Rejser til Bali

  • Rejsetid

    16 - 18 timer

  • Bedste årstid

    april - oktober

  • Tidsforskel

    +6/+7 timer

Bali kaldes gudernes ø, og der er noget om snakken. Her tror man på, at alt har en sjæl; træer, sten, dyr, klæder og afgrøder – ja, selv børn betragtes som små guder indtil deres 7. år. 

Naturen på Bali er umådelig frodig. På hver en bakke eller bjergside ses terrasser beplantet med ris, palmer, bambus og regnskov. De mægtige bjerge er stadig aktive vulkaner, der nærer og gøder jorden, og det tropiske klima sørger for masser af vand. Smukt er det ord, der bedst beskriver sceneriet på Bali. 

Når du tager på en rejse til Bali, passerer du gennem smukke landskaber, rismarker på terrasser i alverdens grønne nuancer. I de mange små landsbyer er befolkningen åben og gæstfri – præget af en gammel kultur, der stammer helt tilbage fra 900-tallet. Det ses den dag i dag ved de mange tempelceremonier, religiøse fester samt gennem den spændende og unikke kecak-dans. Du kan næste ikke undgå at støde på en balinesisk fest eller et farvestrålende optog, der giver et klart indtryk af, at hinduismen er et vigtigt element i den enkelte balinesers hverdag. Balineserne er smukke mennesker, der holder af smukke ting, hvilket tydeligt afspejles i hele deres kultur. 

Shopping på Bali

Der er mange gode shopping muligheder på Bali. I Kuta finder du alt lige fra de billigste ure, briller, fodtøj, smykker over kunsthåndværk, lædervarer og de mange surfer-butikker. Flere butikker har faste priser, men af og til, er de til at forhandle med. I Seminyak har flere udlændinge slået sig ned og åbnet små lækre specielforretninger med interiør, smykker samt designertøj, til priser der ligger langt under dem, vi kender herhjemme fra. Tager du på marked i Sukawati syd for Ubud skal du ”prutte” om prisen, men gør det med et smil, så når du længst. Men selv hvis du intet køber er området en seværdighed i sig selv.

Nusa Dua og Tanjung Benoa

Nusa Dua er et fredfyldt resort område kendt for sin lange dejlige badestrand og store flotte luksushoteller. Her kan du kombinere afslappede dage i vandkanten med udflugter til øens mange seværdigheder. Tanjung Benoa som ligger i forlængelse af Nusa Dua har også en dejlig hvid sandstrand og børnevenligt vand. Uden for dit hotel finder du masser af hyggelige restauranter og små butikker med lokalt kunsthåndværk. Der ligger også tre flotte golfbaner i området, og der er rig mulighed for at afprøve forskellige vandsportsaktiviteter.

Sanur - afslappet atmosfære

Sanur er et populært område blandt rejsende som sætter pris på en  god strand og en rolig og tilbagelænet atmosfære. Pladsen er ikke trang på den 5 kilometer lange sandstrand, og vandet er roligere her end ved mange af øens andre strande, da et koralrev ud for kysten bryder bølgerne. Nattelivet er ikke overvældende, men der mangler bestemt ikke gode restauranter og butikker i Sanur.

Kunstnerbyen Ubud

På en rejse til Bali må du ikke snyde dig selv for et besøg til kunstnerbyen Ubud. Her kan du opleve noget af den autenticitet og charme, som de mere besøgte steder sjældent formår at bevare. Ubud tiltrækker mange kreative sjæle og er kunstens og kulturens by med et stort udbud af museer, gallerier og kunsthåndværksteder. Ubud er omgivet af smukke ris-terrasser, beliggende på skråningerne af bjergene i det kuperede terræn.

Candidasa ved Lombok Strædet

Candidasa ligger på Balis østkyst og er et af de smukkeste områder på Bali – fra byen kan du se udover Lombok strædet, som ligger mellem Bali og Lombok og mod vest rejser de smukke bjerge sig. Samtidig er du tæt på mange af Balis historiske seværdigheder som bl.a. ”Pura Besakih” Moder Templet, King’s Palace i Amlapura og Tirta Gangga Water Palace. Endvidere er der mulighed for at trekke, rafte, dykke og snorkle i området. Øst Bali har rigtig meget at byde på! Det eneste du skal være opmærksom på er, at der ikke er de store muligheder ligge på stranden ved hotellerne i Candidasa. Det må endelig ikke afholde dig fra at tage til Candidasa - alle hoteller har store lækre swimming pools, som opvejer den manglende strand.

Lovina - sorte strande og delfiner

På Balis smukke nordkyst ligger byen Lovina, der er kendt for sine sorte strande og de springende delfiner. Omgivelserne minder langt fra om det til tider hektiske liv længere mod syd. Her går livet sin daglige gang, og for de fleste rejsende er det et dejligt pusterum at tage turen nordpå. Her kan du opleve de lokale og følge med i deres daglige gøremål. Selvom det tager ca. 3 timer at køre til Lovina, er det hele turen værd. Vejen byder på smukke risterrasser, grønne bjerge og imponerende vulkaner så langt øjet rækker.

Nusa Lembongan Island

Nusa Lembongan er en lille tropisk ø som ligger øst for Bali. Om aftenen kan du nyde en ubeskrivelig smuk stjernehimmel. Øen er ca. 4.5 km lang og 2.5 km bred. Fra Benoa Harbour tager det ca. 30-45 min. at sejle derud. Øen byder på strandliv, krystalklart vand og gode muligheder for at snorkle eller dykke under havets overflade blandt eventyrlige fisk, som synes at overgå hinanden i form og farver.

Jimbaran Bugten

Lige syd for den internationale lufthavn ligger Jimbaran bugten som en halvmåne. Jimbaran er specielt kendt for de mange fiskerestauranter på stranden, som varmt kan anbefales, og de farverige fiskerbåde. Havet er ikke nær så roligt som i Nusa Dua og Sanur, det skyldes at Jimbaran ligger direkte ud til det Indiske Ocean og ikke som i Nusa Dua og Sanur, der er beskyttede af et koralrev. Havet kan sammenlignes med vores Vesterhav.

Seminyak - spa og wellness

Seminyak ligger i forlængelse af Kuta Beach. Her finder du masser af gourmetrestauranter, hyggelige caféer, lækre interiør butikker, spændende butikker med lokale og udenlandske designere og sidst men ikke mindst et eksklusivt udvalg af spa- og wellness behandlinger.


Læs mere