Få et tilbud
tre heste uden for vindue kigger ind på veldækket bord hjemme hos anna og oli på færøerner

17 Spektakulære spisesteder

17 spektakulære spisesteder du ikke vil gå glip af

Når vi tænker på vores livs bedste måltid, hvad tænker vi så på? Er det udelukkende grundsmage af surt, sødt, salt, bittert og umami? Eller er det i højere grad helheden af sanseindtryk, atmosfære, selskab og omgivelser, der indprenter sig i vores hukommelse?

Vi tror på det sidste.

Her følger et udpluk af verdens mest spektakulære spisesteder, hvor mad og omgivelser forenes i en opløftende symbiose.

Velbekomme!

restaurant-Le Manoir aux Quat’Saisons-a-belmont-hotel i england

#17 Le Manoir aux Quat’ Saisons, A Belmond Hotel, Great Milton, England

Indrømmet. En britisk have ude på landet lyder ikke sindsoprivende spektakulært. Men når først du dufter den enorme haves lavendel og blomster, fornemmer roen og mærker stedets historiske ånd, vil du også kalde Le Manoir aux Quat’Saisons for spektakulær. Især når du smager chefkok Raymond Blanc og hans protegé Luke Selbys sofistikerede, holistiske kreationer baseret på sæsonens bedste lokale råvarer. Le Manoir aux Quat’Saisons har haft to Michelin-stjerner siden 1984.

kroatien-dubrovnik-restaurant-BOWA-web

#16 BOWA, Dubrovnik, Kroatien

Med båd gennem den kroatiske skærgård føres du til en lille afsides bugt på ø Šipan. Og her skal du spise det bedste fra Adriaterhavet på den familiedrevne restaurant BOWA. Restauranten er i et gammelt saltlager omgivet af figen- og oliventræer helt ud til vandet. Alt, du spiser, kommer fra en radius af 50 km fra dit bord, og du forkæles med østers, dagens fangst af tun og sværdfisk, olivenolie fra øen og grønt fra restaurantens køkkenhave. Du er velkommen til at tage en dukkert mellem retterne.

restaurant the grotto under klippe i thailand

#15 The Grotto, Rayavadee Resort, Thailand

De ældgamle kalkstensklipper i Phang Nga-bugten udgør de smukke rammer for et uforglemmeligt måltid på Rayavadees strandrestaurant med det sigende navn The Grotto. Spis frokost i ly for solen under grotten og træerne, eller kom her til aften, hvor solen går ned over bugtens klipper i tusmørkets farvespil.

tjener går blandt borde i undervandsreataurant klart turkis vand

#14 Ithaa Undersea Restaurant, Conrad Maldives Rangali Island

Fem meter under havets overf lade venter dig en helt spektakulær oplevelse på verdens første undervandsrestaurant, Ithaa Undersea Restaurant. Det siger næsten sig selv, men at spise med panoramisk udsigt til Maldivernes helt klare hav, hvor koraller blomstrer, og revhajer, rokker og fisk i regnbuens farver svømmer forbi, er ren magi.

restaurant Klein JAN i sydafrika

#13 Klein JAN, Tswalu Kalahari, Sydafrika

Midt ude i Tswalus uspolerede ingenting, hvor du ellers kun forventer at møde områdets vilde heste, giraffer og leoparder, ligger et lille undseeligt hus med bliktag. Men tag ikke fejl. For lige om hjørnet venter små hemmeligheder og den smukkeste restaurant med et tag af rå sten, hvor den sydafrikanske Michelin-kok Jan Hendrik van der Westhuizen fortolker sit hjemlands kultur og råvarer i udsøgte serveringer frit ud til Tswalus øde land skaber. Er du heldig, får du lov til at smage den sjældne, men guddommelige kalahariske trøffel n’abbas.

Foto: HanruMaraisPhotography

spis unders tjernerne i agafay ørkenen. marokko

#12 Amanjena, Agafay-ørkenen, Marokko

I læ af Atlasbjergene bliver du på kamelryg ført gennem Agafay-ørkenens ødelandskaber til dit private beduintelt. Mens mørket lægger sig som en tung dyne over ørkenen, og stjernerne begynder at funkle, skal du her nyde et traditionelt berbisk måltid tilberedt i tagine over levende ild.

restaurant iris i norge

#11 Iris the Restaurant, Rosendal, Norge

Midt i Hardangerfjorden glimter en sølvgrå ellipseformet stålkonstruktion. Et arkitektonisk værk, der både fremstår fremmedgjort og i symbiose med omgivelserne af skov, vand og bjerge. Du kan kun ankomme hertil med båd og inviteres indenfor i et rum under og over havets overflade med enorme glaspartier og kuraterede objekter, der alle er forankret i omgivelserne. Danske Anika Madsen er chefkok, og hun udfolder i løbet af menuens 18 retter det bedste af Norges bæredygtige råvarer fra fjorde og bjerge på sublim vis med indslag som blæksprutte tagliatelle, mycelium, alger, tang og rogn.

Foto: Tobias Lamberg Torjusen
Arkitektur: Kvorning

Restaurant The Rock Zanzibar

#10 The Rock, Zanzibar, Tanzania

Lidt ud for den idylliske sydøstlige kyst på Zanzibar står en ensom, lille klippe i havet. Men det er en ganske særlig klippe, for den huser den spektakulære restaurant med det oplagte navn, The Rock!

Ved lavvande kan du med bare fødder gå til restauranten, og når vandet står lidt højere bliver du ført over i en lille robåd. Historisk set udgjorde klippen en vigtig udkigspost for Michamvis lokale fiskere, men tilbyder i dag tilbyde en helstøbt madoplevelse med en passioneret forkærlighed til det italienske køkken og det bedste fra havets skattekammer. Den største oplevelse er dog at spise på klippen under den åbne himmel med Det Indiske Ocean så langt øjet rækker!

Restaurant Black Ginger Thailand

#9 Black Ginger, Phuket, Thailand

På designerhotellet The Slate 5* føres du gennem en smal sti flankeret af lysende sølvskjolde til en sø omgivet af jungle. I mørket anes konturerne af det traditionelle nordthailandske palæ på den modsatte side af bredden. Langsomt nærmer en tømmerflåde sig med levende fakler for at fragte dig over en lille sø med åkander til en storslået madoplevelse på restauranten Black Ginger. Med en intens forening af industrielt design, levende lys og historiske elementer fra Ayudhaya-perioden findes her en enestående atmosfære. I disse stemningsfulde omgivelser præsenterer Black Gingers chefkok, Anongrat Meklai, en række dybe, farverige smagsuniverser fra det autentiske thailandske køkken.  

Black Ginger blev fremhævet af Michelin-guiden i 2020 og 2021.

Restaurant Crab shack Maldiverne

#8 Crab Shack, Finolhu, Baa atol, Maldiverne

Ved det farverige koralrev for enden af den lange sandrevle på øen Finolhu venter en lille undselig, palmetækket åben restaurant. Med sine lyse træmøbler plantet direkte i det pudderbløde sand og sin afslappede atmosfære ligner det måske ikke alverden. Men tag ikke fejl –  her venter et mageløst måltid!

Den charmerende og rustikke strandrestaurant Crab Shack er en del af Finolhu 5* – et luksuriøst resort med eksklusiv bohemestemning – og byder i sine yderst behagelige rammer på alt fra delikate mango-papaya salater til piri-piri kylling og fantastiske skaldyrsanretninger. Det er sand balsam for sjælen at sidde her med bare fødder og udsigt til den blå lagune med et glas køligt rosé, mens man nyder de enkle, men smagfulde retter.

Restaurant Anna og òli på Færøerne

#7 Heimablídni hos Anna og Óli,Velbastaður, Færøerne

Oplev Færøernes traditions­rige Heimablídni (*hjemlig gæstfrihed) hos Anna og Óli deres i private hjem med en formidabel udsigt til hav og fjeld i Hestfjorden. Óli fortæller underholdende og gribende historier fra sin families liv som bønder gennem ni genera­tioner, mens Anna serverer bl.a. deres egne fritgående lam og den berømte færøske laks.

Restaurant Huset på Svalbard

#6 Huset, Longyearbyen, Svalbard

Longyearbyen er verdens nordligste by, og i en historisk bygning fra 1951 spiser du her –  midt i Svalbards barske og betagende natur – på en af Norges allerbedste restauranter. Lokale jægere, fangere, fiskere og naturkyndige bidrager alle til, at du på Huset får uudslettelige smagsprøver på Svalbards skiftende sæsoner.

Crater lodge Tanzania

#5 Crater Lodge, Ngorongoro, Tanzanias

Den næsten tre millioner år gamle Ngorongoro-caldera er et af Tanzanias, hvis ikke verdens, smukkeste naturområder – og du kan sidde lige her og spise med udsigt ned til det frodige krater, hvor sorte næsehorn, elefanter, løver og flamingoer bor side om side.

Soneva Kiri i Thialand

#4 Soneva Kiri, Koh Kood, Thailand

Nyd et måltid højt hævet over Thailandbugten og Koh Koods ældgamle regnskove i en åben ”kapsel” af flettet bambus. Tjenerne bringer dine gourmetanretninger og vine via svævebane gennem junglen!

Restaurant H2O på Maldiverne

#3 H20 – You & Me, Raa atoll, Maldiverne

Den italienske Michelin-kok Andrea Berton udfolder sine gastronomiske kreationer med udsigt til Maldivernes farverige undervandsverden på H20! Måske er du heldig at skåle i champagne med en djævlerokke, skildpadde eller en grå revhaj, der svømmer forbi de enorme glaspartier i det turkisblå hav…

Restaurant Ali Barbours cave i Kenya

#2 Ali Barbours Cave, Mombasa, Kenya

En mere end 100.000 år gamle grotte danner de elegante og intime rammer for en fantastisk oplevelse under åben himmel 10 meter under jordoverfladen. Grotten er en del af et milelangt underjordisk grottekompleks, der går helt fra kysten og dybt ind i indlandet. Om aftenen flakker lyset fra stearinlysene helt magisk på de bare stenvægge, mens grottens naturlige åbning indrammer himlens funklende stjerner. 

Restaurant Under i Norge

#1 Under, Lindesnes, Norge

Halvt nedsunket i det iskolde hav ved Lindenes i det sydligste af Norges kystlinje, bryder Unders 34 meter lange monolitform af beton bølgerne, der slår hårdt ind mod klippekysten. Hernede, 5,5 meter under havets overflade, venter et enormt vindue ud til havbunden, der giver gæsterne en dyb forbindelse til den mangfoldighed af liv, som den danske chefkok Nicolai Ellitsgaard koncentrerer i rene og enestående smagsudtryk.

Under er Europas første undervandsrestaurant, og er tegnet af Norges internationalt anerkendte arkitekt- og designbureau Snøhetta. Restauranten huser også et marinebiologisk forskningscenter, mens den rå betonoverflade med tiden vil danne et kunstigt rev og hjemsted for tang og muslinger. Under lever til fulde op til af sin dobbelte betydning som et under under havets overflade.

vores rejseekspert Birgitte Profil Rejser

Blev du sulten?

Tag en snak med én af vores rejseeksperter og få skræddersyet dit næste rejseeventyr, hvor du kommer hjem med en spektakulær madoplevelse i bagagen.

Spektakulære spisesteder

Featured Image