Klima

Rejsevejret i Oman

Den bedste årstid at rejse til Oman er fra oktober til marts. Her får du mild varme og slipper for monsunerne.

Oman har et varmt klima med to årstider, sommer og vinter, og ikke meget regn. Sommeren byder på meget høje temperaturer og kan til tider overstige 50 °C. Ellers kan der være helt ned til 17 °C om vinteren, men i gennemsnit omkring 25 °C, og dermed får du et langt mildere klima i vinterhalvåret. Vandet er også behageligt varmt i denne periode.

Regn er der ikke meget af i Oman. For det første findes der ikke en egentlig regnperiode. Når der så endelig kommer regn, er det typisk som kortvarige og kraftige byger. Det meste regn falder dog i bjergområderne.

Muscat (nord)
I det nordlige Oman har de middelhavsklima. Temperaturerne ligger mellem 26-40 °C med de varmeste måneder i maj-juli og de koldeste i december-februar.

Salalah (syd)
I det sydlige Oman har de et tropisk klima med 27-33 °C året rundt. Mellem juni og september er det monsunsæson, især i juli og august kan man forvente monsunregn de fleste dage.

Klimatabellerne her på siden viser den gennemsnitlige temperatur for hver af de pågældende måneder. De er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.