Rejser til Serengeti

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

    jan - feb & jun - okt

  • Tidsforskel

    1 - 2

Serengeti ligger på det nordlige højlandsplateau mellem Ngorongorokrateret mod øst, Victoriasøen mod vest og Kenya i nord, hvor den grænser op til Masai-Mara nationalparken. Det er ikke blot Tanzanias mest berømte nationalpark, velsagtens også Afrikas - og med rette. De store bestande af slettevildt finder ikke sin mage andre steder på jorden. Omkring 3 millioner dyr i alt findes her.

Navnet Serengeti kommer af "siringit", der på masaiernes sprog betyder uendelige sletter. Det er ganske betegnende for den 14.763 km2 store park, der er Tanzanias næststørste og en del af det i alt 40.350 km2 store økosystem, hvor græs æderne – gnuer, gazeller og zebraer – frit migrere mellem nationalparker og reservater.

I syd breder store græssletter sig, mens de nordlige områder er stærkt kuperede og den centrale sektors savanne er præget af tættere akacievegetation. Det indtryk, der ofte fæstner sig hos den rejsende er Serengetisletternes uendelighed, fulde af vildt på nogle tider af året og temmelig tomme på andre.

Sletterne opleves bedst fra december til udgangen af marts, mens de nordlige områder er mest vildtrige fra juni til oktober, navnlig i den tidlige ende af perioden, hvor den store samlede vandring af gnuer, zebraer og gazeller nordpå til Masai Mara passerer igennem. Denne årlige migration er Serengetis absolut største seværdighed. Enorme flokke af gnuer sætter sig langsomt og gryntende i bevægelse. Af sted går det i en sky af støv, mens løverne tager for sig. De sultne geparder og hyæner følger efter og kaster sig over de syge og svage dyr, som sakker bagud. Op mod to millioner gnuer, en halv million gazeller og godt 200.000 zebraer forlader i slutningen af marts, begyndelsen af april græssletterne i syd og vandrer nordpå til grønnere arealer. Omkring oktober/november, når den korte regntid sætter ind, finder dyrene tilbage til sletterne, hvor nyt spirende græs nu vokser frem.

Læs mere
Vil du til Serengeti?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Elsebeth

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.