Mogens Gislinge – Rejsekonsulent

Mogens Gislinge


Ansat i Profil Rejser fra 1995 til 2003 og igen fra 2011


Tjek Ѵ
Har rejst i Norge, Sverige, Finland, Svalbard, Færøerne, Grønland, Alaska – på alle måder – hotel- såvel som vandreferie. Nydt luksustilværelsen om bord på krydstogtsskibe i Caribien og i Middelhavet. Rejst i Sydamerika – været flere gange i USA, på Hawaii og i Canada. Sejlet over Atlanten. Fem uger i New Zealand, badeferie i Thailand, Italien inklusive Sardinien, Frankrig og Spanien inklusive Mallorca og Gran Canaria.   

Igen og igen …
Grønland og Norge er de destinationer, jeg vender tilbage til igen og igen. Grønland i sin uendelige udstrækning med den altdominerende indlandsis’ tætte nærvær. Norge – et supermoderne samfund – med uendelige muligheder for vandring på højfjeldet om sommeren og skiløb om vinteren. Uanset er der begge steder så smukt, at det helt gør ondt.

Naturligvis
Du skal have respekt for naturen i Grønland – det er den, der bestemmer – og der er ingen nåde, hvis du ikke er ordentlig forberedt eller tager dig i agt. Der er højt til loftet – meget højt. Små fascinerende bysamfund ligger langs kysten, hvor det høstes af havets frugter. Moderne og gammelt blandet med hinanden. 

Psst! 
Kommer du til Kangerlussuaq i Grønland og snupper en overnatning, skal du tage en tur til indlandsisen. Så opdager du, hvor små vi mennesker er.   

Zoom og klik
Stod i Kangerlussuaq og spejdede efter moskusokser. Vegetationen var pæn høj på det sted, jeg stod. Pludselig hørte jeg en prusten fra en stor moskusokse, der rejste sig op inde i buskaset – helt kamoufleret i buskadsets farver. Man skal holde pæn afstand fra de store dyr. Den løb i modsat retning af den vej, jeg løb. Heldigvis. Nu har jeg så en udstoppet én i fuld størrelse på kontoret! Engang blev jeg bidt at en ræv i Grønland – med rabies. Derfor blev jeg gråhåret i løbet af ti dage. Det vil jeg gerne advare imod. Får du sygdommen, så har den et trist forløb.