De norske fjorde og Nordkap med dansk rejseleder

Norge - Bergen, Geiranger, Tromsø, Ålesund, Nordkap

 • Overflødighedshorn af oplevelser langs Norges smukke vestkyst
 • Dybblå fjorde, buldrende vandfald, gletsjere og midnatssol
 • Verdens smukkeste fjord, Geiranger og Lofotens uberørte naturskønhed
 • Ved rejse i balkonkahyt er "Alt Inklusiv" drikkevarepakken inkluderet

Sommerkrydstogt fra København op langs Norges vestkyst, hvor vi krydser Polarcirklen, besøger UNESCO bevarede smukke fjorde, maleriske kystbyer, naturskønne Lofoten og midnatssolens rige, Nordkap.

Dette krydstogt byder på et overflødighedshorn af oplevelser langs Norges smukke vestkyst, der om sommeren er badet i midnatsolens vidunderlige skær. Her hersker en nostalgisk stemning blandt de små samfund, som på magisk vis klamrer sig fast til de stejle fjeldsider, der falder direkte ned i de dybblå, norske fjorde. En naturskønhed, som ikke findes lige andet sted i verden, venter os, og dette vil med garanti være et mindeværdigt krydstogt for livet.

Krydstogtet foregår med Norwegian Star, og undervejs vil vores danske rejseleder arrangere en lille byvandring eller tur i nogle af de havne, vi kommer til. Deltagelse i disse byvandringer er naturligvis gratis, men evt. bus og entrébilletter er ikke inkluderet.

Download hele rejseprogrammet med priser her

Rejsen gennemføres med dansk rejseleder ved min. 20 og maks. 30 deltagere.

Forbehold og ændringer:
Der tages forbehold for ændringer i programmet. I samarbejde med vores lokale samarbejdspartnere tilstræber vi altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men udefrakommende faktorer kan medføre ændringer, og programpunkter kan risikere at udgå. Ved eventuelle ændringer fremsendes et opdateret program, straks efter disse er foretaget.

Depositum pr. person er 25 % af rejsens pris, som skal indbetales ved bestilling af rejsen. Restbeløb betales 90 dage før afrejsen. I øvrigt henvises til vores generelle betingelser på www.profil-rejser.dk

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN

Norge

Bergen, Geiranger, Tromsø, Ålesund, Nordkap

14 nætter / 15 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Dagsprogram

Dag 1 - 2
Check in på skibet og afsejling
Dag 3 - 3
Geiranger og Hellesylt
Dag 4 - 4
Ålesund
Dag 5 - 6
Trondheim og dag på havet
Dag 7 - 7
Leknes, Lofoten
Dag 8 - 8
Tromsø
Dag 9 - 9
Hammerfest
Dag 10 - 11
Nordkap, Honningvåg og dag på havet
Dag 12 - 12
Molde
Dag 13 - 15
Bergen og dag på havet

Dag 1 - 2

Check in på skibet og afsejling

Dag 1: København
Check in, velkomstmøde og afsejling fra København kl. 17:00. 

Midt på eftermiddagen mødes vi på kajen i København. Efter check in vil rejselederen holde et velkomstmøde og orientere lidt om dagsprogrammet for de næste par uger. Sidst på eftermiddagen lægges der fra kaj, og kursen sættes mod den norske kyst.

Dag 2: På havet
Vi lærer skibet lidt bedre at kende Afsejling kl. 10:30.

Hele dagen er til fri disposition, men efter morgenmaden, er mulig at tage med rejselederen på en lille skibsrundvisning i de områder som er tilgængelige for os gæster, så vi får et overblik over skibet og dets mange muligheder for underholdning og aktiviteter.


Læs mere

Dag 3 - 3

Geiranger og Hellesylt

Heldags udflugt til Herdalssetra og de norske fjelde (tilkøb) Ankomst kl. 07:00 – Afsejling kl. 15.00

De morgenfriske kan i dag nyde udsigten og den smukke indsejling til Geiranger Fjord, der er kendt som juvelen blandt de norske fjorde. Geiranger Fjord er unik og utroligt smuk, og med sit karakteristiske S-formede, høje vandfald og ødegårde er den og det omkringliggende fjordlandskab med rette optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Brug tiden på egen hånd i de hyggelige omgivelser eller udforsk Norges fantastiske natur med vores rejseleder på en skøn udflugt til det idylliske Herdalssetra. Her holdes gamle norske traditioner i live med ostefremstilling af brun og hvid gedeost og produktion af gedemælkskarameller. Vores besøg er en tur tilbage i tiden hvor der også bliver mulighed for at smage på nogle af de færdige produkter og naturligvis har vi tid til at nyde de smukke omgivelser med grønklædte bjergene, gamle bosættelser som kan dateres tilbage til vikingetiden, floder og søer.
Frokosten nyder vi undervejs inden turen går tilbage til skibet i Geiranger.


Læs mere

Dag 4 - 4

Ålesund

Byvandring i Ålesund – Jugendstil og arkitektoniske perler Ankomst kl. 09:00 – Afsejling kl. 17:00.

Ved indsejlingen til Ålesund i de tidlige morgentimer passerer vi fugleøen Runde, der hvert år invaderes af en halv million havfugle. Op mod 300 forskellige fuglearter er blevet registreret her, men Runde er mest kendt for sinde søpapegøjer.
Kystbyen Ålesund, beliggende midt i et naturskønt område og ved indgangen til den verdensberømte Geirangerfjord, er omringet af en lille skærgård, der strækker sig ud i havet. Ålesund har en af verdens største eksporthavne for klipfisk, og byen er også internationalt kendt for sin særprægede arkitektur i jugendstil med tårne, spir og fantasifulde ornamenter på husfacaderne. Folk kommer fra nær og fjern for at se den smukke Art Nouveau arkitektur i centrum af Ålesund, som er resultatet af den katastrofale by-brand i 1904, da hele den centrale bydel blev lagt øde. Arkitekterne, som deltog i genopbygningen, var unge, norske og inspireret af datidens moderne byggestil fra ind- og udland. Derfor har byen en unik plads i norsk arkitekturhistorie og er med i et europæisk netværk for Art Nouveau sammen med andre byer, som Glasgow, Nancy, Wien, Barcelona, Bruxelles og Riga.
Rejselederen vil tage jer med på en tur gennem byens brostensbelagte gader, hvor vi bl.a. oplever den farverige arkitektur, den idylliske fiskehavn og den gamle bydel. Vi besøger også Giske Kirken, bygget i 1135 som privat kapel for adelsfamilien Giske. Kirken er i dag Norges eneste marmorkirke. Er kirken lukket ser vi den kun udefra.

Læs mere

Dag 5 - 6

Trondheim og dag på havet

Dag 5: Trondheim
Eventyr på egen hånd i den historiske gamle by. Ankomst kl. 10:00 – Afsejling kl. 20:00.

Trondheim er Norges tredje største by og efter norsk målestok en storby med over 170.000 indbyggere. 
Alligevel har byen formået at bevare meget af en lille bys charme og atmosfære. Trondheim er dog også en by fyldt med kontraster. Her finder man klosterruiner, imponerende træbygninger og farverige husrækker på bryggen samt den smukke by-bro fra 1861. 
Opholdet i Trondheim er på egen hånd og en tur gennem byens gader er en rejse gennem en 1000-årig historie. Gå fx fra kajen op til Stiftsgården, den kongelige residens i Trondheim og fortsæt til byens centrale torv, der domineres af byens grundlægger, Viking Kong Olav Tryggvason. Herfra kan så fortsættes til den store katedral, Nidarosdomen, og kryds den gamle bybro, Lykkeporten, til området, der kaldes Bakklandet. 
Oprindeligt var dette den industrielle del af byen, men man har formået at bevare den gamle træarkitektur og de gamle fabrikker er blevet renoveret til ønskeboliger, omgivet af små specialbutikker, gourmetrestauranter og hyggelige caféer, hvor man kan nyde en forfriskning og en god frokost. Det er også her, man finder verdens eneste cykel-elevator.

Dag 6: På havet


Det er i dag at vi krydser polarcirklen, som markerer polarområdets sydlige ende. På turen langs Norges vestkyst har vi chancen for at se hvaler. Kaskelothvalen er den mest almindelige i sommersæsonen. De kommer til området for at spise fisk og blæksprutter, som havet her er rigt på, men vi kan også være heldige at se pukkel- og grindehvaler, delfiner og spækhuggere. Så tag kikkerten med og hold øjnene åbne og kameraet klar!


Læs mere

Dag 7 - 7

Leknes, Lofoten

Eventyr på egen hånd eller deltagelse på en af skibets udflugter. Ankomst kl. 08:00 – afsejling kl. 17:00.

I dag ankommer vi til den isolerede øgruppe, Lofoten, som vel nok har en af Norges mest betagende, smukke og vilde natur med stejle, grønklædte klipper, som er så karakteristiske for det uberørte landskab. Størstedelen af befolkningen på Lofoten beskæftiger sig med fiskeri og overalt i landskabet er det da også muligt at se stativer med torsk, som hænger til tørre. Dagen i dag er på egen hånd, hvor tiden kan bruges i den friske luft med en gåtur på en af de afmærkede vandrestier, en cykeltur eller på en af skibets udflugter rundt på Lofoten.Læs mere

Dag 8 - 8

Tromsø

Byrundtur inkl. Ishavskatedralen og Polar Museet (tilkøb) Ankomst kl. 08:00 – afsejling kl. 17:00.

Efter en formiddag med udsigt til den norske kyst mod styrbord lægger vi i dag til i Tromsø, der er smukt beliggende omgivet af fjelde, fjorde og klippeøer. Den arktiske hovedstad, som ligger bare 350 km nord for polarcirklen, er en levende og smuk by med kultur og historie i overflod. Tromsø centrum udgør den største by bygget i træ nord for Trondheim. Byen har mange bygninger bygget i neoklassisk arkitektur, samt mange smukke og mindre smukke bygninger fra senere perioder. Der er adskillige attraktioner i gåafstand fra bymidten, og andre bare en kort bustur derfra.

Dagens tilkøbsudflugt byder på en byrundtur som bl.a. også inkludere et i byens mest kende landemærke, Ishavskatedralen, som blev opført i 1965 kan også anbefales. Katedralen hedder egentligt Tromsødalens Kirke, men har fået tilnavnet Ishavskatedralen efter sin karakteristiske arkitektur inspireret af de nordnorske sneklædte bjerge. Vi besøger også det interessante Polar Museum – et af landets 10 mest interessante museer med spændende udstillinger om ishavsfiskeri og polarforskere.Læs mere

Dag 9 - 9

Hammerfest

Hele dagen til egen disposition i Nordnorges ældste by. Ankomst kl. 08:00 – afsejling kl. 17:00.

I dag ankommer vi til Nordnorges ældste og en af verdens nordligste byer, Hammerfest. Byen ligger nord for 70° nordlig breddegrad i skærgården ud mod Norskehavet og ernærede sig tidligere ved fiskeri og fiskeforarbejdning. Hammerfest er stadig en fiskerby, men byens rigdom kommer i dag fra naturgas som strømmer ind fra Snøhvit-feltet i Barentshavet. Besøget i Hammerfest giver et spændende indblik i livet, stemningen og hverdagen i en mindre by nord for polarcirklen, hvor der om sommeren aldrig bliver mørkt. Undervejs lægger vi vejen forbi det lille Isbjørnemuseum, der beretter om livet på de arktiske breddegrader. Entré er ikke inkluderet.

Læs mere

Dag 10 - 11

Nordkap, Honningvåg og dag på havet

Dag 10
Udflugt på Magerøy og til Nordkapplateauet (tilkøb) Ankomst kl. 08:00 – afsejling kl. 20:00.

Denne eftermiddag ankommer vi til den lille by, Honningvåg, der ligger 35 kilometer syd for Nordkap på øen Magerøy. Skibet kan ikke gå helt ind i havnen, så i dag ligger vi for anker og sejler det sidste stykke til land i mindre både. Øens navn stammer fra det samiske ord for en stejl og gold kyst, Máhkarávju. De vigtigste indtægtskilder stammer fra fiskeri og turisme.
Dagens udflugt med rejseleder er en rejse i et kontrastfyldt ”land”. Om sommeren er her 24 timers dagslys og midnatssol, mens der om vinteren er mørketid og nordlys. Her er små, idylliske fiskerlejer og ”storbyen” Honningsvåg, golde klippekyster og øde fjelde samt det majestætiske Nordkapplateau, som gennem flere hundrede år har tiltrukket opdagelsesrejsende, kendte, kongelige og turister fra hele verden. Det stejle klippefjeld rager 307 meter over ishavet og markerer toppen for det europæiske fastland.


Dag 11: På havet
Aktiviteter, shows og afslapning på egen hånd.

Kursen er sat mod det centrale Norge og langs kysten er der mulighed for at benytte sig af nogle af skibets mange faciliteter. Tag en tur i motionsrummet, hør et foredrag, få en gang selvforkælelse i skibets spa, gå på dækket og hold udkig efter nogle af havets kæmper, slap af med en god bog, gå i teateret og nyd servicen ombord.

Læs mere

Dag 12 - 12

Molde

Hele dagen på egen hånd i ”Rosernes By”. Ankomst kl. 10.00 – afsejling kl. 18.00.

Midt mellem turistattraktionerne Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsvejen ligger den maleriske fjordby, Molde. Byen ligger i Romsdalsfjorden og er kendt for sine smukke omgivelser og fantastiske udsigt samt mange rosenhaver, der ligeledes har givet Molde tilnavnet ”Rosernes By”. 
Vi går en tur i den lille kystby og nyder de smukke omgivelser, men der er også mulighed for at tage med på en af skibet udflugter.

Læs mere

Dag 13 - 15

Bergen og dag på havet

Dag 13: Bergen
Byvandring blandt UNCESCO kulturarv i Bergen. Ankomst kl. 09:00 – afsejling kl. 19:.00.

Tidligt om morgenen begynder vi indsejlingen til Bergen, Norges andenstørste by og en af landets mest besøgte. Beliggenheden ved indgangen til Norges mange smukke og dybe fjorde har givet Bergen tilnavnet ”Porten til Fjordene”. Bergen blev grundlagt i 1070 og var Norges hovedstad i middelalderen og en udpost for Østersøens magtfulde Hansaforbund i 1300-tallet. På den tid var byens havneområde, Bryggen, et travlt handelscenter. Bryggen er i dag mest kendt for sin prægtige samling af træbygninger, tidligere pakhuse og herberger, der i dag er hjemsted for butikker med kunsthåndværk, caféer og det interessante Bryggens Museum. Bryggen er på UNESCOs liste over bevaringsværdig kulturarv. I dag tager rejselederen jer med på en lille byvandring til Bryggen. Her vil man have tid til at gå lidt rundt på egen hånd, inden vi fortsætter til det nærliggende fisketorv, hvor der handles med norske delikatesser og alt godt fra havet fra nattens fangst. Overfor findes et andet lille marked, hvor det er muligt at købe diverse souvenirs. Herefter går vi de ca. 150 meter til Fløibanen, der er en af Norges mest kendte turistattraktioner. Her bringer et lille tog os op i 320 meters højde, og i godt vejr kan vi nyde den smukke udsigt over byen til indsejlingen og fjordene, som omkranser Bergen. På toppen finder vi ligeledes en smuk natur og flere vandreruter. 

Dag 14: På havet
Kurs mod København, afrejsemøde samt aktiviteter, shows og afslapning på egen hånd.

Et begivenhedsrigt krydstogt med enestående naturoplevelser er ved at nå sin afslutning, men i dag er der mulighed for at nyde godt af skibets mange faciliteter og gode service, mens vi samtidig har tid til at fordøje de mange nye indtryk. Rejselederen vil ligeledes holde et afrejsemøde med praktiske ting omkring check ud osv. og er naturligvis gerne behjælpelig med at arrangere transport fra krydstogtsterminalen, hvis dette måtte ønskes.

Dag 15: Ankomst til København
Efter en begivenhedsrig rejse ankommer vi i dag til København og efter morgenmad er det tid at forlade krydstogtskibet og sætte kursen hjemad.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Heidi, Louise, Kristine, Helle, Anna, Henrik, Uffe

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.