Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter i Island

Tag med på en af de aktive udflugter, som Profil Rejser udbyder fra Reykjavik, og prøv kræfter med Islands storslåede natur. Uanset om du vælger en udflugt med 4-hjultrækkerens storebror "supertrucken", de lynhurtige snescootere eller rider ud i ødemarken på en islænder, så garanterer vi, at du får et andrenalin-kick, og at smilet bliver stort. 

Nedenfor kan du se et udvalg af vores udflugter, alle med afgang fra Reykjavik.

Læs mere

Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Den Blå Lagune inkl. entre |

Den Blå Lagune er med sit geotermisk opvarmede vand et must for enhver, der besøger Island for første gang.
Lavaen, som præger omgivelserne, giver et fantastisk indtryk af den rå og barske natur. Lavaen danner i øvrigt en smuk sort kulisse rundt om det kiselrige turkisblå vand. Dette er en helt speciel oplevelse. Glem ikke at lave en ansigtsmaske, de lokale siger, at for hvert kvarter man har det i ansigtet bliver man et år yngre… så det er bare med at holde ud.

Perfekt udflugt i forbindelse med ankomst til Island, da lagunen ligger tæt på Keflavik lufthavn. Vi kan arrangere transfer fra lufthavnen kombineret med en tur i Den Blå Lagune.

Prisen inkluderer entré til Den Blå Lagune. Børn op til 11 år er gratis, mens der for 12-13-årige er 75 %, og for 14-15-årige 50 %. 

Engelsktalende chauffør på andre afgange.

Husk badetøj og håndklæde (kan også lejes på stedet)

Varighed: Min. 3 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 830

Nordlys til havs |

At tage på jagt efter nordlys på havet er en helt unik oplevelse. 

Du forlader Reykjavik havn og tager på udkig efter nordlyset med udsigt til den oplyste by og de mystiske sneklædte bjerge i baggrunden. Ombord kan der købes kaffe/te og snacks. Guiden fortæller om nordlyset og andre spændende historier fra Island. Varme heldragter kan lånes ombord og det er muligt at gå indenfor. Vi anbefaler dog at nyde himlen fra dækket, godt pakket ind i vintertøj og flyverdragt!

Prisen inkluderer sejlads, chancer for nordlys og varmedragter til låns ombord (husk hue og vanter). Børn under 7 år er gratis.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt kl. 21.00 og 22.00

Voksen fra kr. 700
Barn fra kr. 350

Eyjafjallajökull og Thorsmörk i Super Jeep |

Udflugt med Super Jeep langs sydkysten til det smukke Thorsmörk og forbi vulkanen Eyjafjallajökull, som vi kender fra 2010, hvor dens askesky lukkede luftrummet over det meste af Europa.
På vejen stoppes ved det smukke vandfald Seljalandsfoss og krydser flere gletsjerelve på vejen til Thorsmörk. I området er der mange vandrestier, hvorfra man kan se gletsjere og det farverige landskab.

Super Jeep er en fantastisk og rigtig autentisk islandsk oplevelse!

OBS! turen kræver min. 4 personer for gennemførelse.

Bonusinfo: Vi tilbyder også turen i egen Jeep med chauffør. Det er især fordelagtigt, hvis I rejser 5 eller flere sammen. Kontakt os for nærmere info og pris.

Prisen inkluderer Super Jeep og engelsktalende guide.

Varighed: 9-10 timer
Afgang: Dagligt kl. 9.00

Voksen fra kr. 2.280
Barn fra kr. 1.154

Heldagsudflugt "Den Gyldne Cirkel" |

Her oplever du nationalparken Thingvellir, som er det gamle islandske Alting, der grundlagdes i år 930; et historisk vigtigt sted for Island.

Den Gyldne Cirkel er et must for enhver, der besøger Island.

Oplev det majestætiske vandfald Gullfoss og de varme kilder ved gejser-området i Haukadalur. Der skal være plads til overraskelser undervejs, så måske byder dagens tur på flere oplevelser. Turen varer ca. 8 timer og der vil være mulighed for at købe frokost i løbet af dagen.

Skandinavisktalende guide enkelte dage, ellers engelsk alle andre dage.

Børn 0-11 år gratis.

Unge 12-15 år halv pris

Prisen inkluderer bus og guide.

Varighed: 8 timer
Afgang: Dagligt kl. 8.30 (eller eftermiddags- og aftentur)

Voksen fra kr. 505

Den Gyldne Cirkel med Super Jeep |

Den klassiske tur til “Den Gyldne Cirkel” med Super Jeep samt en tur på snescooter.
Thingvellir Nationalpark, Gullfoss og Geysir indgår som i den almindelige tur, dog i en lækker islandsk Super Jeep. Fra Gullfoss kører jeepen op i det islandske bagland og følger lidt ad den rå Kjölur-rute. Her møder du Islands næststørste gletsjer, Langjökull. Oppe på gletsjeren køres en times på snescooter (deles af to personer). Frokost kan købes undervejs.

OBS! Der kræves kørekort for at føre snescooter (ellers sidder man bagpå).

Bonusinfo: Vi tilbyder også turen i egen Jeep med chauffør. Det er især fordelagtigt, hvis I rejser 4 eller flere sammen. Kontakt os for nærmere info og pris.

Prisen inkluderer Super Jeep, Snescooter (1 time) og engelsktalende guide. Enkeltpersonstillæg for egen snescooter: kr. 350,-

Varighed: 9-10 timer
Afgang: Dagligt kl. 9.00

Voksen fra kr. 2.580
Barn fra kr. 1.290

ATV-tur |

Et eventyr på 4-hjulet motorcykel (ATV) i den islandske natur. En fantastisk og sjov oplevelse for hele familien.

Du kan vælge mellem alt fra 1 til flere timer. Du kan køre selv, eller I kan være to på hver. Turen kan kombineres med en tur i Den Blå Lagune hvilket er oplagt når man er på disse kanter. Transfer til/fra Den Blå Lagune er inkluderet – men entré betales på stedet. Gi’ den gas – og få en på opleveren. 

Bemærk: Aldersgrænse min. 6 år. Der kræves kørekort for at køre ATV’en. Engelsktalende guide.

Prisen inkluderer ATV tur med guide, hjelm, handsker og heldragt, transfer til og fra Reykjavik, evt. via Den Blå Lagune.

1 time – Panoramatur
Pris voksen: 1140,- (890,- uden transfer)
Pris barn (6-12 år): Halv pris
Enkeltpersons tillæg (egen ATV): 255,-

2 timer – Lava Beach
Pris voksen: 1.525,- (1275,- uden transfer)
Pris barn (6-12 år): Halv pris
Enkeltpersons tillæg (egen ATV): 275,-

Forhør dig hos os om længere ture

Varighed: 1-2 timer
Afgang: Flere gange dagligt

Voksen fra kr. 1.027
Barn fra kr. 513

Byrundtur i Reykjavik |

Besøg Reykjaviks historiske og moderne bydele. En by med mange ansigter.
Højdepunkter på turen: Perlan, Hallgrimskirkjan, Harpa Koncerthus, udsigt til præsidentens bolig og spændende historie.

Prisen inkluderer bus og engelsktalende guide.


Varighed: 2-3 timer
Afgang: Dagligt kl. 9.00

Voksen fra kr. 521

Jagten på Nordlyset |

Tag med på denne mystiske tur i vinternatten. Fra efterårsmørkets indtag til forårets lyse nætter begynder, kan du opleve nordlyset – et af naturens smukkeste fænomener.
Du kommer væk fra byens lys i jagten på nordlyset – Aurora Borealis. En frostklar nat er den bedste forudsætning for at opleve det grønne nordlys på den mørke nattehimmel. Såfremt turen aflyses pga. vejret, tilbydes turen en anden aften uden beregning, eller refunderes ved hjemkomst.

Prisen inkluderer bus, engelsktalende guide, chancer for nordlys. Man får tilbudt en ny tur, såfremt man ikke oplever nordlys. Børn under 12 år er gratis. Børn 12-15 år halv pris

Varighed: 3-5 timer
Afgang: Dagligt kl. 19.00, 20.00 eller 21.00

Voksen fra kr. 392

Grottevandring - Island indefra |

Tag med ned i en lavagrotte, og oplev Islands magiske underjordiske hemmeligheder. Du bevæger dig gennem smalle grotteåbninger og opdager de smukkeste klippeformationer inde i grotterne.
Turen kræver solide sko, varmt tøj og er fysisk krævende. Udstyr som hjelme, lampe mv. er inkluderet. Turen er fysisk krævende og anbefales ikke til børn under 10 år.

Prisen inkluderer transport i bus, engelsktalende guide og udstyr (dragt, hjelm med lygte og handsker).

Varighed: 3 timer
Afgang: Lørdage og søndage kl. 13.00

Voksen fra kr. 710
Barn fra kr. 355

Havfiskeri |

Havfiskeri i Faxaflói, hvor der er gode muligheder for at fange fisk.
Efter fiskene er i hus, arrangeres der BBQ på dækket, så du kan nyde et dejligt selvfanget aftensmåltid – det er selvfølgelig inkluderet i turen.

Prisen inkluderer sejlads, fiskestang, varme dragter ombord, engelsktalende guide og BBQ buffet ombord.

Børn under 6 år gratis.

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt kl. 17.00 (maj til august)

Voksen fra kr. 1.044
Barn fra kr. 531

Hvalsafari fra Reykjavik |

En bådtur i Faxaflói hvor der er chancer for at spotte hvaler. Vi kigger b.la. efter spækhuggere, vågehvaler, pukkelhvaler, delfiner/marsvin og i særlige tilfælde, blåhvaler.
Ombord på båden findes en lille bar, hvor man kan købe forfriskninger. Varme heldragter kan lånes ombord. Nogle afgange foregår i hurtiggående båd, og varer derfor kun 2 timer. Selve tiden ude omkring hvalerne er den samme.

Er du så uheldig, at du ikke ser hvaler, tilbydes turen uden beregning på valgfrit tidspunkt. Husk hue og vanter (også om sommeren).

Prisen inkluderer sejlads, varme dragter ombord og engelsktalende guide. Børn under 6 år er gratis.

Transfer til/fra hotel kan tilkøbes

Varighed: 2-3 timer
Afgang: Flere gange dagligt (marts til oktober) / Dagligt kl. 13.00 (november-februar)

Voksen fra kr. 600
Barn fra kr. 300

NYHED! Isgrotte på Langjökull - gletsjer indefra |

Oplev Islands næststørste gletsjer indefra! Har du lyst til at prøve noget helt nyt og vildt i Island? Så tag med til Islands nyeste seværdighed ”Icecave” på gletsjeren Langjökull.

Fra Reykjavik går turen med bus nordpå med stop ved Islands største varmekilde Deildartunguhver, og med stop ved vandfaldene Hraunfossar og Barnafoss. Ved gletsjerkanten stiges over i en 8-hjulet monstertruck, der kører nogle kilometer op på gletsjeren. Her venter et eventyr, hvor I kommer ind i en lang isgrotte under isen. Oplev denne blå og hvide underverden – en oplevelse ud over det sædvanlige.

Udflugten er også mulig fra gletsjerkanten, hvis man kører i lejet bil. Her er prisen pr. person ca. kr. 1.350,- for voksne og kr. 675,- for børn 12-15 år. Børn under 12 år er gratis.

(Vær opmærksom på, at det fra maj til september kræver en 4 hjulstrukken bil at køre op tiel gletsjerkanten, og kommer I i en mindre bil, skal I med transferbus fra Hotel Husafell, som medfører et transfergebyr på 100 kr. pr. person. FRa oktober til april er denne transfer inkluderet for alle, da Basecampen rykkes ned til hotellet).

Prisen inkluderer engelsktalende guide.

Børn 0-11 år gratis - 12-15 år halv pris

Varighed: 9 timer
Afgang: Flere gange om ugen kl. 9.00 (flere gang dagligt fra selve gletsjerkanten)

Voksen fra kr. 1.947

Island i en nøddeskal – Super Jeep |

Afgang fra Reykjavik til det gamle tingsted Thingvellir. Herfra går det opad til det islandske højland via Kaldidalur, en af Islands højest liggende fjeldveje, op mod gletsjeren Langjökull.
Du kommer til de historiske Surtshellir – lavagrotter hvori lovløse bosatte sig før i tiden. Næste stop er Hraunfossar, et vandfald som strømmer frem under det mosbevoksede lava. herefter fortsættes mod det sagnomspundne Reykholt og Deildartunguhver, den mest kraftfulde varme kilde i Europa. Du bliver iført hjelm og kravler ned i en lavagrotte, og inden turen går tilbage til Reykjavik, besøges et mikrobryggeri.

OBS! Ruten kan ændres undervejs pga. vejret. Turen kræver min. 2 deltagere for gennemførelse.

Prisen inkluderer Super Jeep, engelsktalende guide, udstyr til besøg i lavagrotte og besøg på mikrobryggeri.

Varighed: 8-9 timer
Afgang: Dagligt kl. 9.00

Voksen fra kr. 2.065
Barn fra kr. 1.035

Reykjavik fra oven |

Oplev Reykjavik og omegn fra luften, på en 30-45 minutter lang helikoptertur.

Undervejs lander vi på toppen af et af de fjelde, der omkranser Reykjavik, og nyder udsigten over hele byen. Husk kameraet, det er en uforglemmelig oplevelse og en anderledes måde at opleve byen på.

OBS! Min. 2 passagerer.

Varighed: 30-45 minutter
Afgang: Hele året (dog afhængigt af vejret)

Voksen fra kr. 1.610
Barn fra kr. 1.610

Landmannalaugar og Hekla i Super Jeep |

Super Jeep udflugt gennem lavafelten til vulkanen Hekla – Porten til Helvede! Du kører gennem det frodige, sydlige Island og herfra op i højlandet for at komme op til den aktive vulkan Hekla.
Et varieret landskab af lavamarker og vegetation. Hekla er en af de mest aktive vulkaner i Island, og har siden 1970 været i udbrud ca. hvert tiende år (sidste udbrud var i år 2000). Turen går gennem det nyeste lava-område fra år 2000, og hvis vejret tillader det, kører guiden op langs kanten af vulkanen, omkring 900 meter over havets overflade, hvorfra du har en fantastisk udsigt over de omkringliggende områder. Herfra videre ind i landet, ad bjergveje, gennem lavamarker, forbi kratere og varme kilder til Hrafntinnusker, der er kendt for sine Obsidian-sten.

Turen går videre gennem Torfajökulls-gletsjeren, som er det største høj-geotermiske område i verden. Udsigten fra bjerget er spektakulær, og fra toppen kan man nyde panoramaudsigt over ikke færre end 8 gletsjere! Herfra fortsættes ind i området ved Landmannalaugar, hvor du kan tage et afslappende bad i en naturlig varm kilde. Vejen hjem til Reykjavik går via Domadalur, og du har nu været hele vejen rundt om Hekla – Porten til Helvede.

Bonusinfo: Vi tilbyder også turen i egen Jeep med chauffør. Det er især fordelagtigt, hvis I rejser 4 eller flere sammen. Kontakt os for nærmere info og pris.

Prisen inkluderer Super Jeep, engelsktalende guide og badning i varme kilder (husk håndklæde og badetøj).

Varighed: 10-12 timer
Afgang: Dagligt kl. 8.00

Voksen fra kr. 2.280
Barn fra kr. 2.280

Varme kilder - helikoptertur |

Islands underjordiske energi åbenbares fra luften på denne tur tværs over Islands vulkanske landskab.

Helikopterturen bringer jer over geotermiske varme kilder, farverige fjeldsider, kraftværker, lavamarker og vulkankratere. Undervejs bliver der tid til landing ude midt i ingenting, langt væk fra både by og vej – et sted der er svært at komme til, med mindre man lige har en helikopter. Turen ender med en flyvetur over Reykjavik, så man får en fornemmelse af byens størrelser.

Turen varer 50-60 minutter i altVarighed: 1,5-2 timer
Afgang: Dag og aften

Voksen fra kr. 2.881
Barn fra kr. 2.881

Oplev en vulkan indefra |

Vil du med ud og opleve en vulkan indefra? En helt unik oplevelse, som for de fleste vil være en once in af lifetime oplevelse!

Alt du behøver, er viljen til at gå 45-50 minutter over lavafelten til kraterets åbning og modet til at blive hejst 120 meter ned til bunden af krateret i en kabellift. Du er omgivet af eksperter, der tager dig med på en fantastisk oplevelse. Sidste udbrud i denne vulkan skete for 4000 år siden, og der er ingen tegn på aktivitet, hvilket naturligvis overvåges konstant.

Medbring: gode vandresko/støvler, drikkevarer, praktisk varmt tøj, kamera og godt humør.

Bemærk: Aldersgrænse på min. 12 år.

Prisen inkluderer transfer fra Reykjavik, sikkerhedsudstyr (hjelm, sele mv.) og forfriskninger.

Varighed: 5-6 timer (1 time i krateret)
Afgang: Flere gange dagligt (maj til september)

Voksen fra kr. 2.425
Barn fra kr. 2.425

Ridetur på lavastier – Vores BESTSELLER |

En herlig ridetur på lavastier i let kuperet terræn. Alle kan være med og turen foregår i roligt tempo. 
Nogle vil gerne ride stærkere, og derfor deles gruppen ofte i to efter et kvarters ridning, så de modige kan få lidt mere fart på. De ru lavamarker minder om et troldelandskab delvis overgroet af mos. En flot tur, lige i udkanten af Reykjavik.

Prisen inkluderer ridning 1½-2 timer, transfer, ridehjelm og overtrækstøj.

Varighed: 1,5-2 timer
Afgang: Dagligt kl. 8.30 og 12.45

Voksen fra kr. 715
Barn fra kr. 357

River Rafting Sjov |

Tag med på en rigtig sjov oplevelse, en mild form for riverrafting, faktisk kan hele familien være med (fra 10 år, halvdelen af turen, 12 år hele turen). 
Du bliver klædt på i våddragt, redningsvest, hjelm og instrueret af professionelle guider (du skal medbringe badetøj, håndklæde og en sweater (fleece eller uld)).

Bådene sættes i vandet på Hvitá, med ca. 10 personer og 1 guide i hver båd. Derfra er der ca. 1½ times sejlads med mindre fald og mulighed for at hoppe i elven fra høje klipper, for de der tør. De professionelle guider fornemmer hurtigt modet blandt deres gæster ombord, og er med på sjov og ballade – både i og udenfor bådene! Efter turen kan du nyde en tur i sauna eller spabad.

Prisen inkluderer guidet riverfun (engelsktalende), våddragt, redningsvest, hjelm og andet nødvendigt udstyr.

Husk at medbringe badetøj!

Varighed: 3-4 timer (7-8 timer med afhentning i Reykjavik)
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 802
Barn fra kr. 403

Sydkysten og vandfald |

Oplev den smukke sydkyst, de små byer og de mægtige vandfald. Du kører langs sydkysten til det smukke vandfald Seljalandsfoss, hvor man kan gå bag om vandfaldet. 

Når du kører langs sydkysten kan du i klart vejr kan man se Vestmannaøerne fra fastlandet. En smuk tur i flot natur, også med et stop ved Skogafoss, og Skogarmuseum. Man oplever de sorte lavastrande med flotte basaltklipper i havet. Kontrastfyldt og smukt.

Turen varer omkring 9-10 timer og der er mulighed for at købe frokost undervejs.

Varighed: 11 timer
Afgang: Dagligt kl. 8.00

Voksen fra kr. 853

Vulkaner og lava med Luksus Jeep |

På denne dagstur i Luksus Jeep på Reykjanes-halvøen får du lov at give dig helt hen til vulkaner og lavamarker, der gennem tider har dannet rammen om de islandske myter om alfer og trolde.

På denne tur skal du ned i en lavagrotte med hjelm og pandelampe og gå på broen mellem de to kontinentalplader, der hvert år flytter sig længere og længere fra hinanden. Du får også lov at bestige et lille vulkankrater og opleve den geotermiske aktivitet og de varme kilder i Krýsuvik, med den velkendte lugt af svovl. Turen er inklusiv en varm kop kaffe på et kaffehus fra år 1777, overalls og hjelme. Det er ikke nødvendigt at have tidligere erfaring med at vandre, og turen kan gennemføres af alle. Turen kan kombineres med en tur i Den Blå Lagune (ikke inklusiv) eller transfer til lufthavnen klokken 14. 

Luksus Jeeps er typisk en Toyota Landcruiser, eller tilsvarende. Jeepen er knap så høj, som en Super Jeep, og er derfor mere komfortabel og lettere at komme ind i. For personer, der ikke er så lette til fods, er denne type Jeep helt perfekt. 

Prisen inkluderer engelsktalende guide.

Varighed: 6-7 timer
Afgang: Dagligt kl. 9.00 og 10.00

Voksen fra kr. 1.495
Barn fra kr. 750