder ofte på regnbyger, mens andre dage har tørt vejr. Mellem maj og september kan temperaturene i kystbyerne, som for eksempel i Anchorage, komme op på 20 grader, mens det stadig er ret køligt i den nordlige og den centrale del af Alaska. Læs mere om vores rejser til Anchorage.

Alaskas vinter er mørk og bidende kold

I vintermånederne fra midten af november til og med januar er der nærmest ikke dagslys overhovedet, og der kan blive helt ned til -25 grader med et meget koldt og tørt klima. Om vinteren opbygges kolde luftmasser i øst, og på rejser til Fairbanks, der ligger omkring midt i staten, kan man opleve temperaturer under -40 grader flere dage i træk.

Se vores klimatabeller her på siden for at få et overblik over nedbør og temperaturer året rundt på vores mest populære destinationer i Alaska.

Klimatabellen her på siden viser den gennemsnitlige temperatur for hver af de pågældende måneder. Den er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.