Norske kystbyer og De Britiske Øer - med dansk rejseleder

 • Oplev Oslo, Kristiansand og Stavanger langs Norges kyst
 • Shetlandsøernes grønne vidder
 • Det skotske højland og middelalderstemning i Edinburgh
 • Den uberørte natur på Isle og Skye
Unikt forårskrydstogt via Oslo og nogle af Norges øvrige kystbyer til Shetlandsøernes grønne vidder, det smukke skotske højland, uberørt natur på klippeøen Isle of Skye og middelalderstemning i Edinburgh.
Krydstogtet foregår med skibet MS Zuiderdam, som byder på et udvalg af gode restauranter og et højt serviceniveau. Her er ligeledes flere barer, et varieret underholdningsprogram og aktivitetsmuligheder for store som små. Alle måltider, snacks, vand, kaffe/te og juice, aktiviteter og sceneshows er inkluderet i prisen på krydstogtet.
Undervejs vil den danske rejseleder arrangere en lille byvandring eller tur i havnene på sejlruten. Deltagelse i disse byvandringer er naturligvis gratis, men evt. bus og entrébilletter er ikke inkluderet. I andre havne tilbyder vi (mod tillæg) en lidt længere udflugt med den danske rejseleder. 

Opgraderinger: Prisen givet her i tilbuddet er pr. person i en indvendig dobbelt kahyt (kategori L). Der er mulighed for opgradering til enten udvendig eller balkon kahyt. 

- Udvendig dobbelt kahyt (kategori E): DKK 19.990,- pr. person
- Balkon dobbelt kahyt (kategori VF): DKK 21.190,- pr. person
- Balkon dobbelt kahyt (kategori VE): DKK 21.490,- pr. person
- Enekahyt (kategori L): DKK 11.500,-

OBS: Hvis du ønsker at opgradere til anden kahytstype kan du med fordel skrive det under 'Bemærkninger' ved bestilling.

Download hele rejseprogrammet med priser her

Ekstra udflugtspakke: I forbindelse med krydstogtet vil der blive tilbudt en ekstra udflugtspakke med udflugter i nogle af de havne/steder vi besøger. Udflugtspakken forventes klar ca. 1. november 2015 og vil herefter blive fremsendt til de gæster, som allerede har bestilt krydstogtet.

Betaling: Depositum per person er 25 procent af rejsens pris, som skal indbetales ved bestilling af rejsen. Restbeløb betales 90 dage før afrejsen. I øvrigt henvises til vores generelle betingelser på www.profil-rejser.dk.

Bestilling af rejsen: Bestil rejsen hos Profil Rejser, Rosenørns Allé 29, 1. sal, 1970 Frederiksberg C. Tlf. 7021 010 og e-mail cruise@profilrejser.dk. Kontoret er åbent mandag-torsdag kl. 10.00-17.00 og fredag kl. 10.00-16.30.

Forbehold og ændringer: Der tages forbehold for ændringer i programmet. I samarbejde med vores lokale samarbejdspartnere tilstræber vi altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men udefrakommende faktorer kan medføre ændringer, og programpunkter kan risikere at udgå. Ved eventuelle ændringer fremsendes et opdateret program, straks efter disse er foretaget.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Ikke udfyldt

13 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Overnatningsmuligheder

- 12 nætter

MS Zuiderdam - Holland America Line

MS Zuiderdam - Holland America Line

Beliggenhed: ,

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 2
Oslo
Dag 3
Kristiansand
Dag 4
Stavanger
Dag 5 - 6
Lerwick, Shetlandsøerne
Dag 7
Greenock (Glasgow)
Dag 8
Portree, Isle of Skye
Dag 9
Invergodron (Inverness)
Dag 10
South Queensferry (Edinburgh)
Dag 11 - 12
Newcastle upon Tyne
Dag 13
København

Dag 2

Oslo

Dag 1: København
Ombordstigning i København, velkomst møde og afsejling - Afsejling kl. 16:00

Først på eftermiddagen mødes vi til check in. Herefter er resten af eftermiddagen til fri disposition, indtil vi igen samles til velkomstmøde.

Dag 2: Oslo
Ankomst kl. 10:00 - Afsejling kl. 18:00


At sejle til Oslo er den absolut smukkeste vej til byen. Oslo er en levende hovedstad med den norske natur som metropolens kulisse. Mange forbinder Oslo med den lange brede promenade, Karl Johan Gate, med kongeslottet knejsende for enden, Vigelandsparken, museumsøen, Bygdøy og Munch-museet. Men rejser til Oslo er også operahuset, som er en seværdighed i verdensklasse og det hyggelige St. Hanshaugen med én af byens gode parker og caféer og spisesteder. Gå en tur byens kvarterer og opdag de skiftende kulturer, de geografiske miljøer og kontrasterne mellem de fredede huse og den topmoderne arkitektur. Eksklusiv shopping findes på forretningsgaden, Bogstadveien, og på Karl Johan er de kendte butikskæder, mærkevarebutikker og stormagasiner som Oslo City, Byporten, Sten & Strøm og Paleet. I centrum findes blandt andet byens spændende rådhus med de to tårne og havnen med det nye operahus, en arkitektonisk perle, der rejser sig som et isbjerg i hvid marmor og blåtonet glas midt på kajen. 
Mod øst er Oslo præget af småindustri og værksteder og Munch-museet med verdenskunst og den overdådige samling af Munchs værker. I den vestlige bydel, Frogner, ligger det mest eksklusive boligstrøg i den indre by, shoppinggaden, Hegdehaugsveien mod nord og Frognerparken med friluftsbad og stadion. I Frognerparken ligger Norges mest besøgte seværdighed, Vigelandsparken. Her er 193 skulpturer med i alt 650 menneskefigurer, der symboliserer livet fra vugge til grav. På den museumsøen, Bygdøy, ligger bl.a. Kon-Tiki-Museet med Thor Heyerdahls tømmerflåde. Det er også muligt at tage en kort tur med T-banen til Oslos ”Vildmark”, fjeldområdet, Oslomarka, der ligger i ca. 400 meter højde. Her ligger Holmenkollen og en helt ny hopbakke, hvorfra der er en fantastisk udsigt.
Læs mere

Dag 3

Kristiansand

Ankomst kl. 10:00 - Afsejling kl. 18:00

Kristiansand blev grundlagt af kong Christian IV den 5. juli 1641. Det er dokumenteret, at kongen allerede i august 1630 besøgte Sanden, som senere blev byens centrum, og spiste middag hos Peder Thommesen, "boende på en odde af Grimsmoen, lige ved udløbet af Torridalselven". Denne ældste del af byen kaldes i dag for Tangen og er et ’must’ at besøge.
    
I det hele taget er der masser at opleve i Kristiansand. Byens dyrepark er blandt Norges største turistattraktioner, og den smukke skærgård uden for byens centrum er rejsemål for mange turister fra ind- og udland. Desuden har Kristiansand et blomstrende kulturliv med mange koncerter, festivaler og andre kulturarrangementer. I 1995 blev Sørlandets Kunstmuseum indviet, og i januar 2012 åbnede Kilden teater- og koncerthus på Odderøya, det næststørste kulturhus i Norge efter Operahuset i Oslo. Odderøya er en unik ø med en lang historie med fæstning og karantænestation, og i moderne tid har der været mange udendørs koncerter med navne i verdensklasse.
Læs mere

Dag 4

Stavanger

Ankomst kl. 08:00 - Afsejling kl. 17:00

Det er særligt om sommeren, at Stavanger er en populær turistby, især fordi den i løbet af de senere år er blevet en af Norges mest populære anløbssteder for krydstogtskibe. Det skønnes, at over 200.000 krydstogtpassagerer hvert år besøger byen. Stavanger regnes i dag som centrum for Norges olieindustri og er en af Europas energihovedstæder, ofte kaldet "oliehovedstaden". Det er dog ikke kun olie, de ved noget om i Stavanger. Byen var sammen med Rogaland, Sandnes og Liverpool Europas kulturhovedstad i år 2008, og hvert år løber mange arrangementer af stablen, blandt andet Gladmatfestivalen, som regnes for at være en af Skandinaviens førende madfestivaler, og en lang række koncerter og forestillinger i Stavangers koncerthus og Rogaland Teater. 

Broken Column er 23 statuer, som er placeret forskellige steder i Stavanger og forestiller mænd, der stirrer ud mod havet. Byen har også flere museer og samlinger - både lokale og nationale. Det mest besøgte museum er Norsk Oljemuseum, der er det eneste oliemuseum i Europa.

Læs mere

Dag 5 - 6

Lerwick, Shetlandsøerne

Ankomst kl. 08:00 (med tender-båd) - Afsejling kl. 17:00

Lerwick på hovedøen, Mainland, blev grundlagt omkring 1653 og er med sine 7.500 indbyggere Shetlandsøernes metropol. Leir Vik – slambugten – blev dens navn på grund af, at kystlinjen vedvarende skulle forstærkes. Fort Charlotte, bygget i 1665 og navngivet efter kong George 3.'s dronning, er et af Skotlands bedst bevarede forsvarsanlæg. Fra Fort Charlotte bevogtede først skotterne og senere englænderne byen og sejladsen på Bressay Sound. Tiderne var dengang ikke altid så fredelige som nu, og krigsskibe fra fjendtligsindede lande lå ofte på Reden i Lerwick og blev af skotterne anset som en trussel mod deres område. Også piratskibe var en stor fare for byen. 
Lerwick er Shetlandsøernes erhvervscentrum med fiskerihavn, fiskefabrikker, olieindustri og gaden Commercial Street med sine mange forretninger. På pubben Cpt. Flint's nær havnen og i sidegaden Mounthooly's knejper er det stadig muligt at ane fortidens stemning, særligt når de lokale bands optræder.

Besøg også Shetland Museum med udstillinger fra de første bosættelser i stenalderen, jernalderen, vikingetiden, søfart, fisketraditioner med mere. Endvidere er der en udstilling om den norske modstandsbevægelse (kaldet Shetlandsbussen), som havde hemmeligt hovedkvarter på halvøen, Lunna, og som fragtede modstandsfolk, agenter og våben til og fra Norge. Sydvest for fortet ligger rådhuset, der er en bygning i gotisk stil fra 1883, og fra Fort Charlotte er der udsigt over havnen, øen, Bressay og fuglekolonien, Noss.


Dag 6: På havet

En dag på havet hvor nogle af skibets mange faciliteter kan benyttes.

Læs mere

Dag 7

Greenock (Glasgow)

Ankomst kl. 07:00 - Afsejling kl. 16.00

Greenock er en by i det vestlige Skotland beliggende, hvor floden Clyde flyder ud i Atlanterhavet. Der er cirka 30 kilometer til storbyen Glasgow, og Greenock var et vigtigt led i Glasgows havnetrafik i 1700- og 1800-tallet med skibsværfter og tung industri. Under 2. Verdenskrig var byens flådebase for De Frie Franske udsat for et kraftigt bombardement. Efter krigen ramtes værftsindustrien af krise og lukninger. 
Hvis du tager fra Greenock til Glasgow, vil du opleve ikke blot Skotlands største by, men også et hyggeligt og charmerende sted lige ved floden Clyde. Der er gode shoppingmuligheder i Glasgow, og den anses som den bedste shoppingby i hele Storbritannien udenfor London. Der findes en række gode museer i Glasgow, som absolut er et besøg værd. Tag også forbi grantitkorset i den øverst beliggende del af byen, et stolt mindesmærke over de franske sømænd, som kæmpede og mistet livet i slaget om Atlanterhavet under 2. Verdenskrig.

Læs mere

Dag 8

Portree, Isle of Skye

Ankomst kl. 10:00 (med tender-båd) - Afsejling kl. 18.00

Portree er den største by på Isle of Skye. Havnen er omkranset af stejle klipper, og byens gæliske arv er tydelig at se i de lokale attraktioner. Harry Potter-fans vil genkende, at Portree er hjemsted for den fiktive Pride of Portree. Der er ikke langt til noget i den lille by. Besøg et af de smukt beliggende middelalderslotte, nyd den dramatiske natur i de bjergrige omgivelser, spil en runde golf på den nærliggende bane i Sconser eller rid en tur på pony i landskabet. Du bør i øvrigt også smage den lokale whisky på Talisker-destilleriet i Carbost.

Læs mere

Dag 9

Invergodron (Inverness)

Ankomst kl. 08:00 - Afsejling kl. 17:00

Vi er meget nær det ægte skotske højland, når vi besøger Invergordon. Selve byen ligger i et fladt terræn, men det er udflugterne til højlandet, der er attraktionen. Især er der mange, som benytter opholdet til at køre en tur til Inverness, der er højlandets hovedstad. Du kan sagtens nå at få et par timer i den smukke by, og selve køreturen dertil er også en nydelse. Det kan være, at det sagnomspundne Loch Ness-uhyre lokker. I hvert fald kan du komme med på en smuk køretur til den verdensberømte sø med dens måske endnu mere berømte indbygger, som ingen vist endnu har set…! Fra Invergordon kan du også besøge de gamle slagmarker ved Culloden Moor og Cawdor-slottet.

Læs mere

Dag 10

South Queensferry (Edinburgh)

Ankomst kl. 10.00 (med tender-båd) - Afsejling kl. 23:00

Skotlands hovedstad siden 1437, Edinburgh, er med cirka 13 millioner besøgende om året den næststørste turistby i Storbritannien efter London. Distrikterne i Edinburghs gamle og nye bydel (Old Town og New Town) kom på UNESCO's Verdensarvsliste i 1995 som en anerkendelse af Medieval Old Towns unikke karakteristika og den planlagte Georgian New Town. De mange gamle bygninger emmer af historie med seværdigheder som Edinburgh Castle og Royal Mile med sine gamle, flotte bygninger, pubber, moderne caféer, forretninger, museer og historie fra 1600-tallet i spidsen.

Især er Edinburgh Castle kendt verden over for sin unikke beliggenhed på toppen af en gammel vulkan midt i byen, og det er uden sidestykke byens mest besøgte attraktion. En anden kendt attraktion i Edinburgh er det årlige tattoo, der løber af stablen hvert år i august og tiltrækker titusindvis af turister fra hele verden. Resten af året er der dog også masser af kultur i Edinburgh, og gå nu ikke glip af en smagsprøve på en af de lokale whiskymærker – eller hvis du tør, skotternes nationalret, Haggis, som er kogt fåremave.

Læs mere

Dag 11 - 12

Newcastle upon Tyne

Ankomst kl. 08:00 - Afsejling kl. 17:00

Newcastle-upon-Tyne, almindeligt kendt som Newcastle, er en by i Tyne and Wear med en malerisk beliggenhed i Englands nordøstlige hjørne. Byen med knap 300.000 indbyggere er opkaldt efter det slot, som normannerne opførte i byen i 1080, og ellers er Newcastle mest kendt for sine seks broer over floden Tyne, øllen "Newcastle Brown Ale" og fodboldklubben Newcastle United FC. 

Den største shoppinggade i Newcastle er Northumberland Street, og de fleste af byens attraktioner kan let nås til fods i byens centrum. Gå en tur forbi Earl Grey’s Monument gennem Grey Street og nyd den fine georgianske arkitektur i for eksempel det imponerende Theatre Royal. Det kvadratiske middelalderslot i Newcastle er bygget af Vilhelm Erobrerens søn. Gå heller ikke glip af Blackfriars, det dominikanske kloster fra det 13. århundrede og Hadrian’s Wall, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste og måske det vigtigste monument bygget af romerne i Storbritannien.

Dag 12: På havet

Kursen er sat mod København, så det er sidste dag, hvor vi kan nyde godt af skibets mange faciliteter og aktivitetstilbud eller blot slappe af på skibets soldæk.

Læs mere

Dag 13

København

Ankomst kl. 07:00

Efter en begivenhedsrig rejse ankommer vi i dag til København, og efter morgenmad er det tid at forlade krydstogtskibet og sætte kursen hjemad.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Anna, Heidi, Helle, Henrik, Louise, Uffe

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser