Q&A om Star Clipper med Peter

Til daglig sætter Peter Rasmussen som direktør kursen for Profil Rejser, men som både fagmand og eventyrer har han selvfølgelig også testet Star Clippers skibe.
Hør hvad han fortæller om sin sejlads rundt i Caribien med sin datter her.

Strand i Caribien

Peter, du har jo sejlet på de syv verdenshave med nogle af verdens bedste og mest luksuriøse rederier. Hvad tiltrak dig særligt ved Star Clippers?

Kort fortalt så var det drømmen om at få en ægte sejloplevelse. Og det fik vi til fulde. Det føltes næsten som at sejle med sit helt eget sejlskib. Det var selvfølgelig også for at kunne forlade vinterkulden derhjemme for en stund og få lidt sol og varme på Caribiens fantastiske strande.

Hvad er den største forskel mellem et traditionelt krydstogt og et med Star Clippers?

Af de 14 toprederier jeg har sejlet med i hele verden er der intet, der tilnærmelsesvis minder om, den sejloplevelse jeg havde med Star Clipper. Det var helt unikt at have den kontakt til havet, skibet og besætningen ombord, og noget som kun findes på disse fascinerende sejlskibe. Det tror jeg også enhver sejler vil være enig med mig i – de to par jeg mødte, der hver havde sejlet 20 og 28 gange med Star Clipper var i hvert fald.

Star Flyer kahyt

Hvordan var din kahyt, og gyngede det egentligt?

Vi havde alt, hvad vi kunne ønske os i vores kahyt. Wi-Fi, fjernsyn, badeværelse og toilet. Og der blev kælet for hver en detalje ligesom på et hvert andet krydstogt.
Men alligevel har jeg aldrig brugt så lidt tid i min kahyt. Hvert et øjeblik nød jeg bare at være på dækket og følge skibet sejle helt tæt langs de mange tropiske kyster vi kom forbi.
Og nej, det gyngende faktisk ikke mere end andre skibe. Heldigvis!

Hvordan så en typisk dag ud på hav og land?

Hver dag blev vi sejlet ind til stranden på nye øer. Den ene smukkere end den anden. Heriblandt St. Kitts, Anguila og Norman Island, der – helt forståeligt – inspirerede Robert Louis Stevenson til at skrive sin berømte roman ”Skatteøen”. Flere af øerne bød også på muligheden for at opleve dele af Caribiens kultur og historie med blandt andet romsmagninger og små udflugter. Vi nænnede dog ikke at forlade strandene – vi var jo på ferie… Ombord var der helt afslappet. Og folk nød virkelig bare at glide afsted i bølgerne. Indimellem var der også en række festlige indslag som calypso-koncerter og muligheden for at klatre op i den 20 meter høje mast. Alt sammen med til at understrege den helt særlige caribiske og maritime stemning.

Solnedgang i Caribien

Sidste spørgsmål: Skal du afsted igen?

Afgjort: Ja! Næste gang vil jeg sejle rundt i det græske øhav, og opleve nogle af de perler, som de store skibe ikke kan nå ind til.

Søg

Få et tilbud

70 200 100

Man - Fre: 9:00 - 17:00

KONTAKTOPLYSNINGER

Forespørgsel