An der Schönen Blauen Donau

 • 5 lande og 4 hovedstæder
 • Smuk natur og kulturelle højdepunkter
 • 1. klasses luksus ombord
 • Spændende udflugter

Et enestående flodkrydstogt med det klassiske 1. klasses flodkrydstogtskib, River Navigator, på den smukke Donauflod, der repræsenterer mange af Europas maleriske kulturer.

På denne rejse gennem Serbien, Kroatien, Ungarn, Slovakiet og Østrig har vi samlet alt det bedste: fra start i Beograd til endestationen i Wien. Der er næppe nogen anden flod, der som Donau repræsenterer så mange forskellige kulturer. Donau er Europas næstlængste og løber gennem adskillige lande og hovedstæder.
Vi kommer gennem uspolerede landskaber og ind i hjertet af de gamle kulturhovedstæder. Undervejs fortæller vores rejseleder om anløbsstedernes spændende – og til tider både blodige og dramatiske historie – og vi følger med på de mange interessante udflugter, der er inkluderet i rejsen.

Mens landskabet langsomt glider forbi, nyder vi den gode mad, et højt serviceniveau og afslappet atmosfære på 1. klasses flodkrydstogtskibet, MS River Navigator, fra rederiet Cruiseaway. Alle kahytter er udvendige og mange med fransk balkon.

Undervejs vil der være flere udflugter inkluderet i rejsens pris. Udflugterne guides af en lokalguide med deltagelse af den danske rejseleder.

Deltagerantal: Rejsen er garanteret afrejse og gennemføres med dansk rejseleder ved minimum 20 deltagere.

Download rejseprogrammet her

Udover udflugterne inkluderet i rejsen vil det være muligt at tilkøbe ekstra udflugter, som f.eks. folkloreaften med middag i Budapest og klassisk koncert og slotsbesøg i Wien. 
(Udflugterne skal bestilles sammen med rejsen. Begrænset antal pladser, så hurtig tilmelding tilrådes. I forbindelse med koncerter tages der forbehold for udsolgte forestillinger).

Betaling: Depositum per person er 25 procent af rejsens pris, som skal indbetales ved bestilling af rejsen. Restbeløb betales 90 dage før afrejsen. I øvrigt henvises til vores generelle betingelser på www.profil-rejser.dk.

Forbehold og ændringer: Der tages forbehold for ændringer i programmet. I samarbejde med vores lokale samarbejdspartnere tilstræber vi altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet, men udefrakommende faktorer kan medføre ændringer, og programpunkter kan risikere at udgå. Ved eventuelle ændringer fremsendes et opdateret program, straks efter disse er foretaget.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Ikke udfyldt

8 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Overnatningsmuligheder

- 7 nætter

MS River Navigator

MS River Navigator

Beliggenhed: ,

Det elegante flodkrydstogtskib, MS River Navigator, danner perfekte rammer om et spændende krydstogt på Donau gennem smukke landskaber og hyggelige byer. Pladsen på de fire dæk er optimalt udnyttet til dejlige fællesområder og velindrettede kahytter. Det 5-stjernede MS River Navigator er bygget i 2002 og senest renoveret i 2013. Skibet har plads til 134 passagerer og er 110 meter langt.
Faciliteter om bord: Reception, elevator (fra hoveddæk til øvre dæk) samt lift til soldækket, bibliotek, fitnessrum samt mulighed for gratis WI-FI, når forbindelsen tillader det. I skibets lille butik kan der købes postkort, souvenirs fra skibet samt personlige fornødenheder som tandbørste med mere. På soldækket er der solstole og rygeområde. I receptionen kan der købes vand før udflugterne, ligesom der udleveres kort over anløbsbyerne efter behov.
Kahytter: Skibet har 69 kahytter, alle udvendige med vindue og eget bad og toilet, hårtørrer, aircondition, skriveplads, tv og sikkerhedsboks. På badeværelset er der sæbe og shampoo. Ved ankomsten byder skibet på en stor flaske kildevand i kahytten – eventuelt efterfølgende forbrug vil blive påført din regning.
Kahytter på Navigator-dækket (øvre dæk) har fransk altan med store glasskydedøre, der kan åbnes. Kahytter på Explorer-dækket (hoveddæk) har panoramavinduer, som ikke kan åbnes. Kahytter på Neptun-dæk (nedre dæk) har mindre vinduer, som ikke kan åbnes.
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1 - 2
Beograd, Serbien
Dag 3
Osijek, Kroatien
Dag 4 - 5
Budapest, Ungarn
Dag 6
Bratislava, Slovakiet
Dag 7 - 8
Wien, Østrig

Dag 1 - 2

Beograd, Serbien

Flytransport til Beograd, check-in og velkomstmiddag

Midt på formiddagen flyver vi fra Københavns Lufthavn til Beograd. Undervejs skifter vi fly i Wien.
Efter indrejseformaliteterne kører vi med bus direkte til skibet, hvor vi indkvarterer os i de stemningsfulde omgivelser.
Efter velkomstdrink og præsentation af kaptajnen og hans besætning spiser vi en dejlig velkomstmiddag om bord. Senere på aftenen bydes der på folkloreunderholdning og dans opført af en lokal trup. Mellem dansene er der modeshow, hvor de håndstrikkede uldtrøjer og jakker med de karakteristiske, broderede landskabsmønstre – kaldet ”Sirogojno” – fremvises. Skulle du forelske dig i et eksemplar, kan de efterfølgende købes om bord. Skibet ligger for kaj i Beograd natten over.

Dag 2: Beograd – Novi Sad
Byrundtur i Beograd, frokost hos lokal bondefamilie og Krusedol-klosteret - afsejling kl. 19.30

Efter en god nats søvn og morgenmad på skibet er der byrundtur til den spændende gamle bydel i Serbiens hovedstad. Her skal vi blandt andet opleve Kalemegdan-fæstningen, den ortodokse katedral, Prinsesse Ljubicas hus og flere andre historiske højdepunkter.

Efter en forfriskning og lidt tid på egen hånd ved gågaden med de mange spændende butikker, fortsætter vi med bus til den lille landsby, Jarak, i Vojvodina-regionen.
Her spiser vi frokost hos en lokal bondefamilie – en skøn buffet med lokale specialiteter. Værten og lokale musikanter underholder imens, og vi skal naturligvis også smage den lokale hjemmelavede blommesnaps, Sljivovica, samt egnens lokale vin og øl.
Efter en skøn frokost på landet sættes kursen mod Krusedol-klosteret i Fruska Gora-bjergene og Novi Sad, Serbiens tredjestørste by i denne region, hvor vi skal på en kort panoramatur.
Herefter går vi atter om bord på skibet, der venter os ved kajen i Novi Sad, og mens middagen serveres, sættes kursen mod den kroatiske by, Osijek.

Læs mere

Dag 3

Osijek, Kroatien

Ankomst kl. 05:00 - Byvandring og tid på egen hånd - Afsejling kl. 12:30

I de tidlige morgentimer forlader vi Donau og sejler op ad Drava-floden til byen Osijek. Osijek er hovedstad i provinsen Slavonien i Kroatien og beliggende ved en smuk frugtbar slette.
Efter morgenmad på skibet er der mulighed for at tage med på en lille gåtur med guide i fæstningsbydelen, Tvrda, der blev opført i 1700-tallet, og som heldigvis ikke blev alvorligt ødelagt under krigen i 1990’erne.
Frokosten spiser vi om bord, mens kursen igen er sat mod Donau og vores næste hovedstad, Budapest. Resten af dagen er der god tid til at slappe af på skibets dæk og nyde den smukke udsigt, som langsomt glider forbi.

Læs mere

Dag 4 - 5

Budapest, Ungarn

Ankomst kl. 15:00 - Byrundtur og tid på egen hånd

Budapest er en af Europas smukkeste hovedstæder med pompøse huse og flotte bygningsværker. Donau deler byen i Buda – den gamle bydel med bjerge og grønne områder – og Pest med sine moderne forretningsgader. Eftermiddagens udflugt byder på en tur i byens gader, hvor vi ser de mest populære seværdigheder. Blandt andet Parlamentet, St. Stefan-kirken, Operaen, Heltepladsen og Fiskebastionen og den store markedshal.

Dag 5: Budapest 
Tid på egen hånd og aftenudflugt med folkemusik og dans (tilkøb) - Afsejling kl. 23:00

Hele dagen er afsat til, at du på egen hånd kan gå opdagelse i byens gader. Byen er berømt for sine pladser og parker, der emmer af historie, smukke historiske bygninger og thermalbade med helsebringende, svovlholdigt vand. Boulevarden "Andrássy ut" byder på smukke villaer, Statsoperaen og et utal af caféer. For enden af boulevarden ligger den imponerende Helteplads og parken med den zoologiske have.
I Budapest kan du købe keramik, lædervarer og kunsthåndværk, shoppe i gågaden, Váci utca, hvor der er rige indkøbsmuligheder, eller besøge den store markedshal ved Frihedsbroen, hvor du blandt andet kan købe krydderier som paprika og safran.
Om aftenen er der mulighed for at opleve folkemusik og ungarsk folkedans i traditionelle kostumer. Udflugten inkluderer ligeledes en aperitif, tre-retters middag, to glas vin, kaffe/te og vand. Efter showet kører vi en tur rundt i byen for at opleve den smukt oplyste storby (udflugten skal bestilles sammen med rejsen).

Læs mere

Dag 6

Bratislava, Slovakiet

Ankomst kl. 15:00 - Sejlads gennem Gabickovo-slusen og byrundtur i Bratislava - Afsejling kl. 23:00

Om formiddagen nyder vi sejlturen, hvor vi blandt andet skal igennem Gabickovo-slusen, før vi midt på eftermiddagen ankommer til Østeuropas nok mest ukendte perle – Slovakiets hovedstad, Bratislava.
Den gamle bydel med smukke palæer, museer, atmosfærefyldte caféer og restauranter ligger på Donauflodens nordlige side, og midt i byen ligger den imponerende borg med sine fire karakteristiske hjørnetårne og våger stolt ud over Bratislava.
Denne eftermiddag tager vi med et lille turisttog på sightseeing i den charmerende historiske bydel. Undervejs besøger vi blandt andet St. Martin-katedralen, Michaelsporten, det gamle rådhus, Rådhuspladsen og det slovakiske nationalteater.
Om aftenen inviterer kaptajnen til gallamiddag ombord.

Læs mere

Dag 7 - 8

Wien, Østrig

Ankomst kl. 08:00 - Byrundtur i Wien og mulig for ekstra udflugter (tilkøb)

Tidligt om morgenen ankommer vi til Østrigs hovedstad, Wien. Efter morgenmad om bord tager vi på byrundtur i den romantiske by for at opleve den fantastiske arkitektur med velbevarede bygninger fra kejserdømmets storhedstid. Vi ser blandt andet arkitekten Hundertwassers’ hus og Ringstrasse med sine mange berømte bygninger, St. Stephan-kirken og den imponerende operabygning. På en kort gåtur gennem byens gader ser vi blandt andet Hofburg med Den Spanske Rideskole.
Om eftermiddagen er der mulighed for at tage med på ekstra udflugt til Schönnbrunn Slot (Maria Theresa-slottet), der er den østrigske kejserfamilies sommerresidens. Besøget inkluderer et besøg i de fyrstelige gemakker og en kort gåtur i den smukke park (udflugten skal bestilles sammen med rejsen).

Denne aften er der mulighed for at opleve en rigtig klassisk wienerkoncert med musik af Strauss og Mozart i det smukke Auersberg Palæ. En festlig aften med valsetoner, livlige polkaer, smukke arier og duetter, operette og klaverstykker (klassisk koncert skal bestilles sammen med rejsen).

Dag 8: Wien - København

Hjemrejse og ankomst til Danmark

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med skibets personale. Vi kører ind til Wien, hvor der bliver tid til at opleve byen på egen hånd, gøre de sidste indkøb og nyde en kop chokolade på en af byens kendte konditorier. Bagagen bliver i bussen, som henter os igen midt på eftermiddagen, hvor vi kører i lufthavnen for at tage flyet retur mod Danmark. 
Først på aftenen lander vi i København Lufthavn med sindet – og kufferten – fuld af dejlige minder fra et skønt flodkrydstogt på Donau. 

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Anna, Helle, Henrik, Louise, Heidi

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser