Tanzania - de store dyrs legeplads og Zanzibars hvide palmestrande

Tanzania - Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro, Zanzibar
 • De tidlige morgentimer på savannen
 • Serengetis endeløse græssletter og vilde dyr
 • Ngorongoro-krateret – et af verdens syv vidundere
 • Zanzibars kridhvide palmestrande

Du ligger i din behagelige seng, gemmer dig lidt under dynen. Du hører vinden ruske i teltdugen og en løve, der brøler i det fjerne... Ja, du er på safari.

Tag på en safari-rundrejse til den nordlige del af Tanzania, der er verdenskendt for sine utrolige naturområder og et yndet tema for alverdens film- og naturfotografer.

Lake Manyara Nationalpark

Dit eventyr starter ved Lake Manyara Nationalpark, der ligger for foden af Rift Valley-skrænten. Du kommer helt tæt på løver, der klatrer i træer, og på rigtig mange elefanter. Pludselig, midt i den varierede natur, dukker det overvældende syn af Manyara-søen op med lyserøde flamingoer, som en sky af candyfloss.

Serengeti-savannen og Ngorongoro

Kursen sættes mod Serengetis dyrerige og nærmest endeløse sletter. Legesyge løveunger tumler rundt om de voksne løver, der afslappet udstøder et lille grynt, når legen bliver for voldsom.
Den længst udslukte og sammenstyrtede vulkan, Ngorongoro, er på listen over verdens syv naturvidundere. Nyd en picnic i Ngorongoro-krateret på den røde jord, mens vinden hvisler i det høje, tørre græs, og fuglene synger. Måske en giraf nipper roligt af trætoppene i nærheden. Ngorongoro har nemlig verdens tætteste bestand af storvildt. Vi anbefaler også et besøg på det spændende antropologiske museum ved Olduvai Gorge. 

Overnat i naturen på skønne teltcamps og lodges

Undervejs overnattes på gode og hyggelige teltcamp og lodges med eget bad og toilet. De ligger alle uden for nationalparkerne men med en skøn beliggenhed midt i den smukke natur. 

Landcruiser og engelsktalende chauffør/guide

Rejsen foregår i en landcruiser med plads til højest 7 gæster. Alle har vinduesplads og der er ”pop-up-tag”. Hele safarituren ledes af en kompetent engelsktalende chauffør/guide, der øser af sig med sin store viden om områderne og dyrene. Safarien køres sammen med andre gæster. Ønsker du en privat safari er dette også muligt. Ring og hør nærmere.

Forlæng rejsen med skønne badedage

Efter safarien fortsætter eventyret til Zanzibar, hvor det smukke Indiske Ocean, de vajende palmer og kridhvide strande venter dig. 

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Tanzania

Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro, Zanzibar

13 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Lake Manyara Serengeti

Rejser til Lake Manyara

Omkring en god times kørsel fra Arusha, på vejen mod Ngorongoro og Serengeti, ligger Lake Manyara og nationalparken af samme navn. Inden for parkens 325 km2 store område breder søen sig over de 230 km2.
Læs mere
Lake Manyara Serengeti Ngorongoro

Rejser til Serengeti

Serengeti ligger på det nordlige højlandsplateau mellem Ngorongorokrateret mod øst, Victoriasøen mod vest og Kenya i nord, hvor den grænser op til Masai-Mara nationalparken. Det er ikke blot Tanzanias mest berømte nationalpark, velsagtens også Afrikas - og med rette. De store bestande af slettevildt finder ikke sin mage andre steder på jorden. Omkring 3 millioner dyr i alt findes her.

Læs mere
Serengeti Ngorongoro

Rejser til Ngorongoro

Vest for Arusha, mellem Rift Valley og Serengeti, ligger Ngorongoro Conservation Area – et af verdens mest unikke områder. Ngorongoro vildtreservat udgør 8.288 km2,, og hele området er en del af det store Serengeti økosystem.
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Safari - 5 nætter

Overnatning på safari lodges og telt camps

Overnatning på safari lodges og telt camps

Beliggenhed: Tanzania, Safari

På en safari er det store trækplaster selvfølgelig at få en enestående oplevelse af dyrene og naturen. En del af safarioplevelsen, er dog også at nyde stemningen på de telt camps og lodges, der overnattes på undervejs. Fælles for alle lodges og camps er, at servicen er i top og maden god. 

På denne rejse overnattes på følgende camps og lodges:

Nætter  Område  Lodge/camp
1  Lake Manyara  Kirurumu Manyara Lodge
2  Serengeti  Serengeti Kuhama Camp, Kati Kati Camp eller Thorn Tree Camp
2  Ngorongoro/Karatu  Bougainvillea Safari Lodge

 I april og maj benyttes Serengeti Sopa Lodge i Serengeti 

Læs mere her

Zanzibar - 5 nætter

Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas Breezes Beach Club & Spa Zanzibar
Billigste hotelmulighed
Se kort

Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Det første syn, der møder én, når man ankommer til Matemwe Beach er den lange, hvide sandstrand med de mange, slanke kokospalmer og Det indiske Oceans azurblå bølger. Det lille strandhotel, Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas, har blot 26 suiter og villaer, alle på én gang minimalistisk og individuelt indrettede med en afslappet og ’laid back’ atmosfære. Værelserne har eget bad og er placeret i palmetækte hytter beliggende mellem frodige planter og de smukke ironwood-træer, blot få meter fra stranden.

Hotellet er af god standard med personlig betjening og en hyggelig atmosfære. Er man til verdenen under havet, er Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas næsten et ’must’ – lige ud for stranden ligger den verdensberømte Mnemba Atol med sine fantastiske koraller, og hotellet har en femstjernet IDC PADI dykkerskole. Ønsker man at opleve, hvorfor Zanzibar er kendt som ’Spice Island’, kan man komme på en udflugt til en af øens krydderiplantager.

Officiel hotelkategori: TBA

Læs mere her
Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas Breezes Beach Club & Spa Zanzibar Diamonds Mapenzi Beach
Se kort

Breezes Beach Club & Spa Zanzibar

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Dette pragtfulde og meget populære hotel har en uovertruffen beliggenhed i en stor tropisk have ved den skønne strand Bwejuu. Rejsemagasinet Conde Nast har kåret Bwejuu stranden på øens østkyst som værende blandt verdens 30 bedste strande. Hotellet er familieejet og –drevet, og gæster oplever her en eksotisk og personlig atmosfære og service. Møbler og kunsthåndværk er fremstillet specielt til hotellet af lokale håndværkere og i blandt er der antikviteter fra øen.

De 70 værelser er holdt i lyse toner med skønne silkestoffer og mørke træsorter. Alle har aircondition, loftsvifte, køleskab, værdiboks, hårtørrer og stor terrasse til den dejlige have eller med udsigt til stranden og havet. Hotellet tilbyder mange faciliteter og aktiviteter, bl.a. fire restauranter, tre barer, swimmingpool, spa, yoga og meditation, tennisbane, fitness center, vandsportscenter, dykkercenter og cykler.

Rejser du alene bor du i et større Deluxe Room. 

Officiel hotelkategori: 4*

 

Læs mere her
Breezes Beach Club & Spa Zanzibar Diamonds Mapenzi Beach Sandies Baobab Beach
Se kort

Diamonds Mapenzi Beach

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Diamonds Mapenzi Beach er et stemningsfuldt hotel med sjæl og charme. Hotellet ligger helt ned til den endeløse og kridhvide Kiwengwa strand på øens østkyst, omkranset af en stor, frodig have med masser af slanke palmer og farverige bougainvilleaer. En ferie på Diamonds Mapenzi Beach Club anbefales til både par og familier, og der er naturligvis All Inclusive under hele opholdet.

Hotellet tilbyder i alt 87 stråtækte, hvidkalkede bungalower med forskellige beliggenhed i haven og ved stranden. Alle bungalower har en dejlig, møbleret veranda og de er hyggeligt indrettet i lokal stil og udstyret med aircondition, loftsvifte, værdiboks, telefon, hårtørrer, kaffe/te-faciliteter og minibar. Bemærk at der ikke er TV på værelset, men hotellet tilbyder fælles TV-stue. 

Vælg mellem tre forskellige restauranter og 2 barer, og så er der naturligvis dejlig swimmingpool. Under opholdet kan du benytte hotellets forskellige faciliteter, f.eks. tennisbaner, massagecenter og vandsportsaktiviteter og ydermere arrangeres hotellets aktivitets-team forskellige aktiviteter som bueskydning, strandvolley og -fodbold, bordtennis, dart mv. ligesom der er aftenunderholdning et par gange om ugen. Desuden kan der på hotellet bestilles udflugter til lands og til vands. 

Der er cirka 45 km til både hovedbyen Stonetown og lufthavnen.

Grøn Profil med Travelife

Diamonds Mapenzi Beach er registreret i Travelife, der er turismens internationale miljømærke og viser, at et hotel lever op til en række stramme miljøkrav på områder som energi, vand, bæredygtig mad, CSR mv. Med et ophold på Diamonds Mapenzi Beach bor du således på et hotel, der er med til at passe på miljøet uden at gå på kompromis med kvalitet og service.

Officiel hotelkategori: TBA

Læs mere her
Diamonds Mapenzi Beach Sandies Baobab Beach Riu Palace Zanzibar
Se kort

Sandies Baobab Beach

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Nyd en eksklusiv ferie på eksotiske Zanzibar, hvor det meste er betalt hjemmefra. I kan nyde 3 daglige måltider og de fleste drikkevarer under ferien.

Sanies Baobab Beach Resort ligger ved Nungwi-stranden på den nordlige del af Zanzibar. Nungwi er en af de mest populære strande på Zanzibar, hovedsagligt da denne side af øen ikke har så store udfordringer med tidevandet, som mange andre steder på Zanzibar. På Nungwi-stranden har man i stedet en inbydende bred sandstrand, med kridhvidt sand og smukt turkisblåt vand, året rundt. 

Sandies Baobab Beach ligger lige ned til denne dejlige strand og byder herudover på en stor og lækker pool og en dertilhørende pool-bar, som servere diverse snacks, cocktails, øl og andre drikkevarer. Resortets restaurant The Beach Gallery serverer morgenmadsbuffet, samt frokost og aftensmad. Menuen er en blanding af både lokale og internationale retter. Om aftenen byder resortet på underholdende shows, med alt fra lokale dansere, musikere til akrobater.

Resortet har i alt 105 værelser, bygget i to plan og omgives af en dejlig tropiske have. Værelserne er designet i en moderne Swahili style og fremstår lyse og indbydende, alle med blandt andet store dobbeltsenge, eller to enkeltmandssenge, aircondition, myggenet, værdiboks og møbleret altan/terrasse.

All Inclusive konceptet på Sandies Baobab Beach: 
Under opholdet indgår sodavand, frisk juice, kaffe og the, lokal øl og husets vine. Fra kl. 18.00 til kl. 24.00 serveres der desuden andre lokale alkoholiske drikkevarer og cocktails. 

 

 
Læs mere her
Sandies Baobab Beach Riu Palace Zanzibar Dream of Zanzibar Resort & Spa
Se kort

Riu Palace Zanzibar

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Riu Palace Zanzibar er et adult only luksushotel, der ligger på Zanzibars eksotiske nordvestlige kyst, ikke langt fra byen Ras Nungwi. Hotellet er et godt og sikkert valg til en afslappende ferie i skønne omgivelser, med de smukkeste strande og azurblåt hav lige udenfor døren. På netop denne kyststrækning ved Riu Palace oplever du ikke tidevandet, som ved mange andre steder på Zanzibar. 

Resortet er spredt over 10 hektar land, der skråner let mod strand og havet. Den unikke beliggenhed betyder, at uanset hvor du befinder dig i den tropiske have med tusindvis af eksotiske planter og træer, så mødes du af en spektakulær udsigt til det Indiske Ocean.

De 100 værelser ligger i lyse 2-etagers bygninger spredt i den meget store have, så du følger ikke at der er mange andre gæster. De rummelige værelser er på minimum 45 m2 og smukt indrettet i afstemte farver, der matcher den arabisk-afrikansk stil. Her finder du alle ønskelige faciliteter samt stor terrasse eller balkon, der også byder på fantastisk udsigt til Det Indiske Ocean.

Hotellet tilbyder tre restauranter og tre barer, internet café og 24-timers roomservice. Desuden en indbydende 50 lang swimmingpool der synes at gå i ét med det turkisblå Indiske Ocean, bibliotek, tennisbaner, bordtennis, fitnesscenter, skøn spa samt forskellige vandsportsaktiviteter. Et par gange om ugen er der aftenunderholdning.

Officiel hotelkategori: 5*

Læs mere her
Riu Palace Zanzibar Dream of Zanzibar Resort & Spa
Se kort

Dream of Zanzibar Resort & Spa

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Dream of Zanzibar er et stemningsfuldt resort omgivet af slanke, vajende palmer, beliggende direkte ved den smukke strand Kiwengwa på Zanzibars nordøstlige kyst. Resortet ligger i en stor, frodig have med palmer og farverige blomster. Foran indbyder den hvide strand til lange gåture og det turkisblå Indiske Ocean til en kølende dukkert. Atmosfæren her oser af gæstfrihed og arabisk stemning, og både par og familier føler sig velkomne her.

Øens arabiske historie og afrikanske befolkning præger arkitekturen med lyskalkede bygninger i arabisk/afrikansk stil med mauriske buer og stråtækte tage. Værelserne og villaerne har lyse, kølende stengulve, mørke træmøbler, himmelsenge, farverige tekstiler og afrikansk kunst. Af faciliteter tilbydes aircondition, loftvifte, TV, wi-fi, telefon, værdiboks, minibar, kaffe/te-faciliteter og møbleret terrasse eller balkon med udsigt til den tropiske have eller havet. 

Til frokost og middag kan du vælge mellem velsmagende retter i hele 9 forskellige restauranter og barer - lige fra sushi, burgere, klassiske italienske retter, 'alt godt fra havet' til asiatiske retter og afrikansk inspireret køkken - så her er noget for enhver smag. I strandbaren kan du nyde eksotiske drinks og Le Souk Bar byder på på ægte arabisk stemning med vandpibe, mynte-te og søde sager. 

Tilbring de afslappende feriedage ved poolen eller den lange hvide strand. Lad dig forkæle med massage i den indbydende spa, spil tennis eller benyt dig af nogle af resortets mange vandsportsaktiviteter. Når mørket falder på, er der et par gange om ugen underholdning med eksempelvis arabisk eller afrikansk temaaften. Resortets personale er desuden altid behjælpelig med at bestille f.eks. udflugter og snorkelture.  

Der er cirka 45 km til både hovedbyen Stonetown og lufthavnen.

Dreams of Zanzibar vil være lukket for renovering 1. april 2020 til 1. juli 2020. Resortet vil efterfølgende hedde TUI Blue Bahari . 

Officiel hotelkategori: TBA

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
Danmark - Arusha
Dag 2
Lake Manyara
Dag 3
Serengeti
Dag 4
Serengeti
Dag 5
Ngorongoro
Dag 6
Ngorongoro
Dag 7
Ngorongoro - Zanzibar
Dag 8 - 11
Zanzibar
Dag 12
Zanzibar - København

Dag 1

Danmark - Arusha

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med kurs mod Tanzania. Undervejs er der mellemlanding og I skifter fly.

 
Læs mere

Dag 2

Lake Manyara

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Tanzania og transport til Lake Manyara (F, A)

I lander i Kilimanjaro Airport der er beliggende ved foden af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro.

Efter indrejseformaliteterne møder I jeres guide, som ligeledes skal være jeres chauffør på rejsen rundt i Tanzania.

Fra lufthavnen kører I mod den travle storby Arusha, ved foden af de skovklædte skråninger af Mount Meru. Her spiser I frokost inden turen fortsætter til jeres telt camp.

Sidst på eftermiddagen skal I ud på jeres første game drive – safarikørsel. 

Lake Manyara nationalparken er især berømt for sine løver, der tilbringer meget af dagen i trækronerne og ligeledes er her mange elefanter. Det er ikke nogen stor park, men ikke desto mindre byder den på en meget varieret natur. Den frodige skov får sit vand fra kilderne ved foden af Rift Valleys skrænter, og bag skoven breder den åbne savanne sig. 

I midten af parken ligger Manyara-søen – en såkaldt sodasø – med et fantastisk fugleliv. Når vandstanden i søen er høj virker den som en magnet på flamingoer.

 
Læs mere

Dag 3

Serengeti

Transport og safarikørsel til Serengetis endeløse sletter (M, F, A)

Efter morgenmaden går turen videre til den storslåede nationalpark, Serengeti. Køreturen kombineres med game drive på vej til campen. Frokosten består i dag af god medbragt mad, som I spiser på undervej. 

Serengeti betyder ”endeløse sletter” på masai og parken lever til fulde op til sit navn. Den 15.000 km2 store park er storslået vild og betagende smuk med sine enorme græssletter brudt af klippefremspring, akacietræer, floder og spredte småsøer.

Sammen med Masai Mari i Kenya er det nok den mest berømte safaripark i Afrika. Hvert år danner de endeløse sletter kulisse til, hvad der nok er det mest spektakulære dyreoptrin på jorden – den store vandring ”great migration” hvor ca. 2 millioner gnuer og zebraer vandre frem og tilbage mellem Serengeti og Masai Marai i søgen efter nye græsgange og livsvigtig føde.

Ud over flokke af pattedyr er det også muligt at se næsehorn, elefanter, giraffer og de spændende rovdyr som løver, hyæner, den sky leopard og verdens hurtigste dyr, geparden. 

 
Læs mere

Dag 4

Serengeti

Hel dag med game drive og picnic frokost (M, F, A)

Efter morgenmaden begiver I jer ud på en hel dags game drive og safarioplevelser på Serengeti slettens endeløse græssavanne. 

Uanset årstid byder dagen på store naturoplevelser og masser af dyr i landskabet, der har inspireret Disney til den berømte film ”Løvernes Konge” med dyrene simba, pumba og tembo.

Frokosten er i dag medbragt, så efter en skøn frokost på savannen fortsætter safarikørslen tilbage til campen.

 
Læs mere

Dag 5

Ngorongoro

Gennem Great Rift Vallet til Ngorongoro-området, Olduvai Gorge og mulighed for besøg i masailandsby (M, F, A)

Efter en dejlig morgenmad i campen forlader I Serengeti og kører via verdens længste gravsænkning, Great Rift Valley mod Ngorongoro-området. Great Rift Valley strækker sig over næsten 6.000 km fra Golan-højderne i det nordlige Syrien gennem Jordan-dalen, Det Røde Hav og videre gennem Østafrika til den centrale del af Mozambique.

Undervejs gøres holdt ved Olduvai Gorge, der er blevet kaldt menneskehedens vugge. Det var her palæontolog-ægteparret Louis og Mary Leakey i 1959 fandt knoglerester af "Australopithicus Bosei" – et abelignende menneske, der skulle have levet her for 1,8 millioner år siden. Udstillingen i Olduvai Gorge, og i det tilhørende museum, kaster lys over menneskets udvikling.

Vel fremme nyder vi en dejlig frokost på lodgen. Resten af dagen kan i nyde de smukke omgivelser, slappe af og fordøje de sidste dages oplevelser. 

 
Læs mere

Dag 6

Ngorongoro

Hel dag med game drive og picnic frokost i Ngorongoro krateret (M, F, A)

Dagen starter tidligt med morgenmad på lodgen. Udstyret med en picnickurv til frokost drager I ud på en heldags safarikørsel ned i det verdensberømte naturparadis. Her kan I opleve store flokke af gazeller, antiloper, gnuer, zebraer, bøfler samt den karakteristiske sortmankede løve. Gnuerne vandrer ud og ind af krateret, men mange af dyrene har det som deres permanente tilholdssted. Her findes også flodheste og en kratersø med flamingoer. 

Hen på eftermiddagen køre I op ad den stejle vej, ud af krateret og retur til jeres lodge.

 
Læs mere

Dag 7

Ngorongoro - Zanzibar

Transport til Arusha og fly til Zanzibars hvide palmestrand (M, F)

Det er tid at sige farvel til de smukke omgivelser, så efter morgenmaden kører I tilbage til Arusha. Efter frokost er der transport til lufthavnen hvorfra I flyver til koraløen Zanzibar, som ligger i Det Indiske Ocean ud for Tanzanias kyst.

Ved ankomst til Zanzibar er der transport til hoteller og efter check in er opholdet til egne oplevelser og eventyr.

 
Læs mere

Dag 8 - 11

Zanzibar

Strandferie og tid til egne oplevelser

Oven på en begivenhedsrig safari er de næste dage på egen hånd. Zanzibar går også under navnet ”The Spice Island” og fra de store plantager spreder monsunvindene duftene fra de mange krydderier ud over øen. I markedspladsernes boder finder I de velsmagende swahili-kager med den særlige krydderiblanding af kanel, kardemomme, muskat, vanilje, appelsin og navnlig kryddernellike, som i allerhøjeste grad har været med til at sætte øen på verdenskortet.

Stone Town er Zanzibars gamle bydel. Her kan man slentre gennem de smalle gader og betragte de hvidkalkede huse og flot udskårne trædøre med deres tunge messingornamentik. 

Zanzibar byder også på sublim badeferie. Kilometer efter kilometer strækker de kridhvide sandstrande sig langs Det Indiske Ocean med svajende kokospalmer og pragtfuldt azurblåt vand. Tidevandseffekten er stor, så vandlinjen kan rykke flere hundrede meter ind og ud fra kysten. De bedste strande finder man på østkysten, navnlig i den nordlige ende. Hotellerne spænder lige fra små, enkle strandhytter til raffinerede badehoteller, så om I er på familieferie med børn eller på romantisk rejse findes lige den type overnatning, der passer jer.

 
Læs mere

Dag 12

Zanzibar - København

Hjemrejse og ankomst til Danmark

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.