Glad Familie Gaar Paa Stranden

Med en vaccination skifter verden farve

Vigtig information om rejsevejledninger

Vi er blevet vant til at se på Udenrigsministeriets verdenskort og rejsevejledninger. Er mit rejsemål rødt, gult eller grønt? Må jeg rejse? Men Udenrigsministeriets verdenskort giver ikke det rigtige billede, hvis du er vaccineret.

Orange bliver til gul med en vaccination

Lige nu fortæller Udenrigsministeriets verdenskort, at Europa er gult, mens (næsten) alt uden for EU er orange. Kortet fortæller altså ved første blik, at alle unødvendige rejser frarådes uden for EU. Men det er ikke det rigtige billede, hvis du er vaccineret. Så er verden nemlig oftest gul, hvis du dykker ned i vejledningen for det enkelte land.

En typisk formulering

En typisk formulering i en rejsevejledning er:

”Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til x-land pga. høj risiko for smitte med coronavirus. Erhvervsrejser anses som nødvendige rejser og kan derfor gennemføres. Færdigvaccinerede og tidligere smittede med fast bopæl i Danmark samt deres medrejsende børn under 18 år er undtaget anbefalingen om, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes. Vær dog fortsat opmærksom på landets indrejserestriktioner”.

Hvis du er færdigvaccineret eller tidligere smittet, er landet altså gult. Så tjek altid den specifikke rejsevejledning og ikke kun det overordnede kort. Og tal endelig med vores rejserådgivere!

Du er dækket af pakkerejseloven

Er du fuldt vaccineret eller tidligere smittet, er du bedre stillet med ændringerne i rejsevejledningerne. Køber du som vaccineret en rejse til et land, der er orange, men hvor vejledningen fortæller, at ”færdigvaccinerede og tidligere smittede med fast bopæl i Danmark samt deres medrejsende børn under 18 år er undtaget anbefalingen”, så betragtes det som køb af en rejse til et gult land.

Det betyder, at du er dækket af pakkerejseloven, hvis vejledningen skifter til orange eller rød også for vaccinerede og tidligere smittede og der samtidig er mindre en 14 dage til afrejse. At du er dækket af Pakkerejseloven betyder i dén forbindelse, at du har krav på at få pengene retur, hvis farven skifter fra gul til orange eller rød.

Tjek lokale restriktioner

Nogle lande har strengere lokale restriktioner med f.eks. krav om karantæne ved indrejse. Tjek derfor altid lokale restriktioner ud over Udenrigsministeriets anbefalinger. Vores rejserådgivere kan give dig alle detaljer i forbindelse med køb af en rejse. Hør også om lokale regler, hvis du er krydsvaccineret med to forskellige vacciner.

Og glæd dig så til at rejse igen og opleve verden i mange flere farver end rød, gul og grøn.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.