Alaska og Yukon

Alaska - Anchorage, Denali Nationalpark, Fairbanks

 • Naturen og dyrelivet i Denali National Park
 • Vandretur i Kluane National Park og gletsjere i Kenai Fjords
 • Den historiske guldgraverby, Dawson City
 • Top of the World Highway og The Alaska Inside Passage

Kom tæt på dyrelivet i Denali National Park, besøg Fairbanks, tag på vandretur i Kluane National Park og se gletsjere i Kenai Fjords National Park. Undervejs på ruten fra Alaska i USA til Yukon i Canada er der desuden stop i den historiske guldgraverby, Dawson, og mulighed for at køre på "The Top of the World Highway".

Alaska er majestætiske landskaber og magisk dyreliv. Det er storslåede opdagelser og livsbekræftende oplevelser. Det er her eventyret venter, og drømme bliver til virkelighed. Kom med - vi kender vejen! 

Her er en af vores mest populære tur, det perfekte valg for jer som besøger Alaska og Yukon for første gang! Turens højdepunkter inkluderer Denali National Park, Top of the World Highway, Dawson City, den nordlige del af The Alaska Inside Passage (Skagway til Haines) og Kenai Fjords National Park.

Meget få steder på jorden matcher naturskønne Kenai Fjords National Park. For 20.000 år siden, under den sidste istid, udskar enorme gletsjere U-formede dale, som med tiden blev fyldt med havvand. Disse geologiske vidundere blev opkaldt fjorde, og de omfatter størstedelen af Kenai Fjords National Parks kystlinje. 

Kenai Fjords er hjemsted for den enorme Harding Icefield som giver næring til talrige gletsjere, der flyder mod havet. Harding Icefield tiltrækker hvert år mange eventyrlystne rejsende i deres søgen efter en fantastisk gletsjer ekspedition. Kenai Fjords National Park har også en af de mest tilgængelige gletsjere i Alaska, Exit Glacier. Der er mange, ikke-anstrengende stier, der fører direkte til gletsjeren. Med alt hvad parken har at tilbyde, er Kenai Fjords et must for ethvert Alaska eventyr.
Læs mere

Rejseoverblik

 • DEC
 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV

Alaska

Anchorage, Denali Nationalpark, Fairbanks

14 nætter / 15 dage

fra kr. 27.975

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Anchorage Denali Nationalpark

Rejser til Anchorage

Anchorage er Alaskas største by og "gatewayen" til en stat fuld af eventyr. Byen er en levende metropol og ligger lige i hjertet af Alaskas vildmark, omgivet af af 6 store bjergkæder.

Læs mere
Anchorage Denali Nationalpark Fairbanks

Rejser til Denali Nationalpark

Denali National Parks sub-arktiske økosystem understøtter et rigt dyreliv, herunder "The Big 5" som udgør Grizzly bjørne, Dall får, rensdyr, elge og ulve. 
Læs mere
Denali Nationalpark Fairbanks

Rejser til Fairbanks

Fairbanks er den næststørste by i Alaska og den perfekte indgangsport til det "autentiske" Alaska. Byen ligger gemt i en dal ved floden Chena, i hjertet af Alaska, ikke langt fra polarcirklen mod nord.
Læs mere

Dagsprogram

Dag 1
Anchorage
Dag 2 - 3
Denali National Park
Dag 4
Fairbanks
Dag 5
Tok
Dag 6 - 7
Dawson City
Dag 8
Whitehorse
Dag 9
Skagway
Dag 10
Haines Junction
Dag 11
Tok
Dag 12
Wasilla
Dag 13
Seward
Dag 14 - 15
Anchorage

Dag 1

Anchorage

Dag 1 - Ankomst Anchorage

Du ankommer til Anchorage, hvor du tilbringer første nat på et centralt beliggende hotel.

Læs mere

Dag 2 - 3

Denali National Park

Dag 2 - Anchorage-Denali National Park (379 km)

Du får udleveret nøglerne til din bil og indleder turen nordpå via Glenn Highway. Undervejs passerer du bl.a. indianerlandsbyen, Eklutna Indian Village og inden ankomsten til Denali National Park, kan dubesøge det lille guldgraversamfund, Talkeetna. Når du når frem til nationalparken er der mulighed for en raftingtur på floden eller en jeepsafari. Overnatning i Denali.

Dag 3 - Denali National Park busudflugt

Dagen er afsat til en 7 timers busudflugt i Denali National Park, hvor du får formentlig får mulighed for at opleve bjørne, elge, får, ulve og fugle. Chaufføren fortæller undervejs. Hvis vejret er klart, får du også et glimt af USA’s højeste bjerg, Mt. McKinley. Snacks/let frokost er inkluderet i turen.

Læs mere

Dag 4

Fairbanks

Dag 4 - Denali National Park - Fairbanks (200 km)

Ruten nordpå fortsætter ad Parks Highway gennem store skove og bjerglandskaber. I det lille samfund Ester, kan du fornemme livet i en Alaska-by med minedrift. I Fairbanks, hvor du skal bo på hotel, kan du sejle med riverboat eller besøge Eldorado-guldminen.

Læs mere

Dag 5

Tok

Dag 5 - Fairbanks - Tok (330 km)

Nyd de smukke landskaber, når du kører i sydøstlig retning langs Yukon River. Dagens mål er byen Tok, hvor du skal bo på et lokalt hotel.

Læs mere

Dag 6 - 7

Dawson City

Dag 6 - Tok - Dawson City (296 km)

Bjergvejen på dagens rute, hedder intet mindre end "The Top of the World Highway" og bringer dig gennem spektakulære landskaber og guldmineområder. Du krydser landegrænsen mellem USA og Canada, og siden Yukon River med færge, for at komme frem til Dawson City i den canadiske stat, Yukon. Du overnatter på et hotel i Dawson City.


Dag 7 - Dawson City

At være i Dawson City er som at træde ind i en helt anden verden. Dette er stedet, hvor den store guldfeber hærgede, og du kan bruge dagen på at indsnuse atmosfæren og besøge områderne ved Klondyke, hvor der blev gravet efter guld.

Læs mere

Dag 8

Whitehorse

Dag 8 - Dawson City - Whitehorse (533 km)

Det er en lang, men smuk tur, der venter dig på turens 8 dag! Du følger Klondyke Highway og Yukon-floden mod øst til byen Whitehorse, der er hovedstaden i staten Yukon. Overnatning på hotel i Whitehorse.

Læs mere

Dag 9

Skagway

Dag 9 - Whitehorse - Skagway (175 km)

Landskabet fortsætter med at være opsigtsvækkende, når du passerer Emerald Lake og ørkenen, Carcross. Senere på dagen kører du gennem det højtliggende bjergpas, White Pass, som hundredvis af lykkejægere måtte forcere i 1890’erne for at nå frem til guldet i Klondyke. Nyd resten af dagen i historiske Skagway.

Læs mere

Dag 10

Haines Junction

Dag 10 - Skagway - Haines Junction (335 km)

Brug formiddagen i Chilkat-dalen og The Bald Eagle Preserve. Her flokkes, især om efteråret og vinteren, hundredvis af hvidhovede havørne. Senere fortsætter du til Haines Junction, hvor nationalparken Kluane ligger. Parken er ikke tilgængelig med bil, og den bedste måde at opleve den på er med et sightseeingfly. Overnatning på hotel i Haines Junction.

Læs mere

Dag 11

Tok

Dag 11 - Haines Junction - Tok (476 km)

Alaska Highway er berømt for sit sceneri! Du følgerden over grænsen til USA og frem til Tok, som du har besøgt en gang tidligere på rejsen. En del af ruten følger søen Kluane Lake og du overnatter i i Tok.

Læs mere

Dag 12

Wasilla

Dag 12 - Tok - Wasilla (477 km)

Den resterende del af ruten går mod syd, og blandt højdepunkterne er gletsjeren, Matanuska Glacier samt Matanuska River Valley. Du har mulighed for at købe vandreture på gletsjeren, ligesom du kan prøve at riverrafte. I byen Palmer kan du besøge en moskusoksefarm. Overnatning i Wasilla.

Læs mere

Dag 13

Seward

Dag 13 - Wasilla - Seward (267 km)

Du passerer Anchorage, men fortsætter sydpå for at inkludere kystbyen Seward i rejsen. Tidevandet er markant i disse egne, og hvis du er heldig kan du få øje på hvaler, når du skuer ud over havet. Du overnatter centralt i Seward.

Læs mere

Dag 14 - 15

Anchorage

Dag 14 - Seward - Anchorage (204 km)

Seward er adgangsbyen til fjordsystemet ved Kenai Fjords National Park! Oplev parkens gletsjere og dyreliv med søløver, oddere og hvaler på en af de mange bådture, der afgår hver dag. Sidst på dagen kører du retur til Anchorage, hvor du tilbringer din sidste nat.


Dag 15 - Anchorage

Din rejse er nået til ende.

Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Under din rejse i Alaska

  Nationalpark entré
  National Park Pass: www.nationalparks.org 

  Skal I besøge flere nationalparker, anbefaler vi, at I køber et National Park Pas, der koster ca. US$ 80. Det giver adgang til alle nationalparker, hvor entré opkræves, for et helt år. Der er 388 nationalparker spredt over hele USA. Omkring 80 % af indkomsten ved salg af disse kort går til en fond for nationalparkerne. Passet er gyldigt for ejermanden og yderligere 3 voksne i den samme bil. Er man flere i bilen opkræves et gebyr. Børn under 16 år er gratis. 

  Amerikanerne er stolte over deres nationalparker og ønsker at bibeholde deres oprindelige særpræg. Overhold reglerne i parkerne – efterlad ikke papir, flasker eller andet skrald og tag ikke noget med jer, der hører hjemme i parken. Gå kun på afmærkede stier og lad være med at fodre dyrene. På denne måde kan I hjælpe med at værne om parkerne. 

  Nærm jer aldrig vilde dyr. Tag billeder af dem fra sikker afstand i jeres bil. Lav ikke unødig støj. Det er farligt og også ulovligt at fodre vilde dyr i nationalparkerne - overtrædelse straffes med bøde. Fodres vilde dyr kan de miste evnen/lysten til selv at jage. Mange dyr mister også livet, når de ved deres tiggeri kommer for tæt på biler. De mister desuden deres naturlige frygt for mennesker og kan blive aggressive. Hjælp med at holde de vilde dyr vilde!

  Valuta
  På Nationalbankens hjemmeside kan du se den seneste kurs på US Dollar.

  Særlige forhold
  Tidsangivelse 

  I USA bruges 12-timers tidsangivelse (i modsætning til vores 24-timer) 
  Timerne fra midnat til middag er AM og timerne fra middag til midnat er PM. 
  Kl. 08.15 er 08.15 AM og kl. 20.15 er 8:15 PM 

  Dato 
  Datoformatet i USA adskiller sig fra det, der benyttes i Europa: 
  01/05/12 betyder: januar, den 5., 2012 
  Så man skriver altså måneden først efterfulgt af dag og år. 

  Vægt og mål 
  Miles til km x 1.61 
  Km til miles x 0.62 
  Ounces til gram x 28.35 
  Gram til ounces x 0.035 
  US gallons til liter x 3.79 
  Liter til US gallons x 0.26 

  Helligdage 
  Banker, skoler, postkontorer og offentlige kontorer er lukket de følgende dage: 

  New Years Day: 1. januar 
  Martin Luther King Jr. Day: 3. mandag i januar 
  Presidents Day: 3. mandag i februar 
  Easter/påskedag: Søndagen i påsken 
  Memorial Day: Sidste mandag i maj 
  Independence Day: 4. juli 
  Labor Day: 1. mandag i september 
  Columbus Day: 2. mandag i oktober 
  Veterans Day: 11. november 
  Thanksgiving: 4. torsdag i november 
  Christmas Day/juledag: 25. december

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Kasper, Kim

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser