Essaouira og Marrakech

Marokko - Essaouira, Marrakech

 • To UNESCO bevarede byer på én rejse
 • Essaouiras gamle havn og volde
 • Liv og markeder i Marrakech
 • Bo i en riad i den gamle bydel

Kystbyen Essaouiras fæstning og arkitektur er med på UNESCOs verdensarvsliste, og tre nætters ophold her giver rig mulighed til at opleve byens særegne charme. Bagefter venter 4 nætter i Marrakech på en hyggelig riad i den gamle bydel.

Afrejse hver lørdag med direkte fly fra København

På denne uges rejse kombineres ophold i to af Marokkos kendte byer, Essaouira og Marrakech. 

Der flyves fra København til Marrakech, og herfra går turen ca. 190 km sydvest til kystbyen Essaouira. Essaouira er en charmerende fiskerby med ca. 60.000 indbyggere. Byens arkitektur og fæstning er opført på Unescos verdensarvliste, og inde bag de gamle bymure finder du markeder, boder og mange små butikker. Byen ligger ud til en bred sandstrand og her blæser ofte en god vind, hvorfor den også er populær blandt windsurfere. 


Efter 3 nætter i Essaouira går turen til Marrakech. Transporten foregår i bil med engelsktalende chauffør. Er du heldig kan du på denne strækning opleve de særegne geder der klatrer i træer, på jagt efter Argan træets bær. Chaufføren gør gerne et stop så der kan tages billeder.   

I storbyen Marrakech tilbringer du de sidste 4 nætter på en hyggelig riad, som ligger inde bag de gamle bymure (medina), ikke langt fra det centrale torv Djerna El Fna. 

På torvet er der altid liv, og her bliver man mødt med et væld af indtryk. Her er alt lige fra optrædende akrobater, historiefortællere og musikanter, til tandlæger der hiver tænder ud for lidende lokale. Torvet er samlingstedet for mange i Marrakech og er også udgangspunkt for guidede ture i medinaen. 

Når det er tid til at rejse hjem igen, afhenter chaufføren dig på hotellet og kører dig i lufthavnen, hvor du flyver fra Marrakech til København - mange oplevelser rigere.

Læs mere

Rejseoverblik

 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR

Marokko

Essaouira, Marrakech

7 nætter / 8 dage

fra kr. 5.660

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Essaouira Marrakech

Rejser til Essaouira

Essaouira er en kystby i den sydlige del af Marokko. Byen har ca. 60.000 indbyggere og bl.a. kendt for sin medina, som også er at finde på UNESCOs verdensnaturarvliste. Byen er populær at rejse til blandt turister i alle aldre og har en afslappet atmosfære. Unge kommer hertil for at surfe, da betingelserne med vind og vand er i top, og andre kommer her på ferie for at opleve byens smukke arkitektur, de kringlede gader i medinaen og den charmerende fiskerihavn.
Læs mere
Essaouira Marrakech

Rejser til Marrakech

I tidernes morgen fungerede Marrakech som karavanestop på handelsruterne gennem Sahara, og i dag er byen et af Nordafrikas mest populære rejsemål og et obligatorisk stop for jet-setters og blåstemplet af alverdens berømtheder. Marokkos politiske, åndelige og økonomiske centre ligger andetsteds, men landets næststørste by er lig med marokkansk kultur, hvor du i den historiske by kan smage på arabisk middelalder tilsat smag af arabisk Nordafrika og garneret med fransk kolonistemning.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Essaouira - 3 nætter

Riad Al Madina Dar L'Oussia
Billigste hotelmulighed
Se kort

Riad Al Madina

Beliggenhed: Marokko, Essaouira

I skyggen af de gamle bymure, og i hjertet af medinaen, finder du denne historiske riad i en bygning fra 1871. Riad Al Madina er kendt for at have huset mange kunstnere, der besøgte Essaouira i de glade hippiedage. På den rummelige tagterrasse er der mulighed for at slappe af i sol eller skygge.

Måltider indtages i gårdhave-restauranten, som serverer marokkanske og internationale retter.

Riaden har beholdt sin oprindelige charme og atmosfære og ligger i gåafstand til den gamle souk (marked) og stranden.

Læs mere her
Riad Al Madina Dar L'Oussia Villa Maroc
Se kort

Dar L'Oussia

Beliggenhed: Marokko, Essaouira

Denne smukke riad, med det klassiske springvand i gårdhaven, ligger centralt i Essaouira ved indgangen til medinaen. Herfra er der kun en kort gåtur stranden, havnen, medinaen og souken (marked). 

Fra tagterrassen, hvor morgenmaden oftest serveres, er der en smuk udsigt til havet. Alle værelser er simpelt, men smagfuldt indrettede og har tv, værdiboks og gratis Wi-Fi. Gæster kan indtage måltider i hotellets hyggelige restaurant med hvælvede lofter, hvor der serveres lokale og internationale retter, eller på terrassen under åben himmel i de varme måneder. Der tilbydes desuden hammam og diverse spa behandlinger.
Læs mere her
Dar L'Oussia Villa Maroc
Se kort

Villa Maroc

Beliggenhed: Marokko, Essaouira

I hjertet af byens charmerende medina ligger det luksuriøse Villa Maroc, som hævdes at være det første riad hotel i Essaouira. 

Riaden er kun for voksne og her lægges vægt på komfort og god mad. Hver aften serveres hjemmelavede marokkanske specialiteter i den hyggelige restaurant. Morgenmaden kan du vælge at få serveret på værelset, eller på tagterrassen med udsigt til den gamle fiskerihavn. 

Villa Maroc har i alt 21 lyse værelser, som alle er indrettet i traditionel stil. Nogle af værelserne har havudsigt. 

Fra riaden er du kun 100-200 m fra det hele: Byens gamle fæstning, som er på UNESCO´s verdensarvliste, medinaen, souk´en, restauranter, stranden og den gamle fiskerihavn.

Villa Maroc har ingen pool, men alle gæster har gratis adgang og transport til "søster-villaen" Les Jardins de la Villa Maroc, som ligger blot 15 minutters kørsel derfra. 

Læs mere her

Marrakech - 4 nætter

Riad Karmela Riad Les Oliviers
Billigste hotelmulighed
Se kort

Riad Karmela

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Riad Karmela er beliggende i hjertet af Marrakech, indenfor den gamle bymur (medinaen). Herfra er der kun 2 min. gang til souk´en, Marrakech museum og Ben Youssef´s Medersa. Den berømte plads, Djerna el Fna, ligger også i gå-afstand, ca. 10 min. Riad Karmela består af i alt 19 værelser, alle dekoreret i traditionel marokkansk stil. Værelserne har aircondition og gratis trådløs internetadgang. Der findes en mindre pool på hotellet, hvor man kan tage sig et dyp (men poolen er ikke stor nok til en svømmetur). 

Karmelas restaurant serverer traditionelle marokkanske retter ledsaget af lokale vine samt en daglig morgenmad. Måltiderne kan nydes på den store tagterrasse med udsigt over hustagene. 

Riad´en tilbyder desuden hammam, jacuzzi og massagebehandlinger. 
Læs mere her
Riad Karmela Riad Les Oliviers Palm Plaza Hotel & Spa
Se kort

Riad Les Oliviers

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Lige ved Bahia paladset ligger Riad Les Oliviers, som er en god turistklasse riad med central placering i medinaen, kun 10 minutters gang fra det store torv, Djerna Al Fna.

Alle 16 værelser har udsigt til den indre gård og er indrettet i simpel marokkansk stil. Nogle værelser er udstyret med tv. Gårdhaven er udsmykket med traditionel farverig keramik og er et hyggeligt samlingspunkt, hvor man kan nyde en kop myntete eller et let måltid. I den fælles lounge er tv og trådløst internet.

Riaden har en lille pool (dyppepool) på tagterrassen, hvor der også er liggestole til afslapning og solbadning. I de varme måneder serveres morgenmad på tagterrassen, hvorfra der er udsigt til Atlasbjergene i det fjerne.

Læs mere her
Riad Les Oliviers Palm Plaza Hotel & Spa Riad Chergui
Se kort

Palm Plaza Hotel & Spa

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Hotel Palm Plaza & Spa består af en frodig grøn have, og i midten af det hele ligger den store pool. Her er også en poolbar, der serverer lette retter og snacks.

Hotellet tilbyder gratis transport til/fra den gamle bydel fra morgen til aften. Det gør det dejlig nemt, hvis man gerne vil bo i fredelige omgivelser, men samtidig let vil kunne komme til/fra medinaen, markeder, restauranter m.m. 

Alle 222 værelserne er rummelige og moderne og har egen balkon. Standardværelserne har udsigt mod byen/vejen. Superior værelser har udsigt til poolen og haven. Der tilbydes gratis Wi-Fi (som dog ikke altid er lige stabilt i Marokko).

Der findes 3 restauranter, som tilbyder henholdsvis international buffet, thai á la carte og marokkansk á la carte.  Derudover er der fitness center, en souvenirbutik, tennisbaner, en dejlig spa med opvarmet indendørs pool og så er der legeplads og miniclub til mindre børn.     

Hotellet er handicapegnet og har elevator.

Læs mere her
Palm Plaza Hotel & Spa Riad Chergui Riad Bahia Salam
Se kort

Riad Chergui

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Riad Chergui er en hyggelig og pæn riad i den gamle bydel, blot 10 minutters gang fra det centrale torv Djerna El Fna og Koutoubia moskeen. Ved ankomst bydes du velkommen med myntete og kager.

Alle 10 værelser er indrettet i moderne marokkansk stil og i lyse farver. Værelserne har air-condition og gratis trådløs internet. Der er TV i den fælles lounge, ikke på værelset. 

Nogle af værelserne har udsigt til poolen (45 kvm), som fremstår meget indbydende flankeret at store hvide søjler. I hjørnet findes desuden en lille poolbar, der serverer forfriskninger. 

På den rummelige tagterrasse findes hyggekroge og solstole, og herfra har du udsigt over medinaen og Atlasbjergene i det fjerne.

Riad Chergui har egen restaurant, som tilbyder lokale retter, der kan serveres i spisestuen eller på tagterrassen. Der er desuden mulighed for massage m.v.

Som på de fleste mindre riads findes ikke elevator. 

 

Læs mere her
Riad Chergui Riad Bahia Salam Palais Dar Donab
Se kort

Riad Bahia Salam

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Riad Bahia Salam er en fredelig oase midt i byens centrum, kun få hundrede meter fra Djerna El Fna torvet og de mange souker. Riaden ligger ved en mindre hovedgade og er derfor nem at finde, og komme til/fra i bil, modsat visse andre steder i medinaen. Værelserne er indrettet i marokkansk stil med moderne komfort, som også inkluderer tv og air-condition. På taget af bygningen er en hyggelig terrasse med bar, hvor den daglige morgenmad serveres med udsigt til Atlasbjergene og Koutoubia Moskeens minaretter. På tagterrassen findes også en mindre pool med liggestole omkring, hvor man kan nyde solen eller slappe af under pergolaens skygge. Riaden har desuden spa, som tilbyder diverse krops- og ansigtsbehandlinger, og så er der gratis WiFi på fællesområderne. Bemærk at der ikke serveres alkohol på hotellet, men man er velkommen til selv at medbringe.
Læs mere her
Riad Bahia Salam Palais Dar Donab Palais Sebban
Se kort

Palais Dar Donab

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Kun en kort gåtur fra den centrale plads, Djerna El Fna, finder du Palais Dar Donab - en udsøgt og luksuriøs riad i et roligt område af medinaen. Fra det øjeblik du træder ind over dørtrinet, befinder du dig i en anden verden, i en smuk gårdhave. Swimmingpoolen ligger i midten, omkranset af citrontræer, og udgør et hyggeligt samlingspunkt, uanset om det er for at bade, sole sig, læse en bog eller indtage et let måltid. 

På området findes også to terrasser, hvorfra man kan solbade i flere niveauer, med udsigt til Kotoubia moskéen og Atlas bjergene i det fjerne. 

Alle værelser er indrettet i marokkansk stil og er udstyret med TV, trådløst internet og air-condition. Nogle værelser har egen terrasse. 

Hotellets restaurant serverer både lokale og internationale retter og ligger ud til gårdhaven med direkte udsyn til poolen. I piano-baren kan nydes en aperitif inden middagen. 

Palais Dar Donab ligger desuden i gå-afstand fra Café Arabe, en kendt café og restaurant i Marrakech, som er et besøg værd. Her kan du nyde en drink eller et måltid på den hyggelige terrasse, hvor der er udsigt over byens tage.
Læs mere her
Palais Dar Donab Palais Sebban Les Jardins De La Medina
Se kort

Palais Sebban

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Palais Sebban er en charmerende riad fra det 19. århundrede, og ved første øjekast imponeres man af den flotte arkitektur og indretning. Omdrejningspunktet er den skønne gårdhave, hvor citrontræer og blomster omkranser en mindre pool. 

Et ophold på Palais Sebban er et ophold i en lille oase af fred, samtidig med at du befinder dig midt i det hele. Fra hotellet tager det kun 5-10 min at gå til det centrale torv i medinaen (Djerna El Fna) samt Koutoubia-moskéen.

De 25 værelser er alle stilfuldt indrettet med moderne faciliteter som minibar, tv, aircondition m.v. Der er gratis trådløst internet på fællesområder (som dog ikke altid er lige stabilt).

Morgenbuffet serveres i restauranten, og man kan indtage sit måltid inde eller ude i gårdhaven. Om aftenen serveres lokale såvel som internationale retter, og i baren kan nydes en aperitif inden middagen. Grundet den centrale placering er du i gå-afstand til flere lokale restauranter, caféer m.v.
Læs mere her
Palais Sebban Les Jardins De La Medina
Se kort

Les Jardins De La Medina

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Med sine blot 36 værelser har Les Jardin De La Medina "sjæl" som en riad, der er den type indkvartering, de fleste forbinder med det autentiske Marrakech. Om ikke ligefrem en oase i ørkenen, så er hotellet et frodigt pusterum, midt i en hektisk handelsby. Det er her du ryster støvet af dig i luksuriøse omgivelser efter at have travet byen rundt en hel dag.

Poolområdet er omgivet af palmer og appelsintræer, og det er er herligt sted at snuppe sig en forfriskende dukkert eller slappe af med en god bog. I vintersæsonen er poolen i øvrigt opvarmet.

Værelserne er lyse og luftige. Nogle vender ud mod gårdhaven, andre mod poolen. Fælles for dem alle er de moderne faciliteter: Satellit TV, telefon, hårtørrer, air-condition, WiFi m.v.

Hotellet har eget spa og tilbyder en lang række wellness-behandlinger, massage, hammam, yoga m.v. På tagterrassen kan du sidde under pergolaen og nyde udsigten til Atlasbjergene i det fjerne.

Morgenmad serveres inde eller ude, alt afhængig af vejr og årstid. Du kan også vælge at spise morgenmad på værelset, hvis du foretrækker det.

Aftensmad kan indtages i hotellets egen restaurant, som serverer marokkanske og internationale retter. Menuen varierer alt efter sæson og kok Gamasse's inspiration. Du finder også et vinkort, som er større end flere andre steder i Marrakech, med såvel franske som marokkanske vine.

Hotellet modtog i 2017 et "Certificate of Excellence" af Hotels de Charme & Caractere, som anerkender nogle af de bedste boutique-hoteller i verden.

Læs mere her

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Marianne, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.