Essaouira og Marrakech

Marokko - Essaouira, Marrakech
 • To UNESCO-bevarede byer på én rejse
 • Essaouiras gamle havn og volde
 • Liv og markeder i Marrakech
 • Bo i en riad i den gamle bydel

Kystbyen Essaouira er med på UNESCOs verdensarvsliste, og tre dages ophold her giver rig mulighed til at opleve byens særegne charme. Bagefter venter 4 dage i Marrakech på en hyggelig riad i den gamle bydel.

Afrejse hver lørdag med direkte fly fra København

På denne uges rejse kombineres ophold i to af Marokkos kendte byer, Essaouira og Marrakech. 

Der flyves fra København til Marrakech, og herfra går turen ca. 190 km sydvest til kystbyen Essaouira. Essaouira er en charmerende fiskerby med ca. 60.000 indbyggere. Byens arkitektur og fæstning er opført på Unescos verdensarvliste, og inde bag de gamle bymure finder du markeder, boder og mange små butikker. Byen ligger ud til en bred sandstrand og her blæser ofte en god vind, hvorfor den også er populær blandt windsurfere. 

Efter 3 nætter i Essaouira går turen til Marrakech. Transporten foregår i bil med engelsktalende chauffør. Er du heldig kan du på denne strækning opleve de særegne geder der klatrer i træer, på jagt efter Argan træets bær. Chaufføren gør gerne et stop så der kan tages billeder.   

I storbyen Marrakech tilbringer du de sidste 4 nætter på en hyggelig riad, som ligger inde bag de gamle bymure (medina), ikke langt fra det centrale torv Djerna El Fna. 

På torvet er der altid liv, og her bliver man mødt med et væld af indtryk. Her er alt lige fra optrædende akrobater, historiefortællere og musikanter, til tandlæger der hiver tænder ud for lidende lokale. Torvet er samlingstedet for mange i Marrakech og er også udgangspunkt for guidede ture i medinaen. 

Når det er tid til at rejse hjem igen, afhenter chaufføren dig på hotellet og kører dig i lufthavnen, hvor du flyver fra Marrakech til København - mange oplevelser rigere.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Marokko

Essaouira, Marrakech

8 dage

fra kr. 8.025

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Essaouira Marrakech

Rejser til Essaouira

Essaouira er en kystby i den sydlige del af Marokko. Byen har ca. 60.000 indbyggere og bl.a. kendt for sin medina, som også er at finde på UNESCOs verdensnaturarvliste. Byen er populær at rejse til blandt turister i alle aldre og har en afslappet atmosfære. Unge kommer hertil for at surfe, da betingelserne med vind og vand er i top, og andre kommer her på ferie for at opleve byens smukke arkitektur, de kringlede gader i medinaen og den charmerende fiskerihavn.
Læs mere
Essaouira Marrakech

Rejser til Marrakech

I tidernes morgen fungerede Marrakech som karavanestop på handelsruterne gennem Sahara, og i dag er byen et af Nordafrikas mest populære rejsemål og et obligatorisk stop for jet-setters og blåstemplet af alverdens berømtheder. Marokkos politiske, åndelige og økonomiske centre ligger andetsteds, men landets næststørste by er lig med marokkansk kultur, hvor du i den historiske by kan smage på arabisk middelalder tilsat smag af arabisk Nordafrika og garneret med fransk kolonistemning.
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Essaouira - 3 nætter

Dar L'Oussia Le Medina Essaouira Thalassa Sea & Spa
Billigste hotelmulighed
Se kort

Dar L'Oussia

Beliggenhed: Marokko, Essaouira

Denne smukke riad, med det klassiske springvand i gårdhaven, ligger centralt i Essaouira ved indgangen til medinaen. Herfra er der kun en kort gåtur stranden, havnen, medinaen og souken (marked).

Fra tagterrassen, hvor morgenmaden oftest serveres, er der en smuk udsigt til havet. Alle værelser er simpelt, men smagfuldt indrettede og har tv, værdiboks og gratis Wi-Fi. Gæster kan indtage måltider i hotellets hyggelige restaurant med hvælvede lofter, hvor der serveres lokale og internationale retter, eller på terrassen under åben himmel i de varme måneder. Der tilbydes desuden hammam og diverse spa behandlinger.

Officiel hotelkategori: 4*

 

Læs mere her
Dar L'Oussia Le Medina Essaouira Thalassa Sea & Spa Madada Mogador
Se kort

Le Medina Essaouira Thalassa Sea & Spa

Beliggenhed: Marokko, Essaouira

Le Medina Essaouira Thalassa Sea & Spa ligger lige ud til stranden, og fra hotellet er der kun 5 minutters gang til den gamle bydel (medina), byens marked og den lille fiskerihavn.

Hotellets midte består af et indbydende poolområde omgivet af palmetræer og med solstole, der frit kan benyttes. Værelserne er alle moderne indrettet og har egen balkon eller terrasse, air-condition og tv. Fra værelserne er der udsigt til medinaen, poolen eller havet.

Hotellet har to barer og tre restauranter, som serverer internationale og marokkanske retter. Om eftermiddagen tilbydes bagværk og lækkerier i te-salonen La Scala, og om aftenen kan en cocktail nydes i den stilfulde M Club.

Derudover kan du forkæle dig selv med alle former for spa-behandlinger på Thalasso terapi-instituttet, som ligger i umiddelbar forbindelse med hotellet.

Officiel hotelkategori: 5*
Læs mere her
Le Medina Essaouira Thalassa Sea & Spa Madada Mogador Villa Maroc
Se kort

Madada Mogador

Beliggenhed: Marokko, Essaouira

Madada Mogador er en boutique riad, som ligger lige ved indgangen til den gamle bydel, i et roligt område.

Fra riaden er kun få minutters gang til både stranden, den gamle fiskerihavn samt byens centrale torv og marked. Tæt på finder du også caféer, restauranter, isbar m.v.  

Riaden har 7 komfortable værelser indrettet i moderne marokkansk stil. Fire af værelserne ligger på 1. sal, og tre af værelserne er på tagterrassen, hvorfra der er panoramaudsigt ud over Essaouira-bugten.

I stueetagen, under hvælvede lofter, ligger restauranten La Table by Madada, som serverer gode fiskeretter og andre lette måltider. Der tilbydes også madlavningskurser, for dem som gerne vil lære at lave tagine eller cous-cous på ægte marokkansk manér.

Som på de fleste mindre riads findes ikke elevator, så vær forberedt på nogle trapper.

Officiel hotelkategori: 4*

Læs mere her
Madada Mogador Villa Maroc
Se kort

Villa Maroc

Beliggenhed: Marokko, Essaouira

Lige ved indgangen til den gamle bydel ligger den charmerende riad Villa Maroc, som hævdes at være den første riad i Essaouira. 

Riaden er kun for voksne og under opholdet lægges vægt på komfort og god mad. Hver aften serveres hjemmelavede marokkanske specialiteter i den rustikke restaurant. Morgenmaden kan du vælge at få serveret på værelset eller på tagterrassen med udsigt til den gamle fiskerihavn. 

Villa Maroc har 21 lyse værelser, som alle er indrettet i traditionel stil. Nogle af værelserne har havudsigt. 

Fra riaden er du kun 100-200 m fra det hele: Byens gamle fæstning, som er på UNESCO´s verdensarvliste, medinaen, markeder, restauranter, stranden og den gamle fiskerihavn.

Villa Maroc har ingen pool, men alle gæster kan for ca. 200 kr. bestille en dag på søster-villaen "Les Jardins De Villa Maroc", som har en dejlig pool, og ligger lige uden for byen i et landligt område (ca. 10 min kørsel). For prisen får man transport tur/retur, frokost på stedet og ubegrænset adgang til pool og solstole.    

Officiel hotelkategori: 4*

Læs mere her

Marrakech - 4 nætter

Riad Bahia Salam Riad Chergui
Billigste hotelmulighed
Se kort

Riad Bahia Salam

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Riad Bahia Salam er en fredelig oase midt i byens centrum, kun få hundrede meter fra Djerna El Fna torvet og de mange souker. Riaden ligger ved en mindre hovedgade og er derfor nem at finde, og komme til/fra i bil, modsat visse andre steder i medinaen. Værelserne er indrettet i marokkansk stil med moderne komfort, som også inkluderer tv og air-condition. På taget af bygningen er en hyggelig terrasse med bar, hvor den daglige morgenmad serveres med udsigt til Atlasbjergene og Koutoubia Moskeens minaretter. På tagterrassen findes også en mindre pool med liggestole omkring, hvor man kan nyde solen eller slappe af under pergolaens skygge. Riaden har desuden spa, som tilbyder diverse krops- og ansigtsbehandlinger, og så er der gratis WiFi på fællesområderne. Bemærk at der ikke serveres alkohol på hotellet, men man er velkommen til selv at medbringe.

Officiel hotelkategori: 4*

Læs mere her
Riad Bahia Salam Riad Chergui Palais Dar Donab
Se kort

Riad Chergui

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Riad Chergui er en hyggelig og pæn riad i den gamle bydel, blot 10 minutters gang fra det centrale torv Djerna El Fna og Koutoubia moskeen. Ved ankomst bydes du velkommen med myntete og kager.

Alle 10 værelser er indrettet i moderne marokkansk stil og i lyse farver. Værelserne har air-condition og gratis trådløs internet. Der er TV i den fælles lounge, ikke på værelset. 

Nogle af værelserne har udsigt til poolen (45 kvm), som fremstår meget indbydende flankeret at store hvide søjler. I hjørnet findes desuden en lille poolbar, der serverer forfriskninger. 

På den rummelige tagterrasse findes hyggekroge og solstole, og herfra har du udsigt over medinaen og Atlasbjergene i det fjerne.

Riad Chergui har egen restaurant, som tilbyder lokale retter, der kan serveres i spisestuen eller på tagterrassen. Der er desuden mulighed for massage m.v.

Som på de fleste mindre riads findes ikke elevator. 

Officiel hotelkategori: 4*

Læs mere her
Riad Chergui Palais Dar Donab Riad Dar Alfarah
Se kort

Palais Dar Donab

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Kun en kort gåtur fra den centrale plads, Djerna El Fna, finder du Palais Dar Donab - en udsøgt og luksuriøs riad i et roligt område af medinaen. Fra det øjeblik du træder ind over dørtrinet, befinder du dig i en anden verden, i en smuk gårdhave. Swimmingpoolen ligger i midten, omkranset af citrontræer, og udgør et hyggeligt samlingspunkt, uanset om det er for at bade, sole sig, læse en bog eller indtage et let måltid.

På området findes også to terrasser, hvorfra man kan solbade i flere niveauer, med udsigt til Kotoubia moskéen og Atlas bjergene i det fjerne. 

Alle værelser er indrettet i marokkansk stil og er udstyret med TV, trådløst internet og air-condition. Nogle værelser har egen terrasse. 

Hotellets restaurant serverer både lokale og internationale retter og ligger ud til gårdhaven med direkte udsyn til poolen. I piano-baren kan nydes en aperitif inden middagen. 

Palais Dar Donab ligger desuden i gå-afstand fra Café Arabe, en kendt café og restaurant i Marrakech, som er et besøg værd. Her kan du nyde en drink eller et måltid på den hyggelige terrasse, hvor der er udsigt over byens tage.

Officiel hotelkategori: 4*


Læs mere her
Palais Dar Donab Riad Dar Alfarah Les Jardins De La Medina
Se kort

Riad Dar Alfarah

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Riad Dar Alfarah har 10 hyggeligt indrettede værelser og ligger centralt, blot 5-10 minutters gang fra Royal Palace og torvet i det jødiske område, Mellah.

Som på de fleste riads er værelserne få. Til gengæld har Riad Dar Alfarah større suiter, hvor man som familie kan bo samlet op til 5 voksne/børn.  

Værelserne er indrettet i moderne marokkansk stil og har air-condition, hårtørrer og WiFi (som dog ikke altid er lige stabilt). De har alle har udsigt til den indre gårdhave. Der findes også en mindre udendørs swimmingpool, som i vintersæsonen er overdækket.

Øverst findes tagterrasse med solstole og skygge- og hyggekroge. Her kan du også få serveret morgenmaden, på nær i de kølige vintermåneder.

Blot 200 m fra Riad Dar Alfarah findes caféer og restauranter, heriblandt Le Tanjia og Kosy Bar, som serverer lækre marokkanske og internationale retter.

Officiel hotelkategori: 4*

Læs mere her
Riad Dar Alfarah Les Jardins De La Medina
Se kort

Les Jardins De La Medina

Beliggenhed: Marokko, Marrakech

Med sine blot 36 værelser har Les Jardin De La Medina "sjæl" som en riad, der er den type indkvartering, de fleste forbinder med det autentiske Marrakech. Om ikke ligefrem en oase i ørkenen, så er hotellet et frodigt pusterum, midt i en hektisk handelsby. Det er her du ryster støvet af dig i luksuriøse omgivelser efter at have travet byen rundt en hel dag.

Poolområdet er omgivet af palmer og appelsintræer, og det er er herligt sted at snuppe sig en forfriskende dukkert eller slappe af med en god bog. I vintersæsonen er poolen i øvrigt opvarmet.

Værelserne er lyse og luftige. Nogle vender ud mod gårdhaven, andre mod poolen. Fælles for dem alle er de moderne faciliteter: Satellit TV, telefon, hårtørrer, air-condition, WiFi m.v.

Hotellet har eget spa og tilbyder en lang række wellness-behandlinger, massage, hammam, yoga m.v. På tagterrassen kan du sidde under pergolaen og nyde udsigten til Atlasbjergene i det fjerne.

Morgenmad serveres inde eller ude, alt afhængig af vejr og årstid. Du kan også vælge at spise morgenmad på værelset, hvis du foretrækker det.

Aftensmad kan indtages i hotellets egen restaurant, som serverer marokkanske og internationale retter. Menuen varierer alt efter sæson og kok Gamasse's inspiration. Du finder også et vinkort, som er større end flere andre steder i Marrakech, med såvel franske som marokkanske vine.

Hotellet modtog i 2017 et "Certificate of Excellence" af Hotels de Charme & Caractere, som anerkender nogle af de bedste boutique-hoteller i verden.

Officiel hotelkategori: 5*

Læs mere her
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.