Alaska og Yukon

Alaska - Anchorage, Denali Nationalpark, Fairbanks
 • Naturen og dyrelivet i Denali National Park
 • Vandretur i Kluane National Park og gletsjere i Kenai Fjords
 • Den historiske guldgraverby, Dawson City
 • Top of the World Highway og The Alaska Inside Passage
Kom tæt på dyrelivet i Denali National Park, besøg Fairbanks, tag på vandretur i Kluane National Park og se gletsjere i Kenai Fjords National Park. Undervejs på ruten fra Alaska i USA til Yukon i Canada er der desuden stop i den historiske guldgraverby, Dawson, og mulighed for at køre på "The Top of the World Highway".
Alaska er majestætiske landskaber og magisk dyreliv. Det er storslåede opdagelser og livsbekræftende oplevelser. Det er her eventyret venter, og drømme bliver til virkelighed. Kom med - vi kender vejen! 

Her er en af vores mest populære tur, det perfekte valg for jer som besøger Alaska og Yukon for første gang! Turens højdepunkter inkluderer Denali National Park, Top of the World Highway, Dawson City, den nordlige del af The Alaska Inside Passage (Skagway til Haines) og Kenai Fjords National Park.

Meget få steder på jorden matcher naturskønne Kenai Fjords National Park. For 20.000 år siden, under den sidste istid, udskar enorme gletsjere U-formede dale, som med tiden blev fyldt med havvand. Disse geologiske vidundere blev opkaldt fjorde, og de omfatter størstedelen af Kenai Fjords National Parks kystlinje. 

Kenai Fjords er hjemsted for den enorme Harding Icefield som giver næring til talrige gletsjere, der flyder mod havet. Harding Icefield tiltrækker hvert år mange eventyrlystne rejsende i deres søgen efter en fantastisk gletsjer ekspedition. Kenai Fjords National Park har også en af de mest tilgængelige gletsjere i Alaska, Exit Glacier. Der er mange, ikke-anstrengende stier, der fører direkte til gletsjeren. Med alt hvad parken har at tilbyde, er Kenai Fjords et must for ethvert Alaska eventyr.
Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Alaska

Anchorage, Denali Nationalpark, Fairbanks

16 dage

fra kr. 31.285

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Anchorage Denali Nationalpark

Rejser til Anchorage

Anchorage er Alaskas største by og "gatewayen" til en stat fuld af eventyr. Byen er en levende metropol og ligger lige i hjertet af Alaskas vildmark, omgivet af af 6 store bjergkæder.

Læs mere
Anchorage Denali Nationalpark Fairbanks

Rejser til Denali Nationalpark

Denali National Parks sub-arktiske økosystem understøtter et rigt dyreliv, herunder "The Big 5" som udgør Grizzly bjørne, Dall får, rensdyr, elge og ulve. 
Læs mere
Denali Nationalpark Fairbanks

Rejser til Fairbanks

Fairbanks er den næststørste by i Alaska og den perfekte indgangsport til det "autentiske" Alaska. Byen ligger gemt i en dal ved floden Chena, i hjertet af Alaska, ikke langt fra polarcirklen mod nord.
Læs mere
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Anchorage
Dag 2
Denali
Dag 3
Denali National Park busudflugt
Dag 4
Fairbanks
Dag 5
Tok
Dag 6
Dawson City
Dag 7
Dawson City
Dag 8
Whitehorse
Dag 9
Skagway
Dag 10
Haines Junction
Dag 11
Tok
Dag 12
Wasilla
Dag 13
Seward
Dag 14
Seward - Anchorage (204 km)
Dag 15 - 16
Anchorage - Danmark

Dag 1

Danmark - Anchorage

Afrejse fra Danmark og ankomst til Anchorage, hvor du tilbringer første nat på et centralt beliggende hotel.
Læs mere

Dag 2

Denali

Du får udleveret nøglerne til din bil og indleder turen nordpå via Glenn Highway. Undervejs passerer du bl.a. indianerlandsbyen, Eklutna Indian Village og inden ankomsten til Denali National Park, kan du besøge det lille guldgraversamfund, Talkeetna. Når du når frem til nationalparken er der mulighed for en raftingtur på floden eller en jeepsafari. Overnatning i Denali.

Rejserute: Anchorage - Denali (379 km)

 

Læs mere

Dag 3

Denali National Park busudflugt

Dagen er afsat til en 7 timers busudflugt i Denali National Park, hvor du får formentlig får mulighed for at opleve bjørne, elge, får, ulve og fugle. Chaufføren fortæller undervejs. Hvis vejret er klart, får du også et glimt af USA’s højeste bjerg, Mt. McKinley. Snacks/let frokost er inkluderet i turen.

 

Læs mere

Dag 4

Fairbanks

Ruten nordpå fortsætter ad Parks Highway gennem store skove og bjerglandskaber. I det lille samfund Ester, kan du fornemme livet i en Alaska-by med minedrift. I Fairbanks, hvor du skal bo på hotel, kan du sejle med riverboat eller besøge Eldorado-guldminen.

Rejserute: Denali National Park - Fairbanks (200 km)

 

Læs mere

Dag 5

Tok

Nyd de smukke landskaber, når du kører i sydøstlig retning langs Yukon River. Dagens mål er byen Tok, hvor du skal bo på et lokalt hotel.

Rejserute: Fairbanks - Tok (330 km) 

 

Læs mere

Dag 6

Dawson City

Bjergvejen på dagens rute, hedder intet mindre end "The Top of the World Highway" og bringer dig gennem spektakulære landskaber og guldmineområder. Du krydser landegrænsen mellem USA og Canada, og siden Yukon River med færge, for at komme frem til Dawson City i den canadiske stat, Yukon. Du overnatter på et hotel i Dawson City.

Rejserute: Tok - Dawson City (296 km)

Læs mere

Dag 7

Dawson City

At være i Dawson City er som at træde ind i en helt anden verden. Dette er stedet, hvor den store guldfeber hærgede, og du kan bruge dagen på at indsnuse atmosfæren og besøge områderne ved Klondyke, hvor der blev gravet efter guld.


Læs mere

Dag 8

Whitehorse

Det er en lang, men smuk tur, der venter dig på turens 8. dag! Du følger Klondyke Highway og Yukon-floden mod øst til byen Whitehorse, der er hovedstaden i staten Yukon. Overnatning på hotel i Whitehorse.

Rejserute: Dawson City - Whitehorse (533 km) 

 

Læs mere

Dag 9

Skagway

Landskabet fortsætter med at være opsigtsvækkende, når du passerer Emerald Lake og ørkenen, Carcross. Senere på dagen kører du gennem det højtliggende bjergpas, White Pass, som hundredvis af lykkejægere måtte forcere i 1890’erne for at nå frem til guldet i Klondyke. Nyd resten af dagen i historiske Skagway.

Rejserute: Whitehorse - Skagway (175 km) 

 

Læs mere

Dag 10

Haines Junction

Brug formiddagen i Chilkat-dalen og The Bald Eagle Preserve. Her flokkes, især om efteråret og vinteren, hundredvis af hvidhovede havørne. Senere fortsætter du til Haines Junction, hvor nationalparken Kluane ligger. Parken er ikke tilgængelig med bil, og den bedste måde at opleve den på er med et sightseeingfly. Overnatning på hotel i Haines Junction.

Rejserute: Skagway - Haines Junction (335 km) 

 

Læs mere

Dag 11

Tok

Alaska Highway er berømt for sit sceneri! Du følgerden over grænsen til USA og frem til Tok, som du har besøgt en gang tidligere på rejsen. En del af ruten følger søen Kluane Lake og du overnatter i i Tok.

RejseruteHaines Junction - Tok (476 km)

Læs mere

Dag 12

Wasilla

Den resterende del af ruten går mod syd, og blandt højdepunkterne er gletsjeren, Matanuska Glacier samt Matanuska River Valley. Du har mulighed for at købe vandreture på gletsjeren, ligesom du kan prøve at riverrafte. I byen Palmer kan du besøge en moskusoksefarm. Overnatning i Wasilla.

Rejserute: Tok - Wasilla (464 km)

Læs mere

Dag 13

Seward

Du passerer Anchorage, men fortsætter sydpå for at inkludere kystbyen Seward i rejsen. Tidevandet er markant i disse egne, og hvis du er heldig kan du få øje på hvaler, når du skuer ud over havet. Du overnatter centralt i Seward.

Rejserute: Wasilla - Seward (267 km)

Læs mere

Dag 14

Seward - Anchorage (204 km)

Seward er adgangsbyen til fjordsystemet ved Kenai Fjords National Park! Oplev parkens gletsjere og dyreliv med søløver, oddere og hvaler på en af de mange bådture, der afgår hver dag. Sidst på dagen kører du retur til Anchorage, hvor du tilbringer din sidste nat.

Rejserute: Seward - Anchorage (204 km)

Læs mere

Dag 15 - 16

Anchorage - Danmark

Dag 15:

Din rejse er nået til ende, og turen går igen mod Danmark. Det er selvfølgeligt muligt at forlænge ture, hør vores eksperter, hvad de kan foreslå.

Dag 16:

Ankomst til Danmark

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Karina, Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser