Få et tilbud

Rejsevejledning: Bali og Indonesien Værd at vide før din afrejse

Hvad skal du vide før din rejse til Bali og Indonesien?

Ankomst
Har du bestilt transport til hotellet vil du ved ankomst blive mødt af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med enten ”Profil Rejser” eller dit/dine navn(e).

Check in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før, og værelset ikke er klart, kan bagagen opbevares i receptionen.

Hjemrejse
Har du bestilt transport til lufthavnen vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Normalt har du værelset til sidst på formiddagen. Har du afrejse om aftenen og ønsker at beholde værelset, kan du betale for dette hjemmefra. Alternativ kan du spørge på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Hvilke pas og visum regler gælder ved rejser til Indonesien?
Se pas- og visumregler på din rejseplan.

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for visum, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Skal man vaccineres inden man rejser til Indonesien?
Inden rejsen bør du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer. Vi anbefaler i øvrigt, at du kontakter egen læge eller søger oplysninger på: www.rejseklinikken.dk

Har jeg brug for en rejseforsikring?
Ja! Selv om du er på ferie, kan du blive syg, eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp.

Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.

Profil Rejser samarbejder med Gouda Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Hvad er tidsforskellen mellem Danmark og Indonesien?
Tidsforskellen mellem Danmark og Bali varierer alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid.
Sommer: +6 timer / Vinter: +7 timer.

Hvordan er påklædningen i Indonesien og på Bali?
Balineserne går for os meget afslappet klædt, men reelt gør de meget for at have en pæn fremtræden og være velklædt.

Shorts (ikke for korte), sommerkjoler, T-shirts og ærmeløse bluser kan for det meste anvendes, men vær opmærksom på beklædningen, når templer og helligdomme besøges. Her forlanges det, at tøjet dækker skuldre og knæ, og beklædningen må ikke være stødende.

Det vil også være en god idé at medbringe en trøje til evt. kølige aftener og til at ”beskytte sig mod” aircondition. Ellers er det sommertøj, som skal pakkes.

Hvilken valuta bruger man i Indonesien og kan jeg bruge kreditkort?
Den lokale valuta hedder Indonesiske Rupiah (IDR). Valuta kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse.

Danske kroner kan være svære at få vekslet, så det anbefales at der medbringes US-dollars eller Euro som så veksles til lokal valuta. Der kan hæves og veksles penge i lufthavnen eller i hæveautomater. Ligeledes kan kreditkort benyttes på de fleste hoteller samt større restauranter og forretninger.

Gives der drikkepenge i Indonesien?
I Indonesien er det almindeligt og god skik, at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren osv. Dog kun, hvis du er tilfreds med servicen.

Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på 500-1.000 IDR. På restauranter og barer lægges typisk 5-10% oven på regningen.

Kan jeg bruge min oplader?
Indonesien har 230 volt som i Danmark. Flere steder er det også samme type stik som i Danmark, men da der findes flere forskellige typer stik, tilrådes det at medbringe et adaptersæt med varierende valgmuligheder.

Kan man drikke vandet fra hanen i Indonesien?
For at være på den sikre side anbefaler vi, du kun drikker vand på flaske og ikke fra hanen.