Merete Bach Kristensen – Rejsekonsulent og Produktchef Island

Merete Bach Kristensen

Ansat i Profil Rejser siden 2012

Tjek Ѵ 
Jeg har boet i Grønland i syv år – og rejst i store dele af landet efterfølgende. Den største oplevelse må være tre ugers sejlads på den grønlandske østkyst. Da jeg var 17, rejste jeg et år til Island for at ride på islandske heste, og sammen med mine to børn går turen ofte nordpå, så ud over Island er mange rejser også gået til Færøerne, Norge og Sverige – og en enkelt gang til Svalbard. Jeg har rejst en del i Europa, og har været på krydstogt rundt i Middelhavet – en rejseform der bestemt kan være vanedannende. Jeg har også stået på den kinesiske mur, besøgt metropolen Bangkok og en bounty-ø i samme ombæring. Canada, Egypten og Dubai har jeg også nået på min rejse rundt i verden. Dubai er på min hitliste, surrealistisk – og spændende, en kæmpestor by midt i ørkenen, helt utroligt. Det største hit inden for de senere år er dog New York – en stor oplevelse, jeg vil anbefale til alle – det skal opleves.

Igen og igen …
Jeg har tabt mit hjerte til Island. Da jeg som 17-årig var bidt af en gal hest, boede jeg et år i Island og blev forelsket på stedet. De sidste 15 år har jeg beskæftiget mig med rejser til Island og synes, det er fantastisk at have muligheden for gang på gang at sende mine gæster op til storslåede oplevelser. Island har (næsten) alt, det meste kan lade sig gøre, og islændingene står med åbne arme og byder varmt velkommen til landet af is og ild. Hvad enten du ønsker en tur med fuld fart, snescooter på gletsjer og superjeep, om du ønsker et wellnessophold eller en gourmettur – så har Island det hele. Kvaliteten er i top, og jeg ved, at islændingene er stolte af deres land og gør meget ud af at vise det frem på bedste måde.

Naturligvis
Når du alligevel kører Island rundt i bil, så må du ikke glemme at slå et ”sving” forbi bygden Borgarfjördur Eystri, som ligger i det østlige Island. Ikke mange finder helt herud, vejen går over et smukt bjergpas og ender i den smukkeste og farverige fjord med kun 150 indbyggere. I den lille naturhavn kan du fra maj til start august se de søde søpapegøjer, her er en koloni på 10-15.000 par. Og den lille lokal cafe med fiskesuppe og hjemmelavet rabarbertærte – den tåler mindst fem stjerner.

Psst! 
Det er oplagt at besøge Den Blå Lagune, når du rejser til Island. Der er imidlertid en hel del andre små varme kilder i Island, hvor mange ikke kommer. En god times kørsel fra Reykjavik ligger ”Secret Lagoon” – en naturlig varm kilde, hvor du kan bade, og hvor du samtidig kan se en lille aktiv gejser på kanten. Meget mere autentisk!

Zoom og klik
På den grønlandske østkyst oplevede jeg engang, at vi fra båden kunne se mange flokke af hvaler. Uanset hvor vi kiggede hen, var der blåst og hale-vip i syne. Tre vågehvaler kom helt tæt på skibet – jeg måtte skifte linse, fordi jeg ikke kunne zoome nok ud :-) ... Jeg fik blåst i hovedet – og fik virkelig en tæt-på-naturen-oplevelse!